بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی در کردستان تحقق یافته است

مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان، گفت: تمرکز ما بر افزایش فشار به مودیان خوش‌حساب نیست، بلکه شناسایی منابع مالیاتی جدید، فعالان اقتصادی پنهان، فراریان مالیاتی و توسعه دامنه مشمولان مالیات، مهم‌ترین راهبرد ما می‌باشد.
کد خبر: ۷۶۱۳۲۹
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۵ - 09July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، "مصطفی فعله‌گری" مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان، در آستانه هفته مالیات در گفت‌وگویی خبری، ضمن تبریک این هفته به کارکنان امور مالیاتی و مودیان محترم، گزارشی مفصل از روندها، سیاست‌ها و برنامه‌های اداره‌کل متبوع خود ارائه کرد.
 
بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی در کردستان تحقق یافته است
 
 وی با تأکید بر نقش بی‌بدیل مودیان در تحقق درآمد‌های دولت ادامه داد: این مجموعه در جهت تحقق عدالت مالیاتی و عبور از نظام سنتی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند گام‌های بلندی برمی دارد.
 
مدیر کل امور مالیاتی کردستان با اشاره به فلسفه قانون‌مدار بودن نظام مالیاتی کشور، تصریح کرد: مطابق اصل ۵۱ قانون اساسی، هیچ مالیاتی بدون وجود قانون وضع نمی‌شود و تمام حدود، معافیت‌ها و تسهیلات نیز باید در قالب قانون به تصویب برسد. هدف غایی سازمان امور مالیاتی، دستیابی به عدالت مالیاتی است؛ به این معنا که هر شهروند و فعال اقتصادی بر اساس میزان واقعی درآمد خود، مالیات پرداخت کند.
 
فعله گری مودیان را «سرمایه اصلی سازمان» دانست و افزود: خوشبختانه مودیان استان کردستان جزو قانون‌مندترین و مسئولیت‌پذیرترین اقشار کشور هستند و با عملکرد صحیح خود، جایگاه استان را در شاخص‌های فرهنگ مالیاتی بهبود داده‌اند.
 
وی به شرایط خاص کشور و تأثیر آن بر تقویم مالیاتی اشاره کرد و گفت: به دلیل حوادث منطقه‌ای و شرایط عمومی کشور، سازمان امور مالیاتی با هدف همراهی بیشتر با فعالان اقتصادی، پیشنهاد تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه‌ها را به هیئت دولت ارائه داده است. این تمدید برای اشخاص حقیقی که مهلت آن پایان خردادماه بوده و همچنین برای اشخاص حقوقی و مالکان املاک اجاری که مهلتشان پایان تیرماه است، در نظر گرفته شده و به‌زودی زمان جدید به‌صورت رسمی اعلام خواهد شد.
 
مدیرکل امور مالیاتی کردستان مهم‌ترین تحول نظام مالیاتی را هوشمندسازی فرآیند‌ها دانست و افزود: در گذشته، مالیات‌ستانی مبتنی بر تشخیص کارشناسان مالیاتی بود که احتمال خطا، اختلاف‌نظر و حتی تضاد منافع در آن وجود داشت؛ اما در حال حاضر سازمان با استقرار نظام داده‌محور، فرآیند محاسبه و مطالبه مالیات را به صورت سیستمی و با تکیه بر اطلاعات واقعی درآمد و هزینه مودیان انجام می‌دهد.
 
فعله گری ادامه داد: در سال گذشته، بیش از ۹۲ درصد اوراق مطالبه مالیات به صورت کاملاً الکترونیکی و بر مبنای داده‌های واقعی صادر شده که این خود باعث افزایش رضایت، تمکین و شفافیت در تعامل با مودیان شده است.
 
وی با تأکید بر تجلی عدالت مالیاتی در عملکرد اجرایی، گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۰ درصد از مودیان بخش مشاغل به دلیل قرار گرفتن درآمد آنها زیر حد نصاب معافیت تعیین‌شده در قانون بودجه، از پرداخت مالیات معاف شدند. این نشان می‌دهد سازمان صرفاً به دنبال افزایش درآمد نیست، بلکه هدف اصلی تحقق عدالت است.
 
مدیر کل امور مالیاتی کردستان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع شناسایی مودیان پرریسک اشاره کرد و توضیح داد: مودیانی که بین اظهار خود و داده‌های دریافتی از منابع اطلاعاتی، اختلاف فاحش و معناداری داشته باشند، به عنوان پرریسک شناخته می‌شوند و وارد فرآیند حسابرسی می‌شوند. البته پرریسک بودن به معنای مجرم بودن نیست. ممکن است خطا از سوی سیستم یا منبع اطلاعاتی نیز باشد، لذا بررسی دقیق و تخصصی در این زمینه انجام می‌شود.
 
فعله گری یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان را مبارزه جدی با فرار مالیاتی عنوان کرد و گفت: فرار مالیاتی تهدیدی برای عدالت و شفافیت اقتصادی است. نمی‌توان پذیرفت که یک فعال اقتصادی شفاف و متعهد مالیات پرداخت کند، اما برخی سودجویان، با پنهان‌کاری از پرداخت مالیات فرار کنند. تمرکز ویژه‌ای بر شناسایی این گروه‌ها در همه اصناف و اقشار صورت گرفته است.
 
وی اضافه کرد: بخش مهمی از منابع انسانی و فنی ما به رصد فعالیت‌های پنهان اختصاص یافته و ما از ابزار‌های سیستمی، پایگاه‌های اطلاعاتی و همکاری‌های بین‌نهادی برای کشف فعالیت‌های زیرزمینی و درآمد‌های مخفی استفاده می‌کنیم.
 
مدیر کل امور مالیاتی کردستان با بیان آماری قابل توجه گفت: در سال ۱۴۰۳، استان کردستان موفق به تحقق بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی شد که بیش از ۸۰ درصد آن تنها از ۲۰ پرونده حقوقی و حدود ۲۰۰ پرونده حقیقی تأمین شده است.
 
فعله گری افزود: دو عامل کلیدی در این موفقیت مؤثر بودند: نخست، تمرکز بر مودیان بزرگ و فعالان اقتصادی اصلی و دوم، شناسایی فراریان مالیاتی که تاکنون هیچ‌گونه سابقه پرداخت مالیاتی نداشتند. تنها از محل شناسایی این افراد، بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی به خزانه بازگشت.
 
وی یکی دیگر از مزایای مهم هوشمندسازی را کاهش اختلافات میان مودیان و سازمان دانست و گفت: در گذشته اختلاف نظر در تشخیص مالیات منجر به افزایش مراجعات به هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی و افزایش نارضایتی‌ها می‌شد. اما اکنون با داده‌محوری و سیستم‌های الکترونیک، اختلافات به حداقل رسیده و شفافیت بیشتر شده است.
 
مدیرکل امور مالیاتی کردستان در پایان با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو خاطرنشان کرد: تمرکز ما بر افزایش فشار به مودیان خوش‌حساب نیست، بلکه شناسایی منابع مالیاتی جدید، فعالان اقتصادی پنهان، فراریان مالیاتی و توسعه دامنه مشمولان مالیات، مهم‌ترین راهبرد ماست. مالیات پایدار، یکی از ابزار‌های اصلی توسعه و عدالت اجتماعی در استان و کشور است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار