تأکید بر توسعه فضاهای کتابخانه‌ای در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی کاشمر

سرپرست فرمانداری کاشمر، با تأکید بر لزوم به‌روزرسانی منابع و گسترش فضای کتابخانه‌ای گفت: به‌روزرسانی منابع کتابخانه‌ها و توسعه فضای فیزیکی آن‌ها از جمله عوامل مؤثر در جذب مردم به سوی کتاب و کتابخوانی است و باید به صورت جدی پیگیری شود.
کد خبر: ۷۴۸۱۷۰
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۸ - 21May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کاشمر با محوریت توسعه فضاهای کتابخانه‌ای، ترویج فرهنگ مطالعه در مناطق شهری و روستایی و بررسی عملکرد این انجمن برگزار شد.

تأکید بر توسعه فضاهای کتابخانه‌ای در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی کاشمر

در این نشست بر استفاده از ظرفیت نهادهای محلی و انجمن‌ها به‌عنوان بازوی مشورتی و اجرایی در سیاستگذاری حوزه کتاب و کتابخوانی تأکید شد. 

«سید مهدی عصمتی‌مقدم» سرپرست فرمانداری کاشمر، با تأکید بر لزوم به‌روزرسانی منابع و گسترش فضای کتابخانه‌ای اظهار داشت: به‌روزرسانی منابع کتابخانه‌ها و توسعه فضای فیزیکی آن‌ها از جمله عوامل مؤثر در جذب مردم به سوی کتاب و کتابخوانی است و باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در مناطق روستایی کاشمر افزود: زیرساخت‌های مناسبی در برخی روستاهای شهرستان وجود دارد و تلاش کرده‌ایم با استفاده از امکانات موجود، فرهنگ کتابخوانی را در سطح شهرستان ترویج دهیم. در همین راستا، ایستگاه‌هایی به‌عنوان فضاهای مطالعاتی در برخی نقاط راه‌اندازی شده‌اند.

سرپرست فرمانداری کاشمر ادامه داد: حضور مؤثر در حوزه کتاب و کتابخوانی، علاوه بر ارتقای سطح آگاهی، می‌تواند موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی شود. امیدوارم با کارهای فرهنگی هدفمند، مسیر گرایش نسل نوجوان و جوان به کتابخوانی هموارتر شود.

عصمتی‌فر با اشاره به نقش مهم انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی در هماهنگی و ترسیم چشم‌انداز فرهنگی شهرستان، تصریح کرد: ایجاد هم‌افزایی میان نهادهای فرهنگی، مرور عملکرد گذشته و برنامه‌ریزی برای آینده، از وظایف اصلی این انجمن‌ها است.

در ادامه این نشست، حسین نوربخش، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، با اشاره به رویکرد این اداره‌کل در سال جاری بیان داشت: از جمله سیاست‌های اصلی ما، بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت انجمن‌ها به‌عنوان شوراهای سیاست‌گذار و تخصصی در حوزه کتابخوانی و فعالیت‌های فرهنگی است.

وی افزود: برگزاری حداقل شش جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی در هر شهرستان طی سال، برنامه‌ریزی شده است. همچنین حضور مدیران کل در این جلسات به تسریع روند بررسی و تصویب مصوبات کمک شایانی خواهد کرد. 

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های سیار استان خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با برخورداری از ۱۳ کتابخانه سیار، رتبه نخست کشور را دارا است که یکی از این کتابخانه‌ها در شهرستان کاشمر فعال است.

نوربخش همچنین از واگذاری یک دستگاه اتوبوس توسط شهرداری کاشمر به اداره کتابخانه‌های عمومی این شهرستان خبر داد و افزود: این اتوبوس قرار است به‌عنوان کتابخانه سیار مورد استفاده قرار گیرد. یکی از شاخص‌های کتابخانه‌های سیار، قرار گرفتن در زمره کتابخانه‌های سبز است؛ یعنی استفاده از پنل‌های خورشیدی در ساختار آن‌ها.

وی در پایان از افتتاح ۱۷ پروژه کتابخانه‌ای در سطح استان تا پایان امسال خبر داد و تأکید کرد: تمام تلاش ما این است که حقوق فرهنگی مردم استان در حوزه توسعه فضاهای کتابخانه‌ای و به‌روزرسانی منابع به‌طور کامل محقق شود.

 انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار