روایتی از زندگی‌نامه شهید سپهبد شادمانی

سپهبد شهید شادمانی از فرماندهان خستگی‌ناپذیر شناخته می‌شد که عمر خود را صرف صیانت از انقلاب اسلامی و دفاع از کشور کرد و در نهایت با حمله دشمن صهیونی به فیض شهادت نائل آمد.
کد خبر: ۷۶۲۶۱۴
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰ - 15July 2025

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، «سردار سپهبد شهید علی شادمانی» فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص)، یکی از فرماندهان برجسته و شناخته شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که از نخستین روز‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه درآمد.

فرماندهی که با امکانات کم کار‌های زیادی کرد

وی متولد همدان بود و در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشکر ۳۲ انصار الحسین (ع) را بر عهده داشت. فرماندهان شاخص سپاه در استان همدان محمود شهبازی، حسین همدانی و علی شادمانی هستند که علی شادمانی از این خیل جامانده بود. او در جبهه‌های غرب و جنوب کشور نقش فعالی داشت.

«سردار رضا طلایی نیک» درباره شهید می‌گوید: شادمانی روز‌های نخستی که وارد سپاه شد به عنوان یک عنصر فرهنگی بروز و ظهور پیدا کرد از همین رو منش او از همان ابتدا منش فرهنگی بود و پرورش دهنده به طوری که بسیاری از پاسداران و رزمندگان استان همدان پرورش یافتگان سردار شادمانی سردار همدانی و یارانشان هستند. مصداق‌های توجه ایشان به موضوعات فرهنگی بسیار است و در این بین باید به اهدای کتاب توسط سردار اشاره کرد. ایشان کتاب‌های منتخب هدیه می‌داد تا جایی که دفتر کارش کتاب‌های زیادی آماده کرده بود و بعد از جلسات و یا دیدار‌ها کتاب‌های در خور هدیه می‌داد و این موضوع را مهم می‌شمارد.

پس از جنگ ایران و عراق، علی شادمانی در مسئولیت‌های کلان نظامی فعالیت کرد؛ از جمله معاون عملیات نیروی زمینی سپاه، فرمانده لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سید الشهداء، فرمانده قرارگاه نجف اشرف رئیس اداره عملیات ستاد کل نیرو‌های مسلح و معاون عملیات ستاد کل نیرو‌های مسلح بود. او پیش از شهادت، معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء بود و پس از شهادت سپهبد غلامعلی رشید» در ۲۳ خرداد سال ۱۴۰۴ فرماندهی این قرارگاه را بر عهده گرفت.

او در سخت‌ترین اوضاع بیشترین فداکاری‌ها را از خود به یادگار گذاشت به خصوص در منطقه عمومی «ماووت عراق» با کم‌ترین امکانات بیشترین کار را انجام داد. سردار شادمانی در منطقه غرب کشور جانباز شد و در جبهه‌های گوناگون بار‌ها تا مرز شهادت پیش رفت و سرانجام در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به قرارگاه خاتم الانبیاء در خرداد سال ۱۴۰۴ به شدت مجروح شد و پس از چند روز بستری در ۴ تیر سال ۱۴۰۴ به شهادت رسید. شهادت او با تسلیت گسترده در میان نیرو‌های مسلح و مردم ایران مواجه شد و پیکر این فرمانده رشید در مراسمی با حضور گسترده تشییع شد. وی به عنوان یکی از فرماندهان خستگی ناپذیر و مجاهد راه خدا شناخته می‌شد که عمر خود را صرف حفاظت از انقلاب اسلامی و دفاع از کشور کرد.

«رضا میرزایی» از رزمندگان همدانی در خصوص یکی از عملیات‌هایی سردار شادمانی در آن حضور داشت می‌گوید: «بعد از عملیات‌های پی در پی در کربلای ۵ در منطقه شلمچه، برادر حاج مهدی کیانی لشکر ۳۲ انصار الحسین (ع) را تحویل سردار حاج علی شادمانی داد و با شروع کار فرمانده جدید، مأموریت جدیدی به لشکر محول شد. در تاریخ ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۶۶ به لشکر ۳۷ انصار الحسین (ع) ابلاغ شد که از منطقه جنوب به غرب کشور برود و پس از ابلاغ، نقل و انتقالات شروع شد. به اردوگاه شهید شهبازی چهار زبر رفتیم و مقرمان را در آنجا برقرار کردیم. بعد از اینکه همه واحد‌ها و گردان‌ها مستقر شدند به لشکر انصار الحسین ابلاغ شد نیرو‌های اطلاعات عملیات و ستاد را برای آماده سازی عملیات به منطقه ماووت عراق اعزام کنند که این کار هم انجام شد. بعد از اینکه منطقه شناسایی شد عملیات نصر ۴ در تاریخ ۳۱ خرداد ماه سال ۱۳۶۶ در منطقه ماووت عراق به اجرا گذاشته شد. در واقع این عملیات ادامه عملیات کربلای ۱۰ بود که با طراحی و فرماندهی سپاه در ۴ محور به اجرا گذاشته شد و در این عملیات رزمندگان اسلام موفق شدند به اهداف خود برسند.»

فعالیت‌ها و مسئولیت‌ها

سردار سپهبد شهید علی شادمانی در سال  ۱۳۵۸ به سپاه پاسداران پیوست و در خلال دفاع مقدس فرماندهی محور سرپل ذهاب فرماندهی سپاه پاوه و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ فرماندهی لشکر ۳۲ انصار الحسین را بر عهده داشت. او از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۵ معاون عملیات نیروی زمینی سپاه پاسداران بود و در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۸ به عنوان فرمانده لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه انتخاب شد.

این فرمانده شهید از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ فرماندهی قرارگاه نجف اشرف و لشکر ۴ بعثت را بر عهده داشت و بعد از آن به فرماندهی دانشگاه پیاده نزسا انتخاب شد. سردار سپهبد شهید علی سادمانی در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ به عنوان رئیس اداره عملیات ستاد کل نیرو‌های مسلح فعالیت می‌کرد و از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ همزمان معاون عملیات ستاد کل نیرو‌های مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم را بر عهده داشت.

سردار سپهبد شهید شادمانی از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا خرداد سال ۱۴۰۴ با حکم فرمانده معظم کل قوا به عنوان معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء خدمت کرد و پس از ترور ناجوانمردانه «سردار سپهبد شهید. غلامعلی رشید» توسط رژیم صهیونیستی به فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء منصوب و در خلال جنگ به فیض رفیع شهادت نائل آمد.

انتهای پیام/ 119

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار