کشت دیم در شرایط بحرانی کم‌آبی نقطه قوت کشاورزی کردستان است

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: کشت دیم در شرایط بحرانی کم آبی نقطه قوت کشاورزی است، لذا باید با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به تولید ارقام مقاوم دیم بپردازیم.
کد خبر: ۷۶۱۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۱ - 09July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، مظفر روستایی روز چهارشنبه در نشستی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان و رئیس و همکاران مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت تنش‌های محیطی و توانمندسازی بهره‌برداران برای پایداری تولید در زراعت دیم از موارد مورد توجه مرکز است.
 
کشت دیم در شرایط بحرانی کم‌آبی نقطه قوت کشاورزی کردستان است
 
وی بر همکاری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در موضوع تهیه بذر تاکید کرد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای رشد شرکت‌های دانش بنیان بخش کشاورزی با همکاری بخش خصوصی انجام شود.
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به اینکه تولید پایدار در شرایط تنش‌زای اقلیمی بسیار مهم است، بیان کرد: ارتقای ارقام محصولات دیم اولویت کشاورزی باید باشد چراکه این مهم در وضعیت خشکسالی و کم آبی نقطه قوت کشاورزی و امنیت غذایی است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست با اشاره به اهمیت کشت دیم در شرایط تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها، وجود مرکز تحقیقات کشاورزی دیم را برای بخش کشاورزی حیاتی دانست و اظهار کرد: این مراکز با تمرکز بر تحقیقات علمی و کاربردی، به بهبود و توسعه روش‌های کاشت، داشت و برداشت در شرایط کم‌آبی و دیم کمک می‌کنند.
 
سعدی نقشبندی اضافه کرد: تحقیقات این مرکز منجر به افزایش بهره‌وری، کاهش ریسک برای کشاورزان و پایداری تولید در مناطق دیم‌خیز می‌شود.
 
وی ادامه داد: این مراکز با ارائه آموزش و ترویج یافته‌های جدید، نقش مهمی در انتقال دانش به کشاورزان و ارتقای سطح فنی این بخش ایفا می‌کند و در نهایت توسعه تحقیقات دیم به امنیت غذایی کشور و خودکفایی در تولید محصولات اساسی کمک شایانی کرده و امنیت ملی را تقویت می‌کند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار