استقرار ۲۳ موکب کرمانشاهی در عراق طی ایام اربعین

رئیس ستاد عتبات و بازسازی عالیات استان کرمانشاه با بیان اینکه در ایام اربعین امسال ۳۰۰ موکب در استان برپا خواهد شد، گفت: ۲۳ موکب از این تعداد در داخل عراق مستقر خواهند بود.
کد خبر: ۷۶۳۸۲۶
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸ - 20July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، وحید محمدی رئیس ستاد عتبات و بازسازی عالیات استان کرمانشاه امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به روند شکل‌گیری این ستاد، اظهار داشت: پس از سرنگونی رژیم بعث در عراق و تخریب گسترده حرم‌های مطهر توسط صدام، بازسازی حرمین شریفین به فرمان مستقیم شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز شد و پایه‌های بازسازی اسلامی در تهران و استان‌ها شکل گرفت.

استقرار ۲۳ موکب کرمانشاهی در عراق طی ایام اربعین

وی افزود: ستاد عتبات عالیات در استان‌ها به‌صورت هیئت امنایی اداره می‌شود. ریاست هیئت امناء بر عهده امام‌جمعه و نماینده ولی‌فقیه در استان است و قائم‌مقام آن استاندار است. همچنین مدیرکل اوقاف و فرمانده سپاه استان از اعضای اصلی این هیئت هستند. این ترکیب با صلاحدید اعضا تا ۹ نفر نیز قابل افزایش است.

رئیس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه گفت: بازسازی حرم‌های مطهر در عراق و سوریه، جذب نذورات و منابع مردمی برای توسعه حرم‌ها و خدمت‌رسانی در ایام اربعین، به‌ویژه در استان‌های مرزی مانند کرمانشاه، ایلام و خوزستان سه رسالت اصلی این ستاد است.

وی با اشاره به نقش کرمانشاه در ایام اربعین گفت: دولت مسئول ایجاد زیرساخت‌هاست؛ در حالی که تأمین اسکان، تغذیه و خدمت‌رسانی به زائران بر عهده ستاد عتبات است و با توجه به گرمای شدید مردادماه و افزایش حجم زائران، تأمین یخ و آب کافی از اولویت‌های اصلی ماست.

محمدی افزود: برای اولین بار، سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۱۰۰ تن در قصرشیرین راه‌اندازی شده که امکان نگهداری و تولید یخ به صورت زیر صفر و بالای صفر را فراهم می‌کند. امسال ۸۰ هزار قالب یخ به صورت منظم در اختیار موکب‌ها قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: با روش‌های نوین دپو یخ و استفاده از دستگاه‌های خردکن یخ، کیفیت یخ‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و از هدررفت آنها جلوگیری می‌شود.

رئیس ستاد عتبات عالیات در استان کرمانشاه ادامه داد: ۵ میلیون بطری آب معدنی برای ایام اربعین استان کرمانشاه پیش‌بینی شده که از منابع مختلفی شامل ستاد فرمان امام، وزارتخانه‌ها و بنیاد مستضعفان تأمین شده است. این آب‌ها به طور منظم از ورودی‌های اصلی مسیر اربعین بین زائران توزیع خواهد شد.

محمدی درباره تغذیه زائران، گفت: سال گذشته ۲۶۷ موکب فعال بودند و امسال به ۳۰۰ موکب افزایش یافته که ۲۳ موکب از این تعداد در عراق مستقر خواهند شد. موکب‌های داخل استان عمدتاً مردمی هستند و ما تلاش می‌کنیم با عدالت منابع و کمک‌های خیرین را بین آنها توزیع کنیم.

وی با اشاره به فعالیت تجمیعی موکب‌ها، خاطرنشان کرد: فعالیت موکب‌ها در استان از ۸ مردادماه آغاز و تا ۲۳ همین ماه ادامه خواهد داشت.

رئیس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه اضافه کرد: پس از اربعین، خدمات موکب‌ها در داخل عراق متوقف می‌شود، اما ما سه روز پس از اربعین نیز خدمات پشتیبانی برای زائران در داخل کشورمان فراهم کرده‌ایم.

وی افزود: تنها موکب‌هایی که مجوز رسمی داشته باشند، مجاز به فعالیت هستند و اطلاع‌رسانی‌های لازم درباره ثبت‌نام و دریافت مجوز‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: برای ارتقاء کیفیت خدمات‌دهی، امسال پنج دستگاه فلافل‌زن صنعتی با ظرفیت تولید ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ عدد و ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کتلت در ساعت و پنج دستگاه نانوایی سیار تمام اتوماتیک خریداری شده است. این تجهیزات در چند شهرستان فعال مستقر خواهند بود تا تأمین مواد غذایی با کیفیت و به موقع انجام شود.

محمدی افزود: با توجه به حجم بالای زائرانی که هر روز وارد استان می‌شوند، قصرشیرین به عنوان مرکز اصلی اسکان در نظر گرفته شده است.

برای اسکان موقت زائران، از سالن‌های ورزشی، دانشگاه‌ها و مدارس آموزش و پرورش به عنوان مکان‌های اسکان موقت تجهیز شده‌اند. مسئولیت تجهیز و آماده‌سازی این اماکن بر عهده هلال احمر استان است تا بتوانیم شرایط مناسب و ایمنی برای زائران فراهم کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار