آنچه در غزه جریان دارد باید رستاخیزی در وجدان‌ها ایجاد می‌کرد

روحانی شاخص اهل‌سنت کردستان با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، آن را «ابربحرانی جهانی» خواند و ضمن انتقاد از سکوت مجامع بین‌المللی و بسته‌ماندن گذرگاه رفح، از علمای بزرگ اسلام به‌ویژه در مصر و اردن خواست تا با صدور فتاوا و بیانیه‌های قاطع، مسئولیت شرعی خود را در قبال نسل‌کشی مردم مظلوم غزه ایفا کنند.
کد خبر: ۷۶۵۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۸ - 24July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا "محمداشرف ایل‌بیگی" از روحانیون برجسته اهل‌سنت کردستان، در گفت‌وگویی خبری، فاجعه انسانی غزه را «ابربحرانی جهانی» توصیف کرد که نه‌تنها جهان عرب و دنیای اسلام، بلکه تمام وجدان‌های انسانی در سراسر عالم را به چالش کشیده است. 
 
آنچه در غزه جریان دارد باید رستاخیزی در وجدان‌ها ایجاد می‌کرد
 
وی با اشاره به گرسنگی، محاصره و نسل‌کشی گسترده مردم مظلوم و بی‌پناه غزه توسط رژیم صهیونیستی، آنچه امروز در این منطقه رخ می‌دهد را بارزترین مصداق جنایت علیه بشریت و سقوط معیار‌های دوگانه در موضوع حقوق بشر دانست.
 
این روحانی سرشناس اهل سنت با انتقاد شدید از بی‌عملی کشور‌های اسلامی در کمک‌رسانی به مردم محاصره‌شده غزه اظهار داشت: دولت‌های مسلمان حتی دسترسی لازم برای ارسال کمک‌های اولیه انسانی به غزه ندارند، و در رأس آن متأسفانه دولت مصر به‌جای گشودن مرز رفح و ارسال کمک‌های انباشته‌شده در مرزها، چشم خود را بر این فاجعه انسانی بسته است و همدست سکوت شده است.
 
ایل‌بیگی با تأکید بر دوگانگی آشکار معیار‌های جهانی در مواجهه با حقوق بشر افزود: اگر یک دهم آنچه در غزه می‌گذرد در اروپا، آمریکا یا کانادا رخ می‌داد، صدای اعتراض تمام کهکشان‌ها را پر کرده بود؛ اما اکنون شاهد نوعی عادی‌سازیِ تلخ هستیم که حتی تصاویر دلخراش روزانه از کشتار و قحطی در غزه هم دیگر وجدان‌های جهانی را نمی‌لرزاند.
 
وی هشدار داد که عادت‌کردن بشر به چنین صحنه‌های فجیعی، نشانه‌ای دردناک از انجماد عاطفی و سقوط اخلاقی تمدن معاصر است و افزود: آنچه در غزه جریان دارد، باید رستاخیزی در وجدان‌ها ایجاد می‌کرد؛ اما متأسفانه بشریت دچار بی‌حسی عاطفی شده است.
 
ماموستا ایل‌بیگی در ادامه از علما، نهاد‌های فقهی و مراکز معتبر دینی دنیای اسلام، به‌ویژه الازهر شریف، دارالافتای مصر و اردن، خواست تا با صدور فتاوا و بیانیه‌های رسمی، این فاجعه را محکوم کنند. 
 
وی گفت: «انتظار نداریم که فقط به ابراز تأسف بسنده کنند؛ بلکه این مسئولیت شرعی و وظیفه دینی آنان است که در برابر این ظلم عظیم بایستند و با قدرت فقهی و کلامی، صدای مظلومان غزه را به جهان برسانند.
 
وی در پایان با دعا برای پایان‌گرفتن این جنایات و بیدار شدن وجدان‌های خفته در جهان اسلام و فراتر از آن، اظهار امیدواری کرد که علمای مؤثر، نهاد‌های جهانی و آحاد ملت‌های مسلمان، در کنار مردم مظلوم فلسطین بایستند و با اقدام عملی، جلوی ادامه این نسل‌کشی آشکار را بگیرند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها