به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از معاونت اجتماعی ناجا، سردار سعید منتظرالمهدی با انتشار یادداشتی به مناسبت فرارسیدن اربعین شهدای حادثه تروریستی سراوان، این حادثه را اوج کینه استکبار در برابر ایران دانست. متن این یادداشت در ذیل آمده است.
حادثه غمناک و جنایت ضد بشری سوم آبان سال جاری در مرز سراوان گرچه ملت بزرگ ایران را از هر قشر و مذهب و گروهی دچار اندوه و ماتم ساخت و جمعی از مرزبانان غیور را از ما گرفت، اما نقاب از چهره و لعاب از صورت کریه و نفرت انگیز نه تنها عاملان اجیر شده و جاهل این جنایت؛بلکه تمامی تروریست های جنایت آفرین 35 سال تاریخ معاصر کشورمان برگرفت و آنان را بیش از پیش در نزد افکار عمومی داخل و خارج رسوا و سیه روی نمود. به ویژه این تراژدی ضد بشری بیش از هر گروه و قومیتی، مسلمانان اهل سنت ایران اعم از بلوچ، کرد، ترکمن و ... را اندوهگین و متأثر ساخت.
با اندکی تأمل در بیانیه جمعی از علمای سیستان و بلوچستان و کمی دقت در نامه سرگشاده روحانیون و اندیشمندان کرد می توان بر درستی این مدعا مهر تأیید زد.
علمای سیستان و بلوچستان در بیانیه خود تأکید ورزیدند: " چند صباحی بود که به برکت حضور مقتدرانه و تلاش شبانه روزی جنود اسلام، اعم از دلاورمردان مرزبان، برادران مخلص سپاه و نیروهای مؤمن و مخلص امنیتی، استان ما عاری از عوامل مخل امنیت شده بود و مردم مؤمن و زحمتکش و مظلوم این دیار بوی امنیت و آسایش و آسودگی را استشمام می کردند که ناگهان دشمن قسم خورده ملت و ایادی خائن دشمنان اسلام و ایران، که چشم دیدن این فضای امن و ایمن را نداشتند، جنایتی آفریدند که دود آن پیش از هرکس مردم رنج کشیده بلوچ را آزرد".
روحانیون و اندیشمندان اهل سنت کرد نیز در نامه سرگشاده خود ضمن ابراز انزجار و نفرت از اینگونه جنایت تروریستی و ددمنشانه تأکید نمودند که " ... به کوری چشم دشمنان ملت و کوردلان واقعیتگریز و خفاش صفت اینگونه اقدمات ضد انسانی، انسجام گروه های مختلف قومی و وحدت و اتحاد شیعه و سنی را، که شجره طیبه آن را امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری در دل و جان و ذهن یکایک ایرانیان و سایر امت اسلامی کاشتهاند، مستحکمتر و پردوامتر خواهد ساخت.
البته واکنش به حادثه تروریستی سراوان در سطح بیانیههای مذکور محدود نمانده است، بلکه گروههای مختلف جامعه، هریک به گونهای آن جنایت را محکوم نموده و آمادگی خود را برای مقابله با عاملان اینگونه جنایات اعلام کردهاند. به عنوان مثال دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور، به ویژه دانشجویان دانشگاههای سیستان و بلوچستان، تهران، هرمزگان و خراسان طی تجمع های مختلف خواهان از میان راندن زمینهها و بسترهای وقوع اینگونه اعمال مذبوحانه شدند. همچنین تعدادی از دانشجویان بلوچ با امضای طوماری آمادگی خود را برای "مقابله با عوامل تروریست اهریمن صفت" اعلام کردند.
از آن گذشته، در این مدت یک مؤسسه نظرسنجی معتبر مبادرت به سنجش نظرات شهروندان سیستان و بلوچستان پیرامون اینگونه اقدامات تروریستی نمود.
بر اساس نتایج آن نظر سنجی،90 درصد مردم بلوچستان معتقدند که عوامل اینگونه اقدامات" مزدور بیگانهاند"، 85 درصد آنان معتقدند که" مقابله با اقدامات تروریستی باید تشدید شود" و همچنین حدود 80 درصد آنان بر این باورند که این نوع جنایات انسجام داخلی و وحدت عمومی را افزایش میدهند.
خلاصه آنکه جنایتی که سوم آبان سال 1392 به دستور دشمنان قسم خورده ملت بزرگ ایران و به دست مشتی جاهل فریب خورده تروریست در منطقه مرزی سراوان رخ داد و در آن شماری از جوانان عزیز کشورمان، که همّ و غمشان حراست از مرزهای کشور و بسط و توسعه امنیت مرزنشینان بود، به درجه رفیع شهادت نائل آمدند،از یک سو خشم وکینه فروخورده ملت ایران را نسبت به تمام تروریستهای خائنی که در 35 سال گذشته جنایت آفریدند و هر از چند گاهی برگ سیاهی بر سیاهه جنایت خود افزودند، زنده کرد و آنان را برانگیخت تا به هرشکل ممکن " خواه با تجمع در فضای واقعی و یا با ابراز احساسات در فضای سایبر"اینگونه اقدامات را محکوم کنند.
از دیگر سو، این اقدامات جنایت آمیز و جنایات ضد بشری، انسجام و یکپارچگی و همدلی و احساس هم بختی مردم کشور را دو چندان ساخت. همچنین واکنشهای همدلانه مردم، پلیس و نیروهای امنیتی و قضایی را ترغیب نمود تا برای از میان راندن زمینههای وقوع اینگونه فجایع و دستگیری و مجازات عوامل مزدور آن اقدام تروریستی، بر جد و جهد خود بیفزایند.