ما آماده‌ایم-279/ گفتگو با یکی از راویان درباره گلزار شهدای آبادان؛

تدفین یک کودک در آغوش مادرش/ شهدایی که شبانه تشییع شدند

شاید از ویژگی های مهم گلزار شهدای آبادان، غربت خاصی است که شهدای مدفون در این گلزار دارند زیرا به علت بُعد مسافت با مرز عراق تجمع مردم در این محل سخت است. البته بعضی از شهدا را هم به دلیل شرایط جنگی به صورت شبانه دفن کردند و بعد از دفن نیز، به خوبی معرفی نشده اند.
کد خبر: ۷۵۰۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱ - 22March 2016

تدفین یک کودک در آغوش مادرش/ شهدایی که شبانه تشییع شدند

به گزارش خبرنگار اعزامی دفاع پرس به مناطق عملیاتی جنوب، حجت الاسلام محمد جواد صفاری راوی گلزار شهدای آبادان است که به صورت جهادی به همراه عده ای دیگر چند سالی است در این گلزار حضور می یابد تا به معرفی گلزار شهدای آبادان بپردازد به همین خاطر در دیداری که از گلزار شهدای شهر آبادان داشتیم، با این راوی جوان هم به گفت و گو نشستیم که ماحصل آن در ادامه آمده است.

* گلزار شهدای آبادان از چه ویژگی هایی برخوردار است؟

 شاید از ویژگی های مهم گلزار شهدای آبادان، غربت خاصی است که شهدای مدفون در این گلزار دارند زیرا به علت بُعد مسافت با مرز عراق تجمع مردم در این محل سخت است. البته بعضی از شهدا را هم به دلیل شرایط جنگی به صورت شبانه دفن کردند و بعد از دفن نیز، به خوبی معرفی نشده اند.

در این محل مادر و فرزند شهیدش به نام شهید «مهربانو عبدالهی» به دلیل اینکه مادر در لحظلات آخر حیاتش، فرزند دوساله خود را همچنان در آغوش نگاه داشته بود و بعد از شهادت امکان جدا کردن مادر و فرزند از یکدیگر نبود، هر دو را با هم دفن می کنند.

همچنین تعدادی از شهدا هم که با یکدیگر نسبتی داشتند مثل شهیدان باقری مزارشان در یک ردیف قرار دارد.

پس برای اینکه این گلزار شهدا از غربت خارج شود، از حدود هشت سال پیش با پیگیری های شهید مدافع حرم سردار «سعید سیاح طاهری» تلاش هایی برای ثبت گلزار شهدای آبادان به عنوان یادمان دفاع مقدس آغاز شد که هرچند تاکنون این مکان هنوز مهیا نشده ولی با تلاش های صورت گرفته تا حدودی از غربت خارج شده زیرا در چند سال اخیر تعدادی از کاروان های راهیان نور برای غبار روبی مزار شهدا و قرائت فاتحه ای برای این عزیزان به گلزار شهدای آبادان می آیند.

* گلزار شهدای آبادان چه تعداد مزار شهید گمنام دارد؟

گلزار شهدای آبادان را به علت وجود مزار 177 شهید گمنام، به نام یادمان 177 شهید گمنام نیز بعضا می شناسند. البته این شهدای گمنام با شهدای گمنامی که در جستجوهای کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح به دست می آیند، مقداری تفاوت دارند زیرا شهدای گمنام گلزار شهدای آبادان کسانی هستند که در شهر آبادان به دلیل نداشتن مدرک شناسایی به عنوان شهدای گمنام دفن شده اند.

علاوه بر این در اینجا قطعه اعضای بدن نیز وجود دارد بدین معنی که قطعه هایی از بدن که مشخص نبوده برای چه کسی است، جداگانه در قطعه ای دفن شدند؛ همچنین قطعه شهدای خردسال نیز به علت فقدان هویت به عنوان شهدای گمنام دفن شده اند.

البته شهدای فاجعه سینما رکس آبادن نیز از جمله شهدایی هستند که سنگ مزاری ندارند و فقط یک نماد برای آنها ساخته شده است.

*اولین های گلزار شهدای آبادان کدام شهدا هستند؟

اولین شهید روحانی، شهید «هاشمی»، اولین روحانی فرمانده، شهید «شریف قنوتی»، اولین شهیدی که به صورت تفحص پیدا شد، شهید «عبدالحمید چولی»، هستند.

*درباره شهید «عبدالحمید چولی» می توانید توضیح بیشتری ارایه کنید؟

این شهید عزیز از جمله شهدایی است که در زمان محاصره آبادان به شهادت رسید و بعد از شکست حصر آبادان پدر این شهید با جستجوهایی که به عمل می آورد پس از 20 ماه آن هم با نشانی هایی که خود شهید در خواب داماد خانواده می دهد، پیدا می شود.

* مزار کدام شهدای شاخص در این گلزار قرار دارد؟

همه شهدا را باید شاخص بدانیم با این حال کسانی مثل شهیدان شریف قنوتی، مریم فرهانیان، سعید سیاح زاده، حمید قبادی نیا و حمید طاهری (از فرماندهان آبادان)، عبدالرسول موسوی(جانشین محمد جهان آرا)، اسماعیل طاهریان و شهیدان کارکوب زاده تعدادی از شهدایی هستند که از شهرت بیشتری در آبادن برخوردارند.

نظر شما
پربیننده ها