کردستان ظرفیت بالقوه‌ای در راستای گسترش نیروگاە‌های خانگی دارد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به ظرفیت معمول پنل‌های خانگی گفت: این نیروگاه‌ها اغلب با ظرفیت ۵ کیلووات اجرا می‌شوند، اما در صورت وجود فضای مناسب، امکان توسعه به ظرفیت‌های بالاتر نیز وجود دارد.
کد خبر: ۷۶۴۸۰۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۰ - 23July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به ظرفیت معمول پنل‌های خانگی گفت: این نیروگاه‌ها اغلب با ظرفیت ۵ کیلووات اجرا می‌شوند، اما در صورت وجود فضای مناسب، امکان توسعه به ظرفیت‌های بالاتر نیز وجود دارد.
 
کردستان ظرفیت بالقوه‌ای در راستای گسترش نیروگاە‌های خانگی دارد
 
سلطانی در گفت‌وگویی خبری اظهار کرد: این طرح از جهات مختلف مانند حفظ محیط زیست، کاهش وابستگی به مراکز تولید برق محدود، افزایش امنیت انرژی و ایفای مسئولیت اجتماعی در کاهش ناترازی برق کشور، اقدامی مؤثر و سودمند است.
 
وی در خصوص هزینه پنل‌های خانگی افزود: برای احداث یک نیروگاه ۵ کیلوواتی، بسته به کیفیت تجهیزات، بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری لازم است.
 
به گفته وی، بازگشت سرمایه این پروژه‌ها معمولاً طی ۴.۵ تا ۵ سال انجام می‌شود؛ همچنین نرخ خرید تضمینی برق تولیدی از انرژی خورشیدی در حال حاضر ۳۸۶۰ تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت است، که در مقایسه با نرخ مصرفی خانگی (زیر ۲۰۰ تومان)، حدود ۱۸ تا ۲۰ برابر بیشتر است.
 
وی، با اشاره به ظرفیت گسترده استان کردستان اظهار کرد: استان کردستان حدود ۷۸۰ هزار مشترک دارد که اگر تنها ۲۰۰ هزار مشترک (یعنی حدود ۲۵ درصد) اقدام به نصب پنل خورشیدی کنند، مجموع ظرفیت برق تولیدی به ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید که این میزان از تولید، برابر یا حتی بیشتر از ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج خواهد بود.
 
سلطانی، به مصوبه سال ۱۳۹۳ هیئت وزیران اشاره کرد که بر اساس آن، تمامی ادارات مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری موظفند حداقل ۲۰ درصد از مصرف انرژی سالانه خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند، با این حال تاکنون تنها ۴۲ اداره در سطح استان نیروگاه خورشیدی نصب کرده‌اند که این رقم بسیار کمتر از سطح انتظار است.
 
وی، از استانداری و سازمان مدیریت خواست تا در بودجه‌های سالانه و برنامه‌ریزی‌ها، این موضوع را جدی‌تر پیگیری کنند.
 
مدیرعامل شرکت نیروی توزیع برق استان افزود: سهم تعهدی استان کردستان برای پنل‌های خانگی در امسال، ۲۵ مگاوات است که با همکاری دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت نیرو ۳۳ مگاوات پروژه دولتی دیگر نیز در نظر گرفته شده است.
 
سلطانی ادامه داد: خوشبختانه بخش خصوصی نیز استقبال خوبی از این حوزه داشته و تاکنون بیش از ۱۰۰ متقاضی با درخواست مجموعاً ۱۲۵ مگاوات ثبت‌نام کرده‌اند که از این میزان، ۴۳ مگاوات در مرحله اخذ مجوز قرار دارد.
 
وی، در ادامه به مشارکت کشاورزان نیز اشاره کرد و گفت: در جلسات مشترک با جهاد کشاورزی و فرمانداری‌های استان به کشاورزان اعلام شده که در صورت احداث نیروگاه خورشیدی، از برنامه‌های خاموشی معاف می‌شوند و همچنین می‌توانند از درآمد حاصل از فروش برق برخوردار شوند، لذا نرخ خرید برای کشاورزان نیز مشابه نیروگاه‌های خانگی بوده و تا ظرفیت ۲۰۰ کیلووات ادامه دارد.
 
سلطانی در توضیح ناترازی برق کشور گفت: این مشکل در چند سال اخیر وجود داشته و امسال نیز با کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها، بخش زیادی از نیروگاه‌های آبی خارج از مدار مانده‌اند؛ از تیرماه برخی نیروگاه‌های آبی و اتمی مانند نیروگاه بوشهر وارد مدار شده‌اند تا بخشی از ناترازی جبران شود.
 
وی تأکید کرد که وزارت نیرو تلاش کرده با برنامه‌ریزی دقیق، میزان ناترازی را نسبت به بهار کنترل کند.
 
سلطانی در ادامه به یکی از سوالات پرتکرار کاربران فضای مجازی مبنی بر اینکه چرا کشور‌های عربی با اقلیم خشک‌تر، با بحران برق مواجه نیستند، گفت: یکی از عوامل ریشه‌ای در مشکلات فعلی، تحریم‌ها هستند، این تحریم‌ها باعث شده‌اند که کشور در حوزه احداث نیروگاه‌های فسیلی، حرارتی و به‌ویژه نیروگاه‌های اتمی با مشکلات جدی مواجه شود، در حالی که کشور‌های حاشیه‌ای منطقه به راحتی از انرژی هسته‌ای بهره‌برداری می‌کنند، ما در ایران تنها یک نیروگاه هسته‌ای فعال داریم.
 
وی افزود: نیروگاه اتمی بوشهر که تنها نیروگاه فعال در کشور است، سهمی حدود ۱.۵ درصد از تولید برق کشور را دارد که این میزان در مقایسه با مصرف کل کشور سهمی بسیار ناچیز است.
 
وی همچنین به نقش مدیریت مصرف در داخل کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه یکی از مشکلات دیگر عدم فرهنگ‌سازی مناسب در حوزه مصرف بهینه انرژی است که با وجود نرخ پایین انرژی در کشور که شاید مشوق مصرف بی‌رویه باشد، هنوز مدیریت مصرف به‌شکل اصولی در جامعه نهادینه نشده است.
 
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان در ادامه با اشاره به وضعیت خاموشی‌ها در استان کردستان گفت: تا هفته گذشته توانسته بودیم خاموشی‌ها را در بازه دو ساعته حفظ کنیم، اما متأسفانه با افزایش دمای هوا و فشار بر شبکه، از این هفته در برخی از نقاط استان شاهد خاموشی‌های بیشتر حتی در ساعات روز بوده‌ایم؛ این در حالی است که تلاش گسترده‌ای از سوی شرکت توزیع برق استان و همکاران صنعت برق برای جلوگیری از این وضعیت انجام شده است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار