به گزارش
دفاعپرس از کردستان، هفته حجاب و عفاف، بهانهای شد برای گردهمایی فرهیختگان، بانوان اندیشمند، فعالان فرهنگی و مسئولان استانی در شهر اصالتمدار سنندج؛ شهری که دینداری، نجابت و پایبندی به ارزشهای اخلاقی در تار و پود آن تنیده است. همایش بزرگ حجاب و عفاف در سالن اجتماعات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزار شد.
محفلی پرمحتوا برای بازنگری در جایگاه این ارزش بنیادین در سبک زندگی امروز، و پاسخی فرهنگی به هجمههایی که بیش از آنکه ظاهری باشند، ناظر به بنیان خانواده و امنیت روانی جامعهاند.
"مسعود ولیئی" معاون اجتماعی سپاه بیتالمقدس کردستان، با اشاره به گسترش استفاده افراطی از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و واتساپ گفت: امروز روابط خانواده دیگر محبتآمیز نیست؛ زن از شوهر و بچه از پدر و مادر فاصله گرفتهاند، اینگونه استفاده از فضای مجازی، نسل آینده را به بیهویتی فرهنگی و اخلاقی میکشاند.
معاون اجتماعی سپاه کردستان با بیان اینکه برخی از خانوادهها، حیوان خانگی را جایگزین فرزند کردهاند، تأکید کرد: روزی فرزندآوری افتخار مادران بود؛ اما امروز بسیاری بهجای آن به نگهداری از سگ و حیوانات افتخار میکنند.
وی با تأکید بر نقش حیاتی مادر در تربیت نسل، گفت: اگر مادران جامعه از مسیر عفت خارج شوند، بیحیایی، خیانت و حتی سقط جنین گسترش مییابد. مادر، عزیزترین جنس خداوند است؛ اما متأسفانه امروز جایگاه او به شدت آسیب دیده است.
ولیئی همچنین با اشاره به خلوت شدن مساجد و بیتفاوتی خانوادهها نسبت به مسائل دینی، افزود: کوتاهی از خود ماست. اگر ما درهای مسجد را سه ساعت باز بگذاریم، نسل ما از بیهویتی نجات مییابد. دشمن لازم نیست کاری کند، ما خود عرصه را برایش باز کردهایم.
وی با اشاره به فراوانی ذکر نام حضرت موسی (ع) در قرآن نسبت به نام پیامبر اسلام (ص)، گفت: این تفاوت معنادار، پیامی در خود دارد؛ اینکه هر پیامبر در موقعیتی خاص آمده تا انسانها را بیدار کند. اما ما امروز در خواب عمیقیم.
ولیئی در ادامه با اشاره به نقش مادران در شکلگیری بنیانهای اخلاقی خانواده و جامعه گفت: امروز محبت، آرامش و نوازش از خانهها رخت بربسته و فرزندان از درک مفاهیمی، چون ایثار و گذشت محروم ماندهاند.
وی با ابراز نگرانی از تغییر سبک زندگی خانوادهها تصریح کرد: وقتی دختران ما دیگر با مفهوم "مادر" آشنا نیستند، وقتی خانهنشینی و نقش مادری تحقیر میشود، نمیتوان انتظار داشت نسلی مسئول، متعهد و باحیا تربیت شود.
وی از این پدیده بهعنوان یکی از دلایل ریشهای کاهش تمایل به ازدواج، رشد بیحجابی و بحران هویتی دختران یاد کرد و افزود: «وقتی مادر نقش اصلیاش را در خانواده رها میکند، تربیت در دست فضای مجازی قرار میگیرد؛ و دشمنان ما، از همین فرصت برای هجوم فرهنگی استفاده میکنند.»
ولیئی با اشاره به آسیبهای فرهنگی غرب، گفت: در جوامعی که بنیان خانواده فروپاشیده، شاهد مشروعیتبخشی به رفتارهایی نظیر همجنسگرایی یا حتی ازدواج با حیوانات هستیم. اگر مراقب نباشیم، جامعه ما نیز در مسیر همان انحطاط حرکت خواهد کرد.
وی با انتقاد از روند عادیسازی طلاق در بخشهایی از جامعه، ادامه داد: طلاق که منفورترین حلال خداست، امروز در برخی مناطق به عرف بدل شده است.
وی افزود: خانوادههایی که امکانات مادی دارند، اما دیگر رابطهای میان زن و شوهر باقی نمانده؛ در حالیکه در روستاها و محلههای مذهبی، با کمترین امکانات، انسجام خانوادگی پابرجاست.»
معاون اجتماعی سپاه کردستان هشدار داد: اگر فرزندان ما از مفاهیم دینی فاصله بگیرند، اگر به جای مسجد، پای کلاسهای رقص و سرگرمی بزرگ شوند، فردا چگونه مادری خواهند شد؟ چطور میتوان انتظار داشت خانوادهای تشکیل دهند یا نسلی سالم تربیت کنند؟
ولیئی در ادامه سخنان خود با تأکید بر نقش حیاتی مادران در صیانت از هویت و عفت عمومی گفت: امروز مادران باید نگهبان مرزهای اخلاق در جامعه باشند؛ مراقب دخترانشان باشند تا کسی جرأت نکند به حریمشان متلک بیندازد یا آنها را فریب دهد.
وی با اشاره به برخی اتفاقات تلخ اجتماعی اظهار کرد: شاهد هستیم برخی دختران طی مدت کوتاهی، گرفتار آسیبهای شدید میشوند؛ این مسائل ریشه در ضعف فرهنگ، نبود مراقبت خانواده و انفعال عمومی و... دارد.
معاون اجتماعی سپاه کردستان ادامه داد: فرهنگ مصرف نادرست، کمآبی، برقکشی بیرویه و .. همه نشانههایی از بحرانی در سبک زندگی ماست.
ولیئی با اشاره به اهمیت غیرت عمومی گفت: اگر دختری در جامعه ما بدون پوشش شایسته ظاهر میشود، این نتیجه بیغیرتی عمومی است؛ چرا مردانمان در برابر بیعفتی واکنشی ندارند؟
وی با تأکید بر پیوند دین با تمام شئون زندگی اجتماعی گفت: آیا در عروسی هم نمیتوان روزه گرفت یا نماز خواند؟ ما چرا ارتباطمان با خدا را در شادیها قطع میکنیم؟ پدر و مادرها باید دوباره به فرزندان یاد دهند که خدا در همه لحظات زندگی حاضر است.
وی در پایان هشدار داد: اگر نسبت به دین، حجاب و ارزشهای الهی بیتفاوت باشیم، در برابر فتنههایی، چون زن، زندگی، آزادی، کاملاً بیدفاع خواهیم بود. آنچه امروز در فلسطین میگذرد، دیگر فقط مسأله شیعه یا سنی نیست، بلکه مسأله انسان مؤمن است.
انتهای پیام/