در سازمان منع سلاح های شیمیایی در لاهه انجام شد:

پیام همدردی مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی به شهداء و جانبازان شیمیایی سردشت

26 سال پیش برای نخستین بار سلاح های شیمیایی در مقیاس وسیع توسط رژیم صدام علیه شهروندان ایرانی در شهر سردشت مورد استفاده قرار گرفت و موجب به شهادت رسیدن صدها تن و مصدوم شدن بیش از 5 هزار نفر از ساکنین بی گناه این شهر شد.
کد خبر: ۷۵۹
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳ - 29June 2013

پیام همدردی مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی به شهداء و جانبازان شیمیایی سردشت

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در روز جمعه، 7 تیر مصادف با 26امین سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت در سال 1366 توسط رژیم صدام، مراسم ویژه ای با حضور مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی، سفیر و نماینده دایم کشورمان نزد سازمان، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در امور بین الملل، اعضای سازمانهای بین المللی و سفرا و هیات های دیپلماتیک مقیم در کشور هلند، در محل سازمان منع سلاح های شیمیایی برگزار گردید.

در این مراسم ویژه که با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران و سازمان منع سلاح های شیمیایی برگزار گردید، آقای احمد اوزومجو، مدیر کل این سازمان در پیامی به همین مناسبت، با اشاره به فاجعه ای انسانی که در تیر ماه 1366 با حمله شیمیایی به شهر سردشت اتفاق افتاد، گفت: از طرف سازمان منع سلاح های شیمیایی پیام همدردی خود را با مسئولین و قربانیان سلاح های شیمیایی در شهر سردشت ابراز می دارم. همچنین یادی می کنم از آنانی که هنوز آثار دردناک این تراژدی غم انگیز را تحمل می کنند.

وی در این پیام همچنین افزوده است: مسئولیت این سازمان، تلاش برای رفع تهدید استفاده از سلاح های شیمیایی برای همیشه می باشد. یادآوری تراژدی های گذشته ما را برای جلوگیری از تکرار دوباره آنها در آینده قوی تر می کند.

اوزوجو در پایان پیام خود افزود: همچنان که به قربانیان سردشت ادای احترام می کنیم، اراده خود را در رهایی جهان از تهدید سلاح های شیمیایی بار دیگر مورد تاکید قرار می دهیم.

کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده کشورمان نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی نیز در این مراسم طی سخنانی، ضمن تشکر و قدردانی از مدیرکل این سازمان در ادای احترام به شهداء و جانبازان شیمیایی شهر سردشت و صدور پیام سالانه به این مناسبت از دو سال گذشته اظهار داشت: 26 سال پیش برای نخستین بار سلاح های شیمیایی در مقیاس وسیع توسط رژیم صدام علیه شهروندان ایرانی در شهر سردشت مورد استفاده قرار گرفت و موجب به شهادت رسیدن صدها تن و مصدوم شدن بیش از 5 هزار نفر از ساکنین بی گناه این شهر شد.

غریب آبادی با اشاره به 13000 شهید و 100000 جانباز شیمیایی افزود: جانبازان شیمیایی ایرانی و خانواده های آنها سالهاست که درد و رنج ناشی از کاربرد این سلاح ها را تحمل می کنند و در ایران کمتر روزی هست که شاهد به شهادت رسیدن یکی از این عزیزان نباشیم. دولت جمهوری اسلامی ایران نیز کوشیده است با حمایت و کمک سازمانهای بین المللی صدای مظلومیت آنها را به گوش جامعه جهانی برساند.

نماینده کشورمان نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این سازمان و کشورهای عضو آن تلاش هایی را در ارتباط با قربانیان سلاح های شیمیایی انجام داده اند، از جمله ایجاد شبکه بین المللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی و نصب بنای یادبود قربانیان در محل سازمان، ولی این انتظار جدی وجود دارد که تلاش ها و اقدامات بیشتری در رسیدگی و کمک به این قربانیان بویژه کمک به تامین نیازهای دارویی و پزشکی و درمانی آنها صورت گیرد.

در ادامه این مراسم شیخ فروتن، قائم مقام بنیاد شهید انقلاب اسلامی در امور بین الملل به قرائت پیام مهندس زریبافان، معاون رئیس جمهور و رئیس این بنیاد پرداخت و با اشاره به این که این بنیاد مسئولیت رسیدگی امور شهدا و جانبازان شیمیائی را در داخل کشور و پیگیری حقوق آنان در خارج از کشور برعهده دارد، اظهار داشت: قربانیان شیمیایی در ایران انتظار دارند که سازمان منع سلاح های شیمیایی و کشورهای عضو آن در حمایت از آنها از هیچ کوششی دریغ نکنند. قربانیان سلاح های شیمیایی در ایران امیدوارند همگان به زودی در سطح جهانی روزی را که تمام سلاح های شیمیایی به صورت کامل نابود شده اند، جشن بگیرند. 

خاطرنشان می گردد در پایان این مراسم نیز با اهداء تاج گل توسط مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی و همچنین سفیر کشورمان نزد بنای یادبود قربانیان سلاح های شیمیایی در محل این سازمان، که توسط کشورمان اهداء و نصب شده است، به مقام شامخ شهدا و جانبازان شیمیایی شهر سردشت ادای احترام شد.

اضافه می شود به همین مناسبت و در روز شنبه 8 تیر و همزمان با روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی، به ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه و هماری بنیاد شهید و امور ایثارگران یک دوره مسابقه فوتبال سالنی با حضور ده تیم از جامعه ایرانیان مقیم کشور در بزرگداشت یاد و نام شهدا و جانبازان شیمیایی کشورمان در یکی از سالن های ورزشی شهر لاهه برگزار می گردد.

 شایان ذکر است طی چند سال گذشته و با تلاش های سفارت کشورمان در هلند، اقدامات و برنامه های مختلفی به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهداء و جانبازان شیمیایی کشورمان و انتقال پیام مظلومیت این عزیزان و خانواده های آنها در سازمان منع سلاح های شیمیایی صورت گرفته است که از جمله می توان به صدور پیام سالانه مدیرکل سازمان در روز 7 تیر در سالروز حمله شیمیایی به شهر سردشت براساس مصوبه شورای اجرایی سازمان در سال 2010، اهداء و نصب بنای یادبود قربانیان سلاح های شیمیایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران کشورمان در محل این سازمان در سال گذشته و همچنین تصمیم این سازمان به تشکیل شبکه بین المللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی اشاره نمود.

نظر شما
پربیننده ها