در حال حاضر تنها ۴۴ درصد از ظرفیت مخازن سد‌های کردستان پر شده است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در حال حاضر تنها ۴۴ درصد از ظرفیت مخازن سد‌های استان پر شده و ۵۶ درصد از ظرفیت مخازن سدهای کردستان خالی است.
کد خبر: ۷۶۲۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۰ - 13July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، آرش آریانژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت سدها، از کاهش ۳۰ درصدی بارندگی‌ها در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر تنها ۴۴ درصد از ظرفیت مخازن سد‌های کردستان پر شده و مابقی خالی و این وضعیت به طور مستقیم ناشی از کاهش چشمگیر بارش‌ها است.
 
در حال حاضر تنها ۴۴ درصد از ظرفیت مخازن سد‌های کردستان پر شده است
 
وی با بیان اینکه حجم روان‌آب‌ها نیز به شدت کاهش یافته است، افزود: ورودی آب به سد‌ها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته، در حالی که سال گذشته حدود ۶۴ درصد ظرفیت مخازن پر بود.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، وضعیت شهر گردشگرپذیر بانه را نگران‌کننده‌تر دانست و گفت: در بانه میزان بارندگی نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد کاهش یافته و به دلیل موقعیت توریستی این شهر، مصرف آب نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
 
وی بیان کرد: در حال حاضر تنها دو سد کوچک با ظرفیت مجموع حدود ۱۴.۵ میلیون مترمکعب تأمین‌کننده آب این شهر هستند، در حالی که میزان مصرف به نسبت حجم سد‌های عباس‌آباد و سبدلو بانه بسیار بالا است.
 
آریانژاد با هشدار نسبت به تداوم کاهش بارندگی‌ها و افزایش مصرف در فصل گرما؛ بر لزوم هوشیاری عمومی و مدیریت بهینه مصرف آب تأکید و عنوان کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد از سد‌های استان یا در دست بهره‌برداری هستند یا در حال احداث، اما برای عبور از این بحران کم‌آبی نیازمند همکاری و همراهی مردم، ذی‌نفعان حوزه آب و مسئولان هستیم.
 
وی از اقدامات انجام شده برای تاب‌آوری بیشتر منابع آبی استان، خبر داد و گفت: با همکاری شرکت آبفای استان، پیش از اسفندماه سال گذشته تمام فعالیت‌های لازم در حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری انجام و همین اقدامات باعث شده تا بتوانیم تاب‌آوری سد‌های عباس‌آباد و بانه را تا حدودی افزایش دهیم.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان از اجرای یک پروژه ملی برای تأمین آب پایدار شهر بانه خبر داد و یادآور شد: پروژه انتقال آب از سد چراغ‌ویس به بانه در دست اجرا است و امیدواریم در ماه‌های آینده این پروژه به بهره‌برداری برسد.
 
شایان ذکر است، ۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سد‌ها در اختیار استان‌های از جمله آذربایجان غربی و کرمانشاه قرار دارد. از ۹ دشت آبی استان پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.
 
انتهای پبام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار