ظرفیت «هوش‌مصنوعی» به کتابخانه‌های عمومی اضافه شد

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره‌گیری از ظرفیت هوش‌مصنوعی در نهاد کتابخانه‌های عمومی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با طراحی سامانه همیار کتاب از ظرفیت هوش مصنوعی برای انتخاب و معرفی کتاب متناسب با علاقه مخاطبین را طراحی و اجرایی کردیم.
کد خبر: ۷۶۲۱۹۴
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۶ - 14July 2025

«آزاده نظربلند» دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، اقدام دولت سیزدهم در طراحی و ساخت کتابخانه‌های مرکزی در مراکز استان‌ها را یک اقدام مهم دانست و اظهار داشت: نهضت با طراحی و ساخت کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور با قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.

پروژه‌های نیمه‌تمام نهاد کتابخانه‌های عمومی در اولویت تکمیل

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره‌گیری از ظرفیت خیرین و نهادهای مردمی و شرکت‌ها را در دستور کار این نهاد دانست و ادامه داد: برای تکمیل کتابخانه‌های عمومی کشور از ظرفیت منابع دستگاه‌های مختلف از جمله مجموعه‌های مردمی و خیرین بیشترین استفاده را خواهیم کرد و از این مجموعه‌ها استقبال خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در برخی پروژه‌های ساخت کتابخانه‌های عمومی ۲۰ سال از زمان کلنگ‌زنی می‌گذرد درحالی که پیشرفت چشم‌گیری صورت نگرفته است، اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور براساس قانون متولی ساخت کتابخانه‌های عمومی نیست بلکه سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها در این زمینه وظیفه دارند و ما در این نهاد تنها بهره‌بردار این اماکن هستیم.

نظربلند تصریح کرد: تمام پروژه‌های نیمه‌کاره کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور تفکیک شده و میزان و درصد پیشرفت آنها مشخص شده است تا بتوانیم اولویت‌هایمان را مشخص کنیم و به پروژه‌های بپردازیم که پیشرفت فیزیکی بیشتری داشته‌اند.

وی درخصوص همکاری‌های مشترک بانک ملی با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: بانک ملی بخشی از یارانه خرید کتاب مورد نیاز کتابخانه‌های عمومی را به مناطق محروم اختصاص داده است و از این مجموعه و دیگر نهادها و دستگاه‌هایی که امکان هم‌افزایی داشته باشند، استقبال می‌کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درخصوص کتابخانه‌های سیار گفت: حدود ۶۰ کتابخانه سیار در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است و این سیاست‌گذاری را داریم که این ظرفیت توسعه پیدا کند. یک خودرو سیار می‌تواند تا ۱۰ نقطه فاقد کتابخانه را برای ما پوشش دهد که این یک ظرفیت ارزشمند است.

نظربلند به تغییرات فضای مجازی و هوش مصنوعی پرداخت و درباره تاثیرات آن بر سامانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور عنوان کرد: سایتی برای کمک و تامین تجهیزات کتابخانه‌های عمومی ایجاد شده است که خیرین نیکوکار می‌توانند از بخش تا تمامی تجهیزات مورد نیاز را تقبل و خریداری کنند. سامانه دیگر ما مشاوره کتاب است که درحال توسعه آن هستیم؛ این یک سامانه هوشمند است که برای مشاوره و راهنمایی خوانندگان و مراجعه‌کنندگان است و بسته‌های مطالعاتی را برای آن طراحی کرده‌ایم. 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خاطرنشان کرد: چشم‌انداز ابتدایی ما در نهاد کتابخانه‌ها برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی استفاده از این ظرفیت (همیار کتاب) برای انتخاب و دریافت کتاب مورد نیاز است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار