به گزارش دفاعپرس از گلستان، آیتالله «سید کاظم نورمفیدی»نماینده ولیفقیه در گلستان، ظهر امروز در دیدار «سیدرضا صالحی امیری»وزیر گردشگری با نماینده ولیفقیه در گلستان، نقشه راه جدیدی برای حفاظت از میراث تمدنی گلستان و رونق گردشگری در سواحل، جلگه و فلات تاریخی این خطه ترسیم کرد و دیدار نقطه پیوند «میراث گفتمانی انقلاب» با «میراث تاریخی ایرانزمین» بود.
وی با تأکید بر نقش جزیره آشوراده در آینده اقتصادی و فرهنگی گلستان، اظهارداشت: آشوراده اگر بهدرستی سامان یابد، به یکی از نمادهای توسعه پایدار شمال کشور تبدیل خواهد شد و رفع موانع این پروژه باید در اولویت باشد و انتظار میرود دولت با حساسیت بالا این مسیر را تسهیل کند.
نماینده ولیفقیه در گلستان ابراز کرد: دیوار تاریخی گرگان گنجینهای فراموششده است که احیای آن میتواند گلستان را در کانون توجه جهانی قرار دهد و این اثر، نهفقط یک سازه دفاعی، که یک روایت عظیم از تاریخ است.
وی با تأکید بر لزوم نجات شهر باستانی جرجان، ادامه داد: جرجان، شناسنامه تاریخی این سرزمین است و این شهر نباید قربانی غفلتها شود و باید با نگاه تمدنی و ملی، برای نجات و بازآفرینی آن برنامهریزی شود.
آیتالله نورمفیدی گفت: گردشگری امروز اقتصادی مؤثرتر از نفت دارد و باید مسئولان استانی، در کنار کشاورزی و صنعت، بر این حوزه بهعنوان پیشران توسعه تمرکز کنند تا ظرفیتهایی داریم را در راستای الگوهای ملی، توسعه دهیم.
جرجان به یک میراث زنده تبدیل شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این دیدار با تمجید از نگاه عمیق و تمدنی آیتالله نورمفیدی به میراث فرهنگی، گفت: کمتر شخصیتی همچون آیتالله نورمفیدی را سراغ داریم که اینچنین به میراث ایران حساس و متعهد باشد و نگاه ایشان ریشهدار، روشن و آیندهساز است.
سیدرضا صالحی امیری اظهار کرد: ما از تمام ظرفیتهای ملی برای آغاز عملیات کاوش در جرجان بهره خواهیم گرفت. موافقت رسمی صادر شده و عملیات اجرایی بهزودی آغاز میشود و ایجاد سایتموزهای در این شهر باستانی نیز در دستور کار است تا جرجان باید به موزهای زنده از تمدن ایرانی بدل شود.
وی با اشاره به اهمیت احداث موزه بزرگ گلستان، تصریح کرد: این پروژه عظیم در زمینی به وسعت ۶ هکتار، با مشارکت چهار نهاد کلیدی کشور، در حال اجراست و طبق برنامهریزی تا پایان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و این موزه، نهفقط مکانی برای نمایش اشیای تاریخی، بلکه فضایی برای آموزش، گفتوگو و ترویج فرهنگ ایرانی خواهد بود.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به روند مرمت گنبد قابوس، عنوان کرد: اعتبارات کامل پروژه تأمین شده و مرمت این بنای جهانی، بدون تأخیر در حال اجراست، زیرا گنبد قابوس نهتنها یک بنای تاریخی، بلکه سندی زنده از هویت ملی ماست.
صالحیامیری گفت: گلستان استانی استراتژیک و کمترشناختهشده در گفتمان فرهنگی ایران است و ظرفیتهای کمنظیری در این منطقه وجود دارد که بهعنوان ذخایر هویتی کشور باید شکوفا شوند و وزارتخانه با تمام ظرفیت در کنار مردم و مدیران استان ایستاده و برای تحقق افقهای نو در این سرزمین تلاش خواهد کرد.
در ادامه این دیدار، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گزارشی از وضعیت کنونی و پروژههای مهم سه حوزه مأموریتی این ادارهکل ارائه کرد و گفت: در خصوص جزیره آشوراده، عملیات مرمت قلعه تاریخی این جزیره با اعتبار اختصاصیافته از سوی وزارت میراثفرهنگی آغاز شده و در سال جاری مبلغی بالغ بر هفت میلیارد تومان برای آن تخصیص یافته است.
فریدون فعالی اظهار کرد: این قلعه تاریخی پس از مرمت، باززندهسازی خواهد شد و کاربری جدیدی برای آن تعریف خواهیم کرد تا در مسیر توسعه گردشگری منطقه مؤثر واقع شود و همچنین زیرساختهای روستای آشوراده آماده شدهاند، و مردم امکان بازگشت به خانههای خود را دارند.
وی تصریح کرد: برای ساکنان این منطقه، امکان فعالیت در قالب اکولاژ فراهم شده و با طراحیهای هماهنگ با بافت جزیره، آنها میتوانند نیازهای گردشگران را پاسخ دهند.
فعالی درباره دیوار بزرگ گرگان، ابراز کرد: این دیوار که سالها مورد تأکید نماینده محترم ولیفقیه در استان بوده است، اکنون در اولویت ثبت جهانی قرار گرفته و پرونده آن برای ثبت بینالمللی ارسال خواهد شد.
وی گفت: بخشی از این دیوار نیز برای بازدید گردشگران احیا و ساماندهی میشود تا مردم بتوانند به صورت ملموس با این اثر فاخر تاریخی آشنا شوند.
انتهای پیام /