نقش فیلم مستند در روایت حقیقی از جنگ ۱۲ روزه

وقوع جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی دلایل متعددی دارد که باید توسط ابزار‌های فرهنگی بخصوص فیلم مستند تبیین شوند. اگر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه روایت حقیقی خود از این جنگ را ارائه نکند، این دشمنان هستند که روایت نادرست خود را در قالب روایتی واقعی ارائه خواهند کرد.
کد خبر: ۷۶۱۸۵۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۵ - 13July 2025

گروه فرهنگ دفاع‌پرس ـ رسول حسنی ولاشجردی؛ جنگ در زمانه‌ای که ما در آن قرار داریم فقط حضور در میدان نبرد و رویارویی با دشمن عینی نیست، جنگ حالات و اشکال مختلفی دارد و به طبع جبهه آن نیز به راحتی قابل تعریف و ملموس نیست، از جبهه دیپلماسی تا جبهه فرهنگی و رسانه همه میدان‌های نبرد هستند و پیروز میدان کسی است که حضور موثر در این میدان داشته باشد. چه بسا دشمن متجاوز در جبهه نبرد شکست بخورد، اما در جبهه دیپلماسی و فرهنگی و رسانه پیروز میدان باشد و افکار عمومی را با خود همراه کند.

نقش فیلم مستند در روایت حقیقی از جنگ ۱۲ روزه

در جنگ ۱۲ روزه رژیم متخاصم صهیونیستی علیه ایران اسلامی، نه تنها ما که مردم جهان شاهد بودند که شروع کننده جنگ تحمیلی چه کسی بود. هر چند مردم آزاده جهان در حمایت از ایران و محکومیت رژیم صهیونیستی واکنش‌های قابل اعتنایی را در طول جنگ بروز دادند، اما بعد از اعلام آتش‌بس و فروکش کردن آتش جنگ میدان نبرد دیگری آغاز شده که اگر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در ایران عقب بنشینند و در این میدان با همه توان وارد نشوند این دشمنان صهیونیستی هستند که روایت خود را بر افکار عمومی تحمیل خواهند کرد.

از میان همه ابزار فرهنگی فیلم مستند به دلیل درگیر کردن مخاطب با شاهدان عینی، صاحب‌نظران و سیاست‌گذاران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بیش از هر ابزار دیگری موثر خواهد بود. البته دیگر اشکال رسانه مانند فیلم‌های داستانی، گزارش‌های تلویزیونی، بحث‌های کارشناسی و ... اثرگذاری خود را دارند، اما فیلم مستند اثربخشی مضاعفی در این زمینه خواهد داشت. متاسفانه ایجاد شایعه و شبهه به منظور انحراف اذهان و افکار مردم بخصوص شهروندانی که مورد هجوم واقع شده‌اند یکی از ابعاد جنگ تحمیلی است و رژیم صهیونیستی هرگز این میدان را خالی نخواهد گذاشت، این فیلمسازان و مستندسازان ایرانی هستند که باید در جبهه فرهنگی احقاق حق کنند و تلاش‌های دشمنان صهیونیستی را خنثی کنند. 

رسانه ملی به عنوان بزرگترین حامی فیلم مستند و یکی از متولیان مهم در حوزه تولید و پخش فیلم مستند نقشی مهم، اثرگذار و تسهیل‌گر دارد، بخصوص اینکه رسانه ملی یکی از اهداف حمله رژیم صهیونیستی نیز بود. حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان صداوسیما نشان از آن دارد که برخلاف تبلیغات مسموم رسانه‌های معاند صداوسیما همچنان رسانه‌ای مرجع برای مخاطبان محسوب می‌شود و این امتیاز گویای آن است که آثار مستند مرتبط با جنگ ۱۲ روزه به خوبی دیده خواهد شد. 

نکته آخر اینکه اگر ما در جنگ روایت‌ها با همه توان وارد نشویم به سختی در میدان‌های دیگر مانند حوزه دیپلماسی پیروزی چشمگیری به دست خواهیم آورد. جنگ روایت‌ها بدون شک دشوارتر از جنگ در میدان نبرد است و تعلل در این میدان خسارات جبران ناپذیری به همراه خواهد آورد که نتیجه آن شکستی نابخشودنی خواهد بود؛ بنابراین مستندسازان به عنوان طلایه‌دران جنگ فرهنگی باید با همه توان وارد میدان جنگ روایت‌ها شوند و از همین ابتدای کار میدان را به نفع ایران اسلامی تسخیر کنند و ابتکار عمل را از دشمن سلب کنند. 

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار