یادداشت/

اعزام نیروهای ویژه پنتاگون به سوریه

مقامات آمریکایی گزارش دادند که واشنگتن تصمیم گرفته است تعداد نیروهای ویژه خود را در سوریه افزایش دهد؛ اقدامی که به نظر می‌رسد در رقابت با تلاش‌های دولت سوریه و متحدانش برای بازپس‌گیری رقه و سایر مناطق تحت کنترل داعش در شمال شرقی سوریه صورت می‌گیرد.
کد خبر: ۷۶۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱ - 03April 2016

اعزام نیروهای ویژه پنتاگون به سوریه

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، پایگاه خبری- تحلیلی الوقت در یادداشتی به قلم محمد بابایی نوشت: یک هفته پس از بازپسگیری شهر پالمیرا که در جریان آن نیروهای دولتی یک قدم به شهر رقه، مرکز خلافت خود خوانده داعش نزدیک شدند، رسانههای غربی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش دادند که واشنگتن تصمیم گرفته است تعداد نیروهای ویژه خود را در سوریه افزایش دهد؛ اقدامی که به نظر میرسد در رقابت با تلاشهای دولت سوریه و متحدانش برای بازپسگیری رقه و سایر مناطق تحت کنترل داعش در شمال شرقی سوریه صورت میگیرد.

روز شنبه خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی که هویت آنها فاش نشده، گزارش داد آمریکا افزایش نیروهای ویژه خود در سوریه را بررسی میکند. بنابر گفته این مقام آمریکایی، هدف از این اقدام، تشدید مقابله با شبهنظامیان گروه تروریستی «داعش» است.

آمریکا پیشتر حدود 50 نیروی ویژه را به سوریه اعزام کرده که عمدتاً در مناطق کردنشین واقع در شمال سوریه مستقر شدهاند. این نیروها وظیفه حمایت از کردهای سوریه و همچنین آنچه آمریکا آنها را «شورشیان میانهرو» مینامد، دارند. در گزارش رویترز تأکید شده که نیروهای جدید نیز وظیفه آموزش و پشتیبانی دارند و مستقیم در جنگ مشارکت نخواهند کرد.

تصمیم آمریکا برای اعزام نیروی بیشتر به سوریه یک هفته پس از آن صورت میگیرد که نیروهای دولتی سوریه با حمایت متحدان خود موفق شدند شهر باستانی پالمیرا را از کنترل شبه نظامیان داعش خارج کنند. با آزادسازی پالمیرا، واحدهای ارتش سوریه یک گام به دو استان شرقی سوریه یعنی دیر الزور و رقه که عمدتاً در کنترل داعش قرار دارند، نزدیک شدند. ارتش سوریه پس از تسلط بر پالمیرا طی بیانیهای تأکید کرد که «نیروهای مسلح این کشور عملیات ضدداعش خود را اینک در جبهههای شرق و شمال سوریه بر استانهای دیرالزور و رقه متمرکز خواهند کرد.» در همین حال روز گذشته، منابع آگاه اعلام کردند جنگندههای ارتش سوریه نشست رهبران داعش در ساختمان استانداری شهر رقه، مقر اصلی و پایتخت خلافت خودخوانده داعش در سوریه را بمباران کردند.

استانهای رقه و دیرالزور که عمده مساحت آنها بیابان است بخش اعظمی از خاک سوریه را تشکیل میدهند و تسلط بر آنها به معنای در کنترل داشتن 90 درصد خاک سوریه است. تحلیلگران معتقدند در صورت تسلط نیروهای دولتی بر این مناطق یکی از مهمترین اهداف آمریکا در سوریه، یعنی تجزیه این کشور با چالش جدی مواجه میشود.

جان کول تحلیلگر مسائل غرب و جنوب آسیا و استاد دانشگاه میشگان آمریکا مینویسد: احتمالاً دولت سوریه تلاش میکند با بازپسگیری دو استان بزرگ شرقی این بحث را مطرح کند که هم اکنون 90 درصد سوریه را در کنترل خود دارد و در نتیجه بحث فدرالی شدن بیمعنی است. آمریکاییها اخیراً بحث فدرالی شدن سوریه را مطرح کردهاند که خیلیها معتقدند این طرح زمینهساز تجزیه سوریه است. به نظر میرسد تصمیم اخیرا آمریکاییها برای اعزام نیروهای بیشتر به سوریه با هدف پیشدستی در تسلط بر استان رقه است تا بدین طریق نیروهای متحد آمریکا زودتر از نیروهای دولتی داعش را از این استان بیرون برانند. مهمترین نیروهای متحد آمریکا جهت حمله به داعش کردها هستند.

صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه در دیدار با خبرنگاران در پاریس گفت: نیروهای کرد همراه با ائتلاف ضدداعش برای آزادسازی رقه مقدمهچینی میکنند. من از ساکنان عرب استان رقه میخواهم به نیروهای ما که تعداد آنها بین 40 تا 50 هزار تن است، بپیوندند. کردها اخیراً در شمال سوریه نظام فدرالی اعلام کردهاند که با مخالفت دمشق مواجه شده است. از سوی دیگر، شکست داعش در استانهای رقه و دیرالزور توسط نیروهای دولتی باعث افزایش اعتبار دولت سوریه در مبارزه با تروریسم خواهد شد؛ مسئلهای که قطعاً خوشایند آمریکا و متحدانش نیست.

مایکل استیونس مدیر مؤسسه مطالعاتی رویال یونایتد در وب سایت بیبیسی نوشته است: «عربستان سعودی و اماراتمتحدهعربی قول دادهاند که در صورت نیاز برای شکست دادن داعش نیرو اعزام کنند، اما سبقت گرفتن نیروهای بشار اسد از آنها بار دیگر مهر تأییدی بر نقش او در سوریه خواهد بود. چنین نتیجهای از یک طرف شکستی دردناک برای کشورهای خلیج فارس محسوب میشود و از طرف دیگر مایه سرافکندگی کشورهای غربی که هیچ علاقهای به ماندن آقای اسد در قدرت ندارند خواهد شد».

اسناد حمایت ترکیه از داعش

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد طی نامهای به شورای امنیت ترکیه را به تأمین تسلیحاتی داعش در سوریه متهم کرد. او گفت، ترکیه این کار را از طریق کاروانهای سازمانهای امدادی انجام میدهد. ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نامهای به تاریخ 18 مارس به اعضای شورای امنیت نوشت: «ارسالکننده اصلی سلاح و تجهیزات نظامی به داعش ترکیه است و این کار از طریق سازمانهای غیردولتی به انجام میرسد.» در این نامه سه سازمان غیردولتی ترکیه متهم شدهاند که با کسب مأموریت از سوی نیروهای اطلاعاتی ترکیه «تجهیزات مختلفی» به جهادگرایان در سوریه ارسال کردهاند.

نظر شما
پربیننده ها