تولید آثار فرهنگی مرتبط با مهدویت لبیک به ندای پیامبر (ص) است

«انتظار فرج» که از منظر پیامبر مکرم اسلام (ص) بالاترین عبادات محسوب می‌شود تنها به قرائت دعای ندبه محدود نمی‌شود، انتشار کتاب، ساخت برنامه‌های تلویزیونی و تولید فیلم و سریال یکی از ده‌های اقدامی است که ذیل انتظار فرج تعریف می‌شود. در واقع ورود به این فضای مهم لبیک به ندای الهی پیامبر اسلام (ص) است.
کد خبر: ۷۶۳۰۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۱ - 17July 2025

گروه فرهنگ دفاع‌پرس ـ رسول حسنی ولاشجردی؛ «انتظار» یکی از عمیق‌ترین و اصولی‌ترین شعائر دین مبین اسلام است که در آموزه‌های دینی، آیات قرآن و احادیث ائمه معصومین (ع) نسب به آن تاکید شده است. کسی که به مسئله انتظار معتقد نباشد عملا به اصل امامت اعتقادی ندارد. با همه اهمیتی که این موضوع دارد، در تولیدات فرهنگی بخصوص سینما و تلویزیون با آثار قابل توجهی برنمی‌خوریم. حال آنکه مسئله انتظار و مهدویت به اندازه قیام عاشورا و واقعه غدیر واجد اهمیتی حیاتی است و چه بسا بالاتر از آن. 

تولید آثار فرهنگی مرتبط با مهدویت لبیک به ندای پیامبر (ص) است

جدای از این ورود به موضوع مهدویت و انتظار در حوزه سینما و تلویزیون پاسخی است به حجم عظیم آثار آخرالزمانی که در هالیوود تولید و عرضه شده است. متاسفانه اینکه هالیوود تا حد زیادی توانسته مولفه‌های مسموم خود را بین نسل جوان و پرسش‌گر حقنه کند. خطر مهم، اما نادیده گرفته شده در این خصوص در کنار «ایران هراسی» و «اسلام هراسی» مسئله «منجی هراسی» است. 

به بیان دیگر تصویری که هالیوود و حتی اروپا در فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی از منجی ارائه کرده‌اند تصویر روشنی نیست و آنچه را که با مختصر روشنایی به مخاطب عرضه کرده است با شعائر دین اسلام تقابل و تعارض اساسی دارد و، چون در مقابل این حجم از آثار التقاطی آثاری تولید نمی‌شود که شبهات آن را رفع کند، بسیاری آن را حقیقت می‌پندارند. نه تنها در حوزه سینما که در نقد و تحلیل آثار سینمایی حتی در داخل ایران نیز یک اقدام اساسی برداشته نشده است.

سینمای ایران در کنار رسانه ملی که متولی صیانت از فرهنگ و ارزش‌های اسلامی است باید با همه توان خود به موضوع مهدویت و انتظار ورود کند. به این نکته نیز توجه داشته باشیم که اگر شکل‌گیری انقلاب اسلامی و پیروزی آن منبعث از آموزه‌های نامیرای قیام عاشورا است، حفظ، تداوم و بقای آن در گروی اعتقاد عملی به مهدویت و انتظار است؛ بنابراین ساخت آثار سینمایی و تلویزیونی نه تنها یک اقدام اعتقادی که فراتر از آن یک حرکت راهبردی فرهنگی است. 

تولید و حمایت از آثار مرتبط با مهدویت و انتظار نباید معطوف به ورود اصحاب فرهنگ و هنر شود، این متولیان، مدیران و سیاست‌گذاران فرهنگ و هنر هستند که باید از هنرمندان برای کار در این حوزه دعوت کنند. سفارش دادن و سفارش گرفتن ابدا رفتاری غیر هنرمندانه نیست چرا که بار‌ها در موضوعات گوناگون شاهد چنین امری بودیم و ماحصل آن اتفاقا قابل اعتنا نیز بوده است.

«انتظار فرج» که از منظر پیامبر مکرم اسلام (ص) بالاترین عبادات محسوب می‌شود. یک عمل صرف عبادی نیست که تنها به قرائت دعای ندبه محدود شود، انتظار فرج یک رفتار گروهی و اقدامی اثربخش است که زمینه‌های ظهور را فراهم می‌کند. انتشار کتاب، تولید آثار نمایشی، ساخت برنامه‌های تلویزیونی، تولید فیلم و سریال یکی از ده‌های اقدامی است که ذیل انتظار فرج تعریف می‌شود. در واقع ورود به این فضای مهم لبیک به ندای الهی پیامبر اسلام (ص) است که باید محقق به زودی شود.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار