منصوری: شهید رئیسی ظرفیت‌های مردمی را مهمترین سرمایه کشور می‌دانست

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم گفت: شهید رئیسی باور داشت که ظرفیت‌های مردمی، مهم‌ترین سرمایه کشور هستند. او بر این باور بود که حکمرانی مطلوب بدون مشارکت فعال و میدانی مردم، ممکن نیست.
کد خبر: ۷۴۸۴۶۰
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱ - 22May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «محسن منصوری» معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم در ویژه‌برنامه بزرگداشت اولین سالگرد شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی شهید رئیسی اظهار داشت: در زندگی شهید جمهور، نوعی دلبستگی عاشقانه به حضرت رضا (ع) مشهود بود. این ارتباط عمیق، در سبک زندگی، رفتار و تصمیم‌گیری‌های او تأثیر داشت. دولت او، دولت عشق بود و خدمتش به مردم، خالصانه، آرام و عاشقانه انجام می‌شد.

منصوری: شهید رئیسی ظرفیت‌های مردمی را مهمترین سرمایه کشور می‌دانست

وی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی شهید رئیسی افزود: ااگرچه در برخی حوزه‌های اجرایی، نواقصی وجود داشت، اما آن‌چه در توان داشت را بدون کم‌وکاست به میدان آورد. تمام تلاش او برای خدا و مردم بود و مسیری که طی می‌کرد، در جهت رشد و تعالی کشور قرار داشت.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم تصریح کرد: شهید رئیسی مدیری مردم‌شناس و مردمدار بود. از همان آغاز دولت، بر اقتصاد مقاومتی تأکید داشت و هدف‌گذاری رشد ۸ درصدی را مطرح کرد؛ در حالی که بسیاری تحقق آن را بعید می‌دانستند. اما با بهره‌گیری از منابع و ظرفیت‌های موجود، به رشد اقتصادی حدود ۵ درصد دست یافتیم.

منصوری با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی آن شهید بزرگوار گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در تعابیر خود به ویژگی‌های خاص شهید رئیسی اشاره کرده‌اند. او ساده، صریح و شفاف صحبت می‌کرد، اما در عمل، جدی و محکم بود. نسبت به مشکلات معیشتی مردم بسیار حساس بود. اگر احساس می‌کرد مردم تحت فشارند، عمیقاً ناراحت می‌شد و به شدت تحت تأثیر قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: در سفر‌های استانی، اگر ناهماهنگی و ضعف اجرایی مشاهده می‌کرد، مسئولان را توبیخ می‌کرد تا رضایت مردم تأمین شود. او همواره تأکید می‌کرد که با آحاد مردم باید با ادب و احترام برخورد شود. ادب او، شاکله دولت او بود.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم با بیان اینکه شهید رئیسی سرباز مخلص رهبری و حلال مشکلات مردم بود تصریح کرد: رئیس‌جمهور فقید با روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر، پروژه‌های نیمه‌تمام را شخصاً پیگیری می‌کرد؛ شهید رئیسی نهایت حرمت را در برخورد با مردم رعایت می‌کرد. آن‌چه در مراسم تشییع و سلسله برنامه‌های بزرگداشت او اتفاق افتاد، نشان‌دهنده اخلاص، تواضع و سربازی مخلص در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.

منصوری در ادامه با اشاره به شخصیت مردمی و روحیه جهادی این شهید بزرگوار گفت: شهید رئیسی همواره می‌گفت مسئله را باید حل کرد، نه توجیه؛ مشکلات و چالش‌های کشور را به چشم خود می‌دید و شخصاً برای حل آنها اقدام می‌کرد. نمونه بارز آن، راه‌آهن سنندج بود که پس از ۱۸ سال توقف، با پیگیری مستقیم او به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به پروژه‌های زیربنایی ادامه داد: در استان‌هایی مانند اصفهان و کردستان، طرح‌های مهم آبی در حال اجرا بود که با تأمین منابع خارج از بودجه دولت پیش می‌رفتند. شهید رئیسی در دوران مسئولیت خود موفق شد ۸ هزار واحد صنعتی راکد را احیا کند؛ واحد‌هایی که بیش از ۳۱۳ هزار میلیارد تومان سرمایه مردم در آنها معطل مانده بود.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم بیان داشت: شهید رئیسی اعتقاد داشت که به‌جای پیش‌بینی و واگذاری تسهیلات جدید، باید ابتدا سرمایه‌های ازکارافتاده مردم را احیا کرد و انگیزه‌ها را به چرخه تولید بازگرداند. این نگاه واقع‌بینانه، یکی از ویژگی‌های مدیریتی مهم شهید رئیسی بود.

منصوری با اشاره به فلسفه سفر‌های استانی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: سفر‌های استانی شهید جمهور فقط بازدید نبود، بلکه بررسی دقیق مسائل امنیتی، اقتصادی و اجتماعی استان‌ها را در بر داشت. در سال‌های سخت ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، که دشمن چشم طمع به کشور دوخته بود، شهید رئیسی با شجاعت در میدان بود. در سرمای شدید یزد یا شرایط خاص کردستان، حضور میدانی داشت و مردم نیز صادقانه از او استقبال کردند.

وی در خصوص مواضع روشن شهید رئیسی در سیاست خارجی گفت: تصمیمات او در عرصه سیاست بین‌الملل بسیار حکیمانه و شفاف بود. مذاکرات غیرمستقیم با طرف‌های خارجی را برای حفظ مصالح کشور پیگیری می‌کرد تا بهانه‌ای به دست دشمن ندهد. حتی در مبادلات اقتصادی تلاش کرد وابستگی به دلار را کاهش دهد و از ارز‌های جایگزین مانند پول بریکس استفاده شود.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم با بیان اینکه رویکرد شهید رئیسی، فسادستیز بود، ابراز داشت: مرکز مبارزه با مفاسد ریاست‌جمهوری را راه‌اندازی کرد و طی دوره کوتاه مسئولیت خود، نزدیک به ۲۰۰ مدیر ناصالح را برکنار نمود. او اصلاح ساختار، تقویت منابع انسانی و پاک‌سازی مدیریتی را از اولویت‌های اصلی دولت خود قرار داده بود.

منصوری با تأکید بر دستاورد‌های دولت سیزدهم، از شهید رئیسی به‌عنوان چهره‌ای ساختارساز، عدالت‌محور و پایبند به حکمرانی مردمی یاد کرد و گفت: اگر دولت او استمرار می‌یافت، بی‌شک یکی از موفق‌ترین دولت‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بنیادین رئیس‌جمهور فقید در ساختارسازی نهاد‌های مردمی و ارتقای ظرفیت‌های بومی گفت: شهید رئیسی باور داشت که ظرفیت‌های مردمی، مهم‌ترین سرمایه کشور هستند. او بر این باور بود که حکمرانی مطلوب بدون مشارکت فعال و میدانی مردم، ممکن نیست. از همین رو، ساختارهایی، چون بنیاد کرامت رضوی را با هدف استفاده از ظرفیت‌های نرم و فرهنگی آستان قدس تأسیس کرد و تعریفی نوین از مفهوم خادمی و خادمیاری ارائه داد.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم افزود: از نظر شهید رئیسی، هر فردی که می‌خواهد برای امام رضا (ع) کاری انجام دهد، باید بدون مانع و بروکراسی وارد عمل شود. این نگاه باعث شد نهاد خادمیاری در آستان قدس با سهولت در دسترسی مردم شکل بگیرد و به بازوی مردمی فرهنگی بزرگی تبدیل شود.

منصوری با اشاره به عملکرد دولت در حوزه اقتصاد گفت: در شاخص رشد اقتصادی طی ۱۰ سال اخیر، دولت سیزدهم با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی توانست به رشد حدود ۵ درصدی دست پیدا کند. اگر این دولت ادامه می‌یافت، بی‌شک یکی از موفق‌ترین دولت‌ها در تاریخ جمهوری اسلامی بود. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، دولت شهید رئیسی در بیش از ۵۰ حوزه اقتصادی، پیشرفت‌های بی‌نظیری رقم زد.

معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم با اشاره به آمار‌های دقیق‌تر ادامه داد: نرخ بیکاری در کانال ۷ درصد تثبیت شد، تولید خودرو به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسید و در حوزه مسکن، پروژه ساخت بیش از ۲.۵ میلیون واحد کلید خورد. این در حالی است که از طرح مسکن مهر دولت‌های نهم و دهم، ۲۴۰ هزار واحد نیمه‌تمام باقی مانده بود که در دولت سیزدهم تکمیل شد.

وی به کارنامه سلامت دولت سیزدهم در دوران کرونا اشاره کرد و بیان داشت: در شرایطی که روزانه تا ۷۰۰ مرگ کرونایی داشتیم و درگیر محدودیت‌های اقتصادی و موضوع FATF بودیم، شهید رئیسی اولویت را به سلامت مردم داد. با مدیریت دقیق و اخلاص‌محور، تعداد فوتی‌ها به صفر نزدیک شد و این موفقیت به نام او در تاریخ ثبت شد.

منصوری با اشاره به روحیه ساده‌زیستی و پاکدستی آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: او در ریاست‌جمهوری در یک آپارتمان ۸۰ یا ۹۰ متری، پشت ساختمان نهاد ریاست‌جمهوری استراحت می‌کرد. حتی یک ریال از حق تولیت خود از آستان قدس را دریافت نکرد و این مبلغ خرج زائران شد.
معاون اجرای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم با اشاره به هجمه‌های سیاسی و رسانه‌ای به دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: خیلی‌ها نتوانستند عدالت‌محوری و حکمرانی دینی او را تحمل کنند. بداخلاقی کردند، تهمت زدند، تحریف کردند، اما او با صبوری و اخلاق علوی در برابر فساد ایستاد.

وی در پایان گفت: اصلاح حکمرانی، تغییر ریل مدیریتی کشور، بازتعریف مدیریت دینی و قرآنی، همه از اقدامات بنیادینی بود که با دلبستگی عمیق شهید رئیسی به اهل‌بیت علیهم‌السلام گره خورده بود؛ و خداوند در نهایت، پاداش این اخلاص را با درجه رفیع شهادت به او عطا کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار