امیر دریادار دوم «محسن رزاقی» سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ دریای خزر در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، درباره این رزمایش اظهار داشت: این تمرین نظامی با حضور یگانهایی از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه، فرماندهی انتظامی و اداره بنادر و دریانوردی ایران و با حضور یک یگان از جمهوری فدراتیو روسیه و ناظرانی از کشورهای حاشیه دریای خزر به مدت سه روز در منطقه عملیاتی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
امیر دریادار دوم رزاقی با یادآوری شعار این رزمایش (با هم برای دریای خزر ایمن و امن) تأکید کرد: با همدلی و مشارکت جمعی به اهداف پیشبینی شده در این رزمایش دست یافتیم.
وی درخصوص اهداف برگزاری رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ گفت: از اهداف این رزمایش میتوان به اجرای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا در توسعه دیپلماسی مبتنی بر همکاریهای بینالمللی، ایجاد همگرایی بین نیروهای دریایی کشورهای حاشیه خزر، تأمین امنیت دریانوردی برای کشتیهای تجاری، نفتکش و صیادی، دستیابی به روشهای مشترک برای طراحی رزمایشهای آینده و توسعه همکاریهای بشردوستانه و مبارزه با آلودگیهای زیستمحیطی اشاره کرد.
سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ دریای خزر به دو فاز ساحلی و دریایی رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ اشاره کرد و افزود: این تمرینات بهمنظور ارتقای توانمندیهای نیروهای دریایی در برقراری امنیت، افزایش خودباوری کارکنان و توسعه همکاریهای منطقهای طراحی شده بود.
دریادار دوم رزاقی با اشاره به سناریوهای اصلی رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ گفت: تجسس و نجات کشتی آسیبدیده، نجات خدمه و اطفای حریق از جمله سناریوهای دزنظر گرفته شده در این رزمایش بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، بر اهمیت توسعه دریاپایه تأکید کرد و گفت: بهرهبرداری پایدار از منابع آبی میتواند به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی بیانجامد.
سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ دریای خزر در ادامه با اشاره به ماموریتهای نیروی دریایی ارتش افزود: امروزه یگانهای ما در خلیج عدن به صورت مستمر کشتیها را اسکورت میکنند؛ چرا که اقتصاد تنها در بستر امنیت میتواند شکوفا شود.
امیر رزاقی درباره تفاوت رزمایش مرکب امداد و نجات ۲۰۲۵ با دورههای گذشته گفت: اگرچه تمرینات امداد و نجات تفاوت محسوسی نداشته، اما نیروی دریایی علاوه بر این مأموریتها، تمرینات امنیتی و اقدامات بشردوستانه را نیز انجام میدهد.
وی در پایان با تأکید بر توانمندیهای نیروی دریایی ایران خاطرنشان کرد: برگزاری این رزمایشها نشاندهنده عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در تأمین امنیت دریایی است. ما در مرزهای آبی خود با هیچ چالش امنیتی مواجه نبوده و حتی آماده کمک به دیگر کشورها در مواقع ضروری هستیم.
انتهای پیام/ 271