گروه استانهای دفاعپرس- «خدیجه ابولاولا» استاد جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان؛ درسهای حیاتبخش و حرکتآفرین عاشورا، ویژه زمان و مکان خاصی نیست. آنچه در حادثه عاشورا رخ داد، دگرگونی ارزشها و آرمانهای حاکم بر جامعه نبوی و کوتاهی خواص از انجام رسالت خود بود.
تجربه جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونی، نهتنها ابعاد نظامی بلکه لایههای امنیتی، اجتماعی و سیاسی را تحت تاثیر قرار داد. در شرایط پساجنگ، خصوصا زمانی که هنوز آثار جنگ پابرجاست، تمرکز اصلی نهادهای حاکمیتی و اجتماعی بر مدیریت پیامدهای مستقیم جنگ است. حال نکته اینجاست در این پیچ تاریخی، گروههای سیاسی و اجتماعی بهویژه فضلا و طلاب که مستقیماً درگیر این پیامدها نیستند، در کدام قسمت این معادله جای دارند؟
آمریکاییها و اسرائیلیها دچار یک خطای محاسباتی بزرگ شدند. آنها تصور میکردند با یک یورش غافلگیرانه به ایران، میتوانند در داخل کشور ایجاد بحران کنند. شواهد جدید از فعالیتهای اطلاعاتی موساد در فضای مجازی نشان میدهد دشمنان به خوبی دریافتهاند که بزرگترین حفره امنیتی جامعه منسجم، تفرقهافکنی و ایجاد شکاف اجتماعی است.
نفوذ تبلیغات دشمن و انشقاق یا اتحاد جریانهای سیاسی و اجتماعی از مهمترین متغیرهایی است که میتواند حمایتها را بیشتر یا کمتر کند. این قبیل محتواها با هدف تشویش اذهان عمومی و شناسایی مراکز حساس طراحی میشوند. در طول این ۱۲ روز ما حدود چهار هزار نفر شهید و مجروح داشتیم؛ اما وحدت ملی که بین مردم ایران به وجود آمد، تحسین برانگیز بود.
رسانههای ماهوارهای بهدلیل تبدیلشدن به بازوی تبلیغاتی دشمن دریافتهاند که نقشه خاورمیانه بزرگ با شکست مواجه شده و قدرت جهان اسلام بر غرب غلبه خواهد کرد؛ بنابراین ضعف در روایتگری میتواند تبعات جبرانناپذیری داشته باشد.
با استناد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، دفاع، حق قانونی، ذاتی و تکلیف اخلاقی ایران در برابر تجاوز است. از سویی در همه دنیا اخراج اتباع غیرمجاز یک اصل پذیرفته شده است و باید از کشور خارج شوند، اما مراقب باشیم با ایجاد دوگانگی در پازل دشمن قرار نگیریم. قدرت منطقهای ایران بر نیروهایی است که با اهتمام ویژه حاج قاسم به وجود آمدهاند مانند حشدالشعبی عراق، فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان و…
فارغ از لزوم رسیدگی به مهاجرین غیرمجاز مخصوصا در سالهای اخیر، اختلافافکنی و نفرت پراکنی با همسایگان نقشه چه کسانی است؟
امیر کلام حضرت امام علی علیه السلام در خطبه ۱۵۶ میفرمایند: «مَنِ اسْتَطَاعَ عِنْدَ ذلِکَ أَنْ یَعْتَقِلَ نَفْسَهُ عَلَى اللهِ، عَزَّ وَ جَلَّ، فَلْیَفْعَلْ. فَإِنْ أَطَعْتُمُونِی فَإِنِّی حَامِلُکُمْ إِنْ شَاءَاللهُ عَلَى سَبِیلِ الْجَنَّةِ، وَ إِنْ کَانَ ذَا مَشَقَّة شَدِیدَة وَ مَذَاقَة مَرِیرَة»
آن کس که در آن هنگام (در فتنهها) بتواند خود را وقف بر اطاعت خداوند متعال سازد، باید چنین کند و اگر مرا اطاعت کنید من (در میان انبوه فتنهها) به خواست خدا شما را به راه بهشت خواهم برد هر چند راهى است پر مشقت و داراى تلخىهاى فراوان!
امروزه جنگ، جنگ روایتهاست. دشمن با رصد مواضع کاربران در رسانههای اجتماعی بستر مناسبی را برای اغتشاش و ضربه زدن به ساختارهای امنیتی کشور دنبال میکند و میکوشد زمینه بروز ناامنی داخلی را فراهم کند تا موج ویرانگری را علیه انسجام کنونی درامالقرای جهان اسلام پدید آورد!
جنگ شناختی، با روش مهندسی افکار، شناخت انسانها را مورد هدف قرار میدهد و ذهن انسان به میدان نبرد تبدیل میشود. ای کاش لااقل در روزهای جنگ، به جای بازی در میدان تعریف شده دشمن، هرچیزی را به راحتی بازنشر نمیکردیم! از ظرفیت بیپایان هیئتهای حسینی و مجامع مذهبی در جهت شناخت اهداف و جهاد تبیین بهره ببریم و موکبها و حسینیهها را به سنگر جنگ شناختی علیه اسرائیل تبدیل کنیم.
انتهای پیام/