انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و شرکت آب و فاضلاب استان

تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و شرکت آب و فاضلاب مشهد با محوریت ترویج الگوی مصرف اسلامی و تبیین ضرورت مدیریت مصرف آب و پرهیز از اسراف امضا شد.
کد خبر: ۷۶۴۱۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰ - 21July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به امضا رسید که موضوع آن هم‌افزایی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های معنوی و تبلیغی مساجد، ائمه جماعات و نمازگزاران در ترویج الگوی مصرف اسلامی و تبیین ضرورت مدیریت مصرف آب و پرهیز از اسراف صورت گرفت.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و شرکت آب و فاضلاب استان

در این جلسه که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین «مجتبی مهدی ارفع» رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان و «حسین اسماعیلیان» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد، بر نقش محوری مساجد در فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی تأکید شد.

اسماعیلیان با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی کشور اظهار داشت: در حال حاضر، یکی از بدترین شرایط آبی در ۲۴ سال گذشته را تجربه می‌کنیم. هرچند در استان خراسان و به‌ویژه شهر مشهد، کمترین سرانه مصرف آب را در کشور داریم، اما همچنان نیازمند همکاری و مشارکت همگانی برای گذران بحران کمبود آب در سال جاری هستیم.

وی خاطر نشان کرد: ریشه این مصرف بهینه را در باور‌های دینی و مذهبی مردم می‌دانیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: اگرچه از ابتدای سال ۱۳۹۰، مساجد بر اساس قانون از پرداخت آب‌بها معاف شده‌اند، اما متأسفانه در برخی موارد با مصرف بی‌رویه رو‌به‌رو بوده‌ایم. انتظار داریم با همراهی مساجد و هیئت‌های مذهبی، الگویی مناسب از مدیریت مصرف شکل گیرد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی ارفع با اشاره فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه مسجد قلب تپنده جامعه اسلامی است، عنوان داشت: ماموریت‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد بر مبنای فرمایشات معظم له تعریف می‌شود و خدمت‌رسانی نیز بر همین مبنا صورت می‌گیرد.

وی در ادامه به چند نمونه از طرح‌های اجرایی این مرکز از جمله طرح ملی نذر هشتم، نذر خون، قرارگاه هم محله امام رضا و تفاهم‌نامه با دستگاه قضایی اشاره داشت که با همین نگاه انجام شده و در حال پیگیری است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان تأکید کرد: نگاه این مرکز رسیدگی به تفاهم‌نامه منعقد شده یک نگاه اداری نیست بلکه این تفاهم‌نامه به‌عنوان یک رسالت اجتماعی و ماموریتی، امضا و پیگیری می‌شود.

حجت‌الاسلام مهدوی ارفع در ادامه با اشاره به ضرورت عملیاتی‌سازی اقدامات در حوزه فرهنگ‌سازی مصرف آب، خاطرنشان کرد: برای تحقق این هداف، چند راهبرد کلیدی شامل آموزش و آگاهی بخشی، فرهنگ‌سازی، الگوسازی، شبکه‌سازی، توانمندسازی افراد در سطح مساجد مشخص می‌کنیم تا این راهبرد‌ها در سطح مساجد استان اجرایی و عملیاتی شود.

این تفاهم‌نامه گامی مؤثر در راستای هم‌افزایی ظرفیت‌های دینی و خدماتی برای مقابله با بحران کم‌آبی در استان خراسان ارزیابی می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها