دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

معرفی شهدای مازندرانی هوانیروز در «عبور از نهایت»

کتاب «عبور از نهایت» به نویسندگی «مسعود آب آذری» در سیزده فصل تهیه وتنظیم شده که هر فصل مرور زندگی تا شهادت یکی از ۱۳ شهید مازندرانی هوانیروز شهیدان؛ «احمد کشوری»، «علی معصومی»، «جعفر مهدوی»، «محمدعلی جهاندار»، «حسین قاسمی»، «پرویز خلیلیان»، «علی اکبر شیرودی»، «برات نمایان»، «عباس درشتی»، «محمدرضا بیگی»، «علی اکبر اسماعیل زاده»، «کیومرث بلوری» و «جواد امینی» پرداخته است. 
کد خبر: ۷۳۹۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹ - 17April 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مازندران،  ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز حماسه آفرینی‌های نیروی زمینی ارتش است. روز ارتش بهانه‌ای برای تشکر از دلاور مردانی است که با تمام وجودشان برای میهن اسلامی خدمت می‌کنند. دفاع از حدود و ثغور کشورمان با غیرت مردانگی عزیزان ارتش که دل در گروی عشق به ایران عزیز و ملت بزرگ ایران دارند بر هیچ کس پوشیده نیست. ارتش در طول دوران دفاع مقدس ۴۸هزار شهید را تقدیم ایران عزیز کرده است.

«عبور از نهایت» و زندگی و شهادت شهدای مازندرانی هوانیروز ارتش

«مسعود آب‌آذری» یکی از پژوهشگران و نویسندگان مازندرانی است که بیش از دو دهه در جهت ترویج فرهنگ و ادبیات پایداری از شهدای ارتش بویژه هوانیروز همیشه قهرمان ارتش و نیروی هوایی قلم می‌زند و تاکنون آثار متعددی از این نویسنده به چاپ رسیده است کتاب‌هایی همچون «عبور از نهایت» شهدای مازندرانی هوانیروز، «مردی با عطر شالی» شهدای گیلانی هوانیروز، «سلحشور چهل ویکم» سرلشگر خلبان شهید «حسین خلعتبری»، «ابراهیم در آتش» سرلشگر خلبان شهید «ابراهیم فخرایی»، «خانه‌ای کوچک با گردسوزی روشن» سرلشگر خلبان شهید «احمد کشوری» و... از آثار این نویسنده پرتلاش شهرستان سیمرغ است. به بهانه بیست ونهم فروردین روز ارتش به معرفی یکی از آثار او پرداختیم.

عبور از نهایت زندگی و شهادت شهدای مازندرانی هوانیروز 

هوانیروز یکی از یگان‌های قدرتمند نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. نام هوانیروز با حماسه‌های شهیدانی چون؛ کشوری، نجاریان، وطن پور، آسیایی، شمشادیان، حراف، ژولیده پور، درخشان، سجادی نیاکی، سهیلیان، قاسمی، شیرودی و... در طول هشت سال دفاع مقدس بر قله‌ی حماسه آفرینی مردم ایران زمین می‌درخشد.

سرافرازی‌ها و حماسه‌های دلیرمردان هوانیروز فقط به دوران جنگ تحمیلی خلاصه نمی‌شود. حضور باصلابت در خدمت رسانی به مردم در زمان بروز حوادث طبیعی مثل سیل وزلزله و نیز مبارزه با اشرار و سوداگران در هر ساعت از شبانه روز بخشی از خطر‌هایی است که آنها به جان می‌خرند.

تقدیم ۲۳۳ شهید ۸۴ آزاده و بیش از ۶۰۰ جانباز و ایثارگر نشان دهنده‌ی حضور تاثیرگذار و باصلابت پرسنل هوانیروز در طول هشت سال دفاع از کیان این مرزوبوم است.

کتاب «عبور از نهایت» به نویسندگی «مسعود آب آذری» در سیزده فصل تهیه وتنظیم شده که هر فصل مرور زندگی تا شهادت یکی از ۱۳ شهید مازندرانی هوانیروز شهیدان؛ «احمد کشوری»، «علی معصومی»، «جعفر مهدوی»، «محمدعلی جهاندار»، «حسین قاسمی»، «پرویز خلیلیان»، «علی اکبر شیرودی»، «برات نمایان»، «عباس درشتی»، «محمدرضا بیگی»، «علی اکبر اسماعیل زاده»، «کیومرث بلوری» و «جواد امینی» پرداخته است. 

ناشر کتاب «عبور از نهایت» سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران است و این مجموعه در ۲۰۹ صفحه تهیه و تنظیم شده است.

در بخشی از این کتاب که به خاطرات خلبان شهید «جعفر مهدوی» به روایت سرهنگ خلبان «علی زعفرانی» می‌پردازد آمده است.

سه روز از درگیری و محاصره پاوه می‌گذشت با وجود اعزام پشت سرهم نیرو‌های کمکی باز هم از در و دیوار مهاجم می‌بارید وارد پایگاه که شدم، دو هلیکوپتر آماده برای پرواز به پاوه بودند محموله آنها هم مهمات بود باز هم به علت آشنایی به حل سرپرستی به من واگذار شد یکی از هلیکوپتر‌ها را خودم به پرواز در آوردم و هلیکوپتر دومی را دو نفر از خلبان‌های پایگاه هوانیروز اصفهان. به سرعت از جا کنده شدیم و به سوی پاوه بال گشودیم. بالای شعر که رسیدیم، هنوز اطمینان نداشتم که دکتر چمران ونیرو‌ها زنده باشند. دوباره با بی سیم تماس گرفتم و گفتم فقط با دکتر حرف می‌زنم صدای شاهین_پرواز دکتر به گوشم رسید آرامش عجیبی سراپایم را فرا گرفت. او را از نحوه ماموریت و محموله مطلع کردم مثل روز قبل با زبان انگلیسی دستور نشستن و راهنمایی را صادر کرد هلیکوپتر دوم به علت عدم آشنایی به محل فرود، قادر به نشستن نبود با تماس رادیویی به او گفتم دقت کن وقتی من نشستم و محموله را خالی کردم.

بعد از بلند شدن درست در جای من بنشین و بلافاصله ارتفاع را کاهش دادم و در همان محل دیروزی اسکید‌ها را روی زمین گذاشتم از اطراف مثل رگبار به سویمان شلیک می‌کردند هر جعبه مهمات که تخلیه می‌شد به جایش چند شهید و زخمی جایگزین می‌کردند آخرین جعبه را که پایین گذاشتم صدای نگران دکتر در رادیو پیچید. دستور داد سریعا از زمین بلند شوم. در حال برخاستن بودم که یک مرتبه چهره‌ی تیمسار فلاحی را کنار شیشه دیدم.

با دست اشاره می‌کرد که باید با ما بیاید به کروچیف اشاره کردم که او را سوار کند با نگرانی اشاره به داخل هلیکوپتر کرد و گفت جا نداریم کجا سوار شود؟ با فریاد گفتم او را بکش روی شهدا و زخمی‌ها. به هر زحمتی بود تیمسار فلاحی سوار شد. موقع بلند شدن با آقای وجدانی تماس گرفتم که به جای ما بنشیند. جنگنده‌ی کبرایی هم که به عنوان محافظ همراه ما بود شدیدا درگیر عملیات بود. موقعیت هلیکوپتر دومی را به او گفتم و به سوی پایگاه کرمانشاه کردم. دو دقیقه‌ای از حرکت مان نگذشته بود که صدای نگران خلبان کبرا از رادیو برخاست هلیکوپتر مهدوی را زدند... هلیکوپتر مهدوی سقوط کرد.

در پایان ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره‌ی ۴۸ هزار شهید والامقام جانبازان رزمندگان و پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی و تجلیل از حماسه آفرینی‌های آن عزیزان این روز خجسته را به خانواده بزرگ ارتش قهرمان تبریک عرض می‌کنیم.

«عبور از نهایت» و زندگی و شهادت شهدای مازندرانی هوانیروز ارتش

«عبور از نهایت» و زندگی و شهادت شهدای مازندرانی هوانیروز ارتش

انتهای پیام/

برچسب ها: استان مازندران
نظر شما
پربیننده ها