سبک مدیریتی شهید رئیسی بر پایه توکل، عقلانیت انقلابی و حضور در میدان استوار بود

همسر شهید آیت الله رئیسی گفت: امروز بیش از همیشه نیازمند مدیرانی، چون شهید رئیسی هستیم که با توکل به خدا، عقلانیت انقلابی و حضور میدانی در کنار مردم، حکومت اسلامی را در عمل محقق سازند.
کد خبر: ۷۵۰۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵ - 28May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از قم، «جمیله علم‌الهدی» همسر شهید آیت الله رئیسی در نخستین اجلاس همایش ملی «مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره امام خامنه‌ای» با موضوع شهید رئیسی؛ مدیر تراز» در دانشگاه معارف اسلامی قم اظهار داشت: امروز الگوی جمهوری اسلامی نه‌تنها در مقام نظر، بلکه در عرصه عمل پیش روی ما قرار دارد.

سبک مدیریتی شهید رئیسی بر پایه توکل، عقلانیت انقلابی و حضور در میدان استوار بود

وی افزود: شهید رئیسی این نقطه عطف را با صداقت و اخلاص خود ایجاد کرد و مسئولان امروز باید از این الگو درس بگیرند.

وی در ادامه با انتقاد از تقلیل دین به امر فردی در جوامع غربی تصریح کرد: برخلاف تمدن غربی که دین را به حوزه خصوصی محدود می‌کند، در اندیشه امام خمینی (ره) و بزرگان شیعه، دین امری اجتماعی، سیاسی و تمدنی است.

همسر شهید رئیسی گفت: جمهوری اسلامی ایران پاسخی عملی به نظریات سکولار غربی است؛ جایی که مردم در همه ابعاد زندگی حضور خدا را تجربه می‌کنند و دین نه صرفاً به اخلاق فردی، بلکه به عرصه‌های سیاست، اقتصاد و فرهنگ نیز گسترش می‌یابد.

علم الهدی با تأکید بر ضرورت بازخوانی بنیان‌های معرفتی اسلامی در محیط‌های علمی گفت: بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی و معرفت‌شناسی اسلامی را در برابر دیدگاه‌های سکولار غربی بازتعریف کنیم. جمهوری اسلامی فرصتی بی‌نظیر برای تحقق عملی این مبانی فراهم آورده است.

وی نسبت میان مردم‌سالاری، تشیع و مدیریت اسلامی را نیازمند بررسی انتقادی دانست و افزود: این مفاهیم باید از منظر مبانی توحیدی تحلیل شوند تا بتوان الگویی اصیل و برخاسته از حکمت اسلامی ارائه داد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تفاوت‌های بنیادی میان مردم‌سالاری دینی و دموکراسی غربی تأکید کرد: ولایت فقیه باید به‌صورت نظری و عملی در محافل علمی تبیین شود. دموکراسی سکولار و مردم‌سالاری دینی از نظر مبنایی تفاوت دارند؛ در جمهوری اسلامی، مشارکت سیاسی با تعهد الهی و مسئولیت شرعی همراه است.

وی افزود: نقص‌های اجرایی نباید به اصل الگوی دینی نسبت داده شود. آنچه امروز در ایران جاری است، شکل بومی‌شده‌ای از مردم‌سالاری دینی است که ابزارهایی، چون انتخابات را در خدمت تحقق عدالت الهی قرار داده است.

علم‌الهدی ضمن اشاره به نفوذ برخی روشنفکران غیرمتعهد در دانشگاه‌ها، بر نقش دانشگاه در تربیت نیروی انسانی وفادار به مبانی انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: روشنفکران متعهد باید هم متخصص باشند و هم تعلق فکری و ایمانی به نظام داشته باشند.

وی در ادامه با نقد نگاه ابزاری به مفهوم مردم در فضای سیاسی کشور گفت: مردم مفهومی قدسی و یکدست نیستند. قرآن، مردم را به هدایت‌یافتگان و گمراهان تقسیم کرده است. شناخت دقیق لایه‌های مختلف جامعه پیش‌شرط تصمیم‌گیری عادلانه است.

علم‌الهدی به ویژگی‌های مدیریتی شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: ایشان با نگاهی برخاسته از اخلاص و ایمان، نمونه‌ای عینی از ولایت‌پذیری در مدیریت را به نمایش گذاشت و نه تنها خود را خدمت‌گزار مردم می‌دانست، بلکه این خدمت را در مسیر تقرب به خدا می‌دید.

وی افزود: شهید رئیسی در رفتار خود نشان داد که حکومت اسلامی، حکومت دل‌ها و عقل‌هاست، نه صرفاً ساختار‌ها و قانون‌ها. او به ما آموخت که سیاست‌ورزی مؤمنانه ممکن است، اگر روح عبودیت و اخلاص در مدیریت جاری شود.

همسر شهید رئیسی تأکید کرد: امروز بیش از همیشه نیازمند مدیرانی، چون شهید رئیسی هستیم؛ کسانی که با توکل به خدا، عقلانیت انقلابی و حضور میدانی در کنار مردم به جای تکیه بر شعار‌ها و ساختار‌های کهنه، حکومت اسلامی را در عمل محقق سازند.

وی با اشاره به تفاوت فضای عمومی کشور در سالگرد شهادت شهید رئیسی نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: در سال نخست، احساسات در کنش‌های مردم موج می‌زد و غافلگیرکننده بود؛ اما امسال این احساسات به‌صورت عمیق‌تر و کنترل‌شده‌تری بروز یافته است. این نشان می‌دهد که سوگ ملی نسبت به رئیس‌جمهور شهید در حال تبدیل به فرآیندی ملی است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار