به گزارش
دفاعپرس از کردستان، علیاکبر ورمقانی امروز ۱۱ تیر در جلسه ساماندهی امور سالمندان، با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، بهویژه شهدای جنگ ۱۲ روزه، بر ضرورت نگاه جامع به مسائل سالمندان در شرایط عادی و بحرانی تأکید کرد.
وی، با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان و نقش خانوادهها در مراقبت از آنها افزود: سالمند عضوی از خانه همه ماست و روزی خود ما نیز به جمع آنها خواهیم پیوست، اگر امروز برای آنان تلاش کنیم، آیندگان نیز برای ما تلاش خواهند کرد.
ورمقانی داشتن بانک اطلاعاتی بهروز را از مهمترین الزامات برنامهریزی برای خدماترسانی به سالمندان در شرایط بحرانی و عادی دانست و افزود: این بانک اطلاعاتی باید با همکاری مستمر بهزیستی و سایر دستگاههای متولی، مطابق با شاخصها و دستورالعملهای ویژه بحران و شرایط عادی بهروزرسانی شود.
وی با تأکید بر اینکه نباید تمرکز برنامهها تنها بر انتقال سالمندان به سراهای سالمندان باشد، تصریح کرد: باید فرهنگسازی کنیم تا خانوادهها خود مراقبت از سالمندان را بپذیرند. اگرچه خدمت مددکاران و مراقبان در این مراکز قابل تقدیر است، اما هیچ جایگزینی برای محبت فرزندان و اقوام نزدیک وجود ندارد.
معاون سیاسی استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت بهرهمندی سالمندان از امکانات ورزشی و تفریحی موجود در استان تأکید کرد و گفت: امکاناتی نظیر استخر، سالنهای ورزشی و پیادهروی در محیطهای مناسب باید در اختیار سالمندان قرار گیرد، چرا که فعالیت بدنی نقش مهمی در جلوگیری از مشکلاتی مانند پوکی استخوان دارد.
ورمقانی با اشاره به نقش نهادهای حمایتی مانند بهزیستی، کمیته امداد و حوزه سلامت در رسیدگی به وضعیت سالمندان گفت: سالمندانی که تحت پوشش این نهادها هستند، خدمات بهتری دریافت میکنند، اما باید نگران سالمندانی هم باشیم که نه تحت پوشش حمایتیاند و نه خانوادهای از آنها مراقبت میکند، این گروه باید شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه جامعه سالمندان بیشترین مخاطب رسانهها، بهویژه صداوسیما هستند، خواستار توجه ویژه رسانهها به مسائل این قشر شد و افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزه، رسانه ملی نقش خود را به خوبی ایفا کرد و حتی مورد حمله دشمن قرار گرفت، اما در دوران صلح نیز باید نسبت به نیازهای سالمندان برنامهسازی مناسبی انجام شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان در ادامه با اشاره به دستورالعملهای مرتبط با زمان بحران، بر ضرورت آمادگی کامل دستگاههای اجرایی برای انتقال و پشتیبانی از سالمندان در شرایط اضطراری تأکید کرد و ادامه داد: مراکز جایگزین باید از پیش شناسایی و آمادهسازی شوند تا در صورت بروز جنگ، زلزله یا هر بحران دیگری، خدماترسانی با وقفه مواجه نشود.
وی از عملکرد برخی خانوادهها در عدم پذیرش سالمندان در ایام جنگ اخیر انتقاد کرد و آن را نشانهای نگرانکننده در روابط عاطفی جامعه دانست و گفت: گزارشی دریافت شد که هیچ خانوادهای حاضر به نگهداری موقت از سالمند خود در دوران بحران نبود. این موضوع باید آسیبشناسی شود و آموزشهای لازم برای تقویت همبستگی خانوادگی ارائه شود.
ورمقانی در پایان بر لزوم آمادگی کامل برای مواجهه با بحرانهای احتمالی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای اجتماعی، رسانهای، فرهنگی و حمایتی در خدمت به سالمندان تأکید کرد.
انتهای پیام/