بهگزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، «علی دارابی» قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور با پایان بحران و آغاز ثبات در کشور، از تدوین و ابلاغ مدل سهمرحلهای بازگشایی ایمن و تدریجی موزهها، اماکن تاریخی و پایگاههای میراثفرهنگی خبر داد.
دارابی با اعلام این خبر اظهار داشت: این نقشه راه با بهرهگیری از آموزههای مدیریت بحران فرهنگی و در چارچوب اسناد بینالمللی بهویژه کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه طراحی شده و تمرکز آن بر صیانت از سرمایههای هویتی کشور و بازآفرینی نقش اجتماعی نهادهای حافظ میراثفرهنگی است.
وی افزود: این طرح در ادامه اقدامات پیشدستانه وزارت میراثفرهنگی در دوره بحران، در سه مرحله اجرا خواهد شد؛ همچنین در این مرحله، بازدید صرفاً در استانهای کمخطر، با تأیید شورای تأمین استانها و متناسب با ظرفیت و تابآوری اماکن انجام میشود. در اولویت بازگشایی، اماکنی هستند که فاقد موزهاند و در فضای باز یا محوطههای باستانشناسی قرار دارند؛ از جمله میدان نقشجهان، تاقبستان، بیستون، باغهای ایرانی، مساجد تاریخی و ارگ بم. یک ماه پس از اجرای فاز نخست، سایر موزهها و پایگاهها نیز با رعایت الزامات حفاظتی، بهتدریج بازگشایی میشوند. در این مرحله، اجرای برنامههای فرهنگی محدود در فضای باز مجاز خواهد بود و بازگشایی صرفاً در مناطق دارای ثبات امنیتی و با تأیید شورای تأمین استان صورت میگیرد.
دارابی تأکید کرد: بازگشایی تدریجی و ایمن موزهها و پایگاههای تاریخی کشور، گامی در جهت بازگشت به وضعیت فرهنگی پایدار و الگویی هوشمندانه برای مدیریت میراثفرهنگی در شرایط پرمخاطره و بحرانی است. با دریافت گزارشهای نهایی از نهادهای امنیتی درباره پایداری شرایط، موزهها و پایگاهها بهطور کامل بازگشایی میشوند و خدمات جانبی همچون فروشگاهها، کافهموزهها و فعالیتهای تعاملی از سر گرفته خواهد شد. در پایان این مرحله، گزارش عملکرد ستاد بحران، مستندسازی درسآموختهها و بازبینی چکلیستهای حفاظتی در دستور کار قرار میگیرد.
انتهای پیام/281