توسعه همکاری‌های اجرایی در مرز خراسان رضوی و هرات با محوریت مهاجرین و اقتصاد

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان در هرات گفت: در جریان سفر رسمی هیأت ولایت هرات به خراسان رضوی، نشست کمیته مشترک اقتصادی برگزار و وضعیت بازگشت مهاجرین افغانستانی از اردوگاه سفیدسنگ بررسی شد.
کد خبر: ۷۶۳۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰ - 20July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «محمداسماعیل سلیم» رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان در هرات در جمع خبرنگاران در استانداری خرسان رضوی اظهار داشت: دعوت‌نامه‌ای از سوی استاندار خراسان رضوی برای برگزاری جلسه مشترک، از طریق مجاری رسمی به هرات ارسال شد که با استقبال والی هرات همراه بود و برای تحقق این هدف مقدس، آمادگی کامل اعلام شد.

توسعه همکاری‌های اجرایی در مرز خراسان رضوی و هرات با محوریت مهاجرین و اقتصاد

وی ادامه داد: شنبه آغاز سفر هیأت رسمی ولایت هرات به مشهد بود. در بدو ورود، مورد استقبال گرم مقامات جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتیم و وارد منطقه ویژه و آزاد مرزی شدیم.

رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در خصوص اهداف این سفر گفت: این سفر دو هدف اصلی را دنبال می‌کرد. نخست، برگزاری جلسه کمیته مشترک خراسان رضوی و هرات با حضور والی هرات، و دوم، بررسی فرآیند اخراج مهاجرین افغانستانی از جمهوری اسلامی ایران.

سلیم افزود: در ادامه برنامه‌ها، بازدیدی از اردوگاه سفیدسنگ در شهرستان فریمان داشتیم و در آنجا با مسئولان اداره‌کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور دیدار کردیم. همچنین گفت‌و‌گو‌هایی با شماری از مهاجرین انجام شد و از نزدیک در جریان شرایط اسکان و خدمات ارائه شده قرار گرفتیم.

وی با اشاره به عملکرد مثبت ایران در مدیریت مهاجرین تصریح کرد: روند بازگشت مهاجرین غیرقانونی با خدمات ارزشمندی همراه بود، با این حال والی هرات درخواست دارد این خدمات با حفظ کرامت انسانی تقویت شود و بازگشت مهاجرین با عزت و رعایت حقوق انسانی انجام گیرد.

رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان بیان داشت: تعداد زیادی از مهاجرین پس از حمله اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، از مرز‌های رسمی وارد افغانستان شدند که در روز‌های نخست، مشکلاتی وجود داشت، اما با همکاری ملت افغانستان، خیرین و نهاد‌های مسئول در امارت اسلامی، کمیته‌هایی برای خدمات‌رسانی، حمل‌ونقل و اسکان موقت تشکیل شد و اقدامات خوبی انجام گرفت.

سلیم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نشست کمیته مشترک اقتصادی ایران و افغانستان گفت: در این نشست گفت‌و‌گو‌های مؤثری درباره ظرفیت‌های مشترک، به‌ویژه در زمینه اکتشاف و توسعه اقتصادی در مناطق مرزی صورت گرفت. نمایندگان بخش خصوصی و دولتی هر دو طرف نیز در این نشست حضور فعال داشتند.

وی با بیان اینکه برخی مفاد تفاهم‌نامه‌ها نیاز به پیگیری جدی دارد، افزود: امیدواریم اجرای این توافق‌ها به پیشرفت اقتصادی، افزایش تبادلات تجاری، و گسترش همکاری‌های فرهنگی، علمی و آموزشی میان دو ملت ایران و افغانستان منجر شود.

رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان ابراز داشت: در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، کمیته‌ای مشترک از گذشته فعال بوده و برای توسعه فعالیت‌ها در این زمینه تلاش می‌شود. همچنین در اجلاس ششم، کمیته‌ای ویژه در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت نیز تشکیل شده است.

سلیم در پایان با تأکید بر اهمیت این سفر بیان داشت: از این سفر، امید‌های زیادی داریم تا دو ملت ایران و افغانستان به‌سوی ثبات پایدار حرکت کنند و این همکاری‌ها منشأ خیر برای منطقه باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار