کشف ۱۵ فرد زنده توسط سگ‌های زنده‌یاب هلال احمر

مسئول تیم‌های امداد و نجات گفت: سگ‌های زنده‌یاب این تیم موفق به پیدا کردن ۱۵ فرد زنده و ۱۸۸ پیکر در جنگ ۱۲ روزه شده‌اند.
کد خبر: ۷۶۲۹۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۴ - 16July 2025

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «حمید رهنما» کارشناس مسئول تیم‌های امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در حاشیه تور بازدید خبرنگاران از محل نگهداری از سگ‌های امداد و نجات با اشاره نقش حیاتی سگ‌های زنده‌یاب در عملیات‌های نجات اظهار داشت: سگ‌های ما علاوه بر مأموریت‌های داخلی، در عملیات‌های بین‌المللی مانند سیل پاکستان و زلزله ترکیه نیز حضور مؤثر داشته‌اند. در جریان هر حادثه، باید کاملاً مراقب آنها باشیم؛ چون جان این سگ‌ها برای ما بسیار ارزشمند است. گاهی یک قلاده سگ می‌تواند جان چندین انسان را نجات دهد. اگر در حین عملیات آسیبی ببیند، از روند جست‌و‌جو خارج می‌شود و ممکن است افراد کمتری نجات پیدا کنند.

کشف ۱۵ فرد زنده و ۱۸۸ پیکر در جنگ ۱۲ روزه توسط سگ‌های هلال احمر

وی به شرایط سخت آموزش سگ‌ها اشاره کرد و افزود: در دوره‌های آموزشی، چالش‌هایی مثل آتش، دود فراوان، و صدای ترقه برای سگ‌ها شبیه‌سازی می‌کنیم تا آماده شوند، اما موج انفجار یکی از مواردی است که فشار زیادی به آنها وارد می‌کند و واقعاً باعث استرس می‌شود.

رهنما با تأکید بر ارتباط مداوم و نزدیک مربیان با سگ‌ها گفت: این سگ‌ها به‌طور مداوم در حال تمرین و تکرار آموزش‌ها هستند. واقعاً ما با این حیوانات زندگی می‌کنیم. هر روز، هر ساعت، تمام کار ما صفر تا صد با سگ‌هاست. از لحظه‌ای که وارد محل کار می‌شویم، مستقیم سراغ لانه آنها می‌رویم. این ارتباط باید دائمی و عاطفی باشد.

کارشناس مسئول تیم‌های امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: اکثر همکاران من حتی به مرخصی نمی‌روند، چون تمام ذهن‌شان با سگ‌هایشان است. اینها ماشین نیستند که اگر مشکلی داشتند ببریم تعمیرگاه؛ موجودات زنده و بسیار باهوشی هستند. گاهی زودتر از خود ما متوجه می‌شوند مربی‌شان حال خوبی ندارد و رفتارشان را تغییر می‌دهند تا بیشتر همراهی‌اش کنند.

وی درباره دوره خدمت این سگ‌ها نیز توضیح داد: حدود ۱۰ سال سن کاری دارند، اما از سال هشتم به بعد، یک توله در کنار آنها قرار می‌گیرد تا وقتی سگ اصلی بازنشسته شد، توله آماده ورود به عملیات باشد.

رهنما به خاطره‌ای تأثربرانگیز نیز اشاره کرد: یکی از نجات‌یافتگان به دیدن سگی آمده بود که جانش را نجات داده بود. وقتی سگ را دید، او را در آغوش گرفت و گفت: تنها صدای آرامش‌بخش اون لحظه برای من، صدای پارس همان سگی بود که پیدایم کرد.

کارشناس مسئول تیم‌های امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه اولویت کاری این سگ‌ها زنده‌یابی است، بیان داشت: با دستور مربی، در مواردی نیز پیکر‌های جان‌باختگان را پیدا می‌کنند. این سگ‌ها با مهارت، نقطه‌زنی انجام می‌دهند و دقیق محل را مشخص می‌کنند.

وی همچنین به توسعه ظرفیت تیم‌های ردیاب در کشور اشاره کرد: الان وارد مرحله تربیت سگ‌های ردیاب شده‌ایم، به‌ویژه در استان مازندران. در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، تجربیاتی کسب کردیم که منجر به اصلاح روند آموزش‌ها شد و به پیشرفت قابل‌توجهی رسیدیم. مربیان فعلی ما کاملاً ایرانی هستند و با استاندارد‌های بالا کار می‌کنند.

متأسفانه، رهنما از خسارات نیز یادآور شد: در یکی از عملیات‌ها به دلیل موج انفجار،۲ قلاده سگ جان خود را از دست دادند. این برای ما اتفاق بسیار تلخی بود.

کارشناس مسئول تیم‌های امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به هزینه‌های نگهداری این سگ‌ها خاطرنشان کرد: هزینه نگهداری این سگ‌ها بسیار بالاست و فقط مربوط به غذا نیست. مراقبت‌های دامپزشکی، بهداشت، آموزش، تجهیزات و محل نگهداری همگی هزینه‌بر هستند.

رهنما متذکر شد: بعد از بازنشستگی، سگ‌ها معمولاً به مربی‌شان واگذار می‌شوند، چون تنها کسی که ارتباط عاطفی عمیق با آنها دارد، همان مربی است.

به گفته وی، تاکنون سگ‌های زنده‌یاب این تیم موفق به پیدا کردن ۱۵ فرد زنده و ۱۸۸ پیکر شده‌اند.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار