پایگاه خبری- تحلیلی الوقت بررسی کرد؛

عربستان در یک قدمی پایانِ خفت بار در یمن

عربستان در 6 فروردین سال 94 به یمن حمله کرد. هدف اعلامی این حمله بازگرداندن مشروعیت بود. در این مسیر عربستان از هیچ اقدامی فروگذار نکرده و تاکنون با بمب‌های خوشه‌ای و موشک های پیشرفته مردم یمن را آماج حملات خود قرار داده است.
کد خبر: ۷۶۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰ - 05April 2016

عربستان در یک قدمی پایانِ خفت بار در یمن

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، گویا شاهزادههای سعودی به تدریج مجبور به پذیرش این واقعیت هستند که قادر به شکست انصارالله نیستند. در همین راستا به روشهای مختلف تمایل خود را برای پایان تجاوز اعلام کرده اند.

در جدیدترین اقدام سعودیها، "محمد بن سلمان"، جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور در گفت وگو با خبرگزاری "بلومبرگ" درباره اوضاع یمن اعلام کرد:" جنگ در یمن به پایان خود نزدیک شده است و عربستان به دنبال ایجاد فرصتی برای برقراری "صلح" در یمن است اما همچنان آماده تمامی احتمالات است."

اما نشانههای این پایان تنها سخنان وزیر دفاع سعودی نیست بلکه مهرههای امارات و عربستان در یمن نیز به جان هم افتاده اند. "عبد ربه منصور هادی"، رئیسجمهور مستعفی یمن، "خالد بحاح"، نخست وزیر مستعفی و معاون خود را برکنار و "احمد عبید بن دغر" را به عنوان نخست وزیر مستعفی جدید و "علی محسن الاحمر"، سرلشکر فراری ارتش یمن را به عنوان معاون خود و "بحاح" را به عنوان مشاورش تعیین کرد.

 تعیین "محسن الاحمر" تمایل عربستان را برای سلطه بر مزدورانش به ضرر نقش امارات نشان میدهد. الاحمر که قبلا "هادی" او را به عنوان معاون فرمانده نیروهای مسلح تعیین کرده بود در راستای کسب حمایت برخی قبایل نزدیک به صنعا تعیین شده است که همچنان تحت کنترل انصارالله هستند. شبکه الجزیره در این مورد اعلام کرد که احتمالا این تغییرات در راستای حل و فصل سیاسی با نزدیک شدن به برگزاری دور جدید مذاکرات در کویت است. "هادی" به "بحاح "انتقاد کرده بود که دولتش نتوانسته حمایت لازم را از ائتلاف عربی و در راس آن عربستان داشته باشد تا امنیت را در کشور برقرار سازد.

 اجرای آتشبس در 10 آوریل (22 فروردین) آغاز میشود در حالی که 18 ماه جاری(30 فروردین) نیز مذاکرات در کویت بین دو طرف از سر گرفته میشود. برکناری "خالد بحاح" و علنی شدن شکاف میان امارات و عربستان در یمن با واکنشهای مختلفی مواجه شده است. انصارالله در واکنش به عزل و نصبهای "منصور هادی" اعلام کرد، اصلاحاتی که "منصور هادی" انجام داده است اختلاف میان امارات و عربستان درباره یمن را آشکار میکند.

"عبدالرحمن الاهنومی"، مسئول اطلاع رسانی انصارالله به شبکه المیادین اعلام کرد که" منصور هادی"، رئیسجمهور مستعفی یمن از طریق این اصلاحات میخواهد نشان دهد که به دولتش تسلط دارد و آن را حفظ میکند و آن را در کنترل دارد".

وی افزود:" عربستان از طریق "علی محسن الاحمر" میخواهد جریانهای مختلف و حزب اصلاح را در یمن گردهم آورد؛ چراکه وی با حزب اصلاح و گروه القاعده در یمن ارتباط دارد." همچنین "احمد الحبیشی"، رئیس مرکز اطلاع رسانی حزب کنگره سراسری مردمی گفت:" تصمیمات "هادی" مشروعیت ندارد و غیرقانونی است." وی گفت: آنچه "محمد بن سلمان" درباره نزدیک بودن پایان جنگ یمن گفته است به دلیل شکستش در یمن است. گفتوگوهای صلح می تواند به عنوان آخرین راه عربستان برای فرار از گرداب یمن باشد.

عربستان نیک می داند که نمی تواند از طریق بمباران هوایی بیش از این به کشتار غیر نظامیان بپردازد چرا که حتی متحدین غربی عربستان نیز زبان به اعتراض گشوده اند. از طریق زمینی نیز عربستان می داند به دلیل شرایط کوهستانی شمال یمن و همچنین تجربه یمنیها در جنگ زمینی، شانس چندانی ندارد.

شبه نظامیان طرفدار عربستان در یمن نیز در یک سال گذشته نتوانستهاند پیشرفت چندانی داشته باشند بنابراین بهترین راه از نظر سعودی ها پایان دادن به جنگ است. اما عربستان نمی خواهد به صورتی از جنگ یمن کنار بکشد که تصور افکار عمومی بر شکست عربستان در این جنگ باشد. به همین دلیل سعی دارد با محور قرار دادن ریاض در انجام گفتوگوهای صلح به نوعی خود را واسطه ای برای حل و فصل سیاسی بحران یمن قلمداد کند. اما این تلاشها بی فایده است چرا که عربستان در یمن به بدترین نحو ممکن شکست خورده و هیچ اقدامی نمی تواند این شکست را مخفی کند. شکاف بین امارات و عربستان در یمن مهمترین نمود این شکست است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار