جایزه «قلم روستا» در شهرستان سنندج برگزار می‌شود

فرماندار سنندج از برنامه‌ریزی برای برگزاری جایزه «قلم روستا» با محوریت کتابخانه‌های عمومی این شهرستان خبر داد.
کد خبر: ۷۶۶۸۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵ - 31July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «غریب سجادی» فرماندار سنندج، صبح امروز در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان، با اشاره به رویکرد جدید حمایتی از توسعه فرهنگی، بر اجرای برنامه‌های عملیاتی، شناسایی استعداد‌ها در مناطق روستایی و توجه ویژه به ظرفیت‌های بومی در حوزه کتاب و کتابخوانی تأکید کرد.
 
جایزه «قلم روستا» در شهرستان سنندج برگزار می‌شود
 
وی با اشاره به کمبود اعتبارات فرهنگی در سال‌های گذشته، اظهار داشت: امسال کتابخانه‌های عمومی از اعتبارات ویژه‌ای برخوردار شده‌اند و این فرصت باید به‌درستی برای توسعه فرهنگی شهرستان به‌کار گرفته شود.
 
سجادی با تأکید بر اینکه باید از اقدامات نمایشی و شعاری فاصله گرفته و به سمت برنامه‌های عملیاتی حرکت کنیم، گفت: در جلسات انجمن کتابخانه‌ها لازم است تمرکز بیشتر بر حوزه نرم‌افزار و محتوای فرهنگی باشد تا صرفاً بر زیرساخت‌های فیزیکی. برای موفقیت در این زمینه باید از ظرفیت فعالان اجتماعی، فرهنگی و اهالی قلم بهره گرفت.
 
وی با اشاره به نقش کتابخانه‌ها در تقویت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی افزود: کتابخانه‌های عمومی باید به پایگاهی برای اعتمادسازی در جامعه تبدیل شوند و نقش خود را در تربیت نسلی آگاه و اهل مطالعه به‌درستی ایفا کنند.
 
فرماندار سنندج از برنامه‌ریزی برای برگزاری جایزه «قلم روستا» با محوریت کتابخانه‌های عمومی شهرستان خبر داد و گفت: این برنامه با هدف کشف و پرورش استعداد‌های نویسندگی در روستا‌ها طراحی شده و به زودی اجرا خواهد شد. 
 
وی افزود: این حرکت فرهنگی در راستای تجلیل از نویسندگان بومی و ارتقای سطح کتابخوانی در مناطق روستایی است.
 
وی همچنین اعلام کرد: مراسم بزرگداشت آیت‌الله مردوخ در روستای نوره که مزار این عالم بزرگوار در آنجا واقع است، با همکاری کتابخانه‌های عمومی برگزار خواهد شد. این مراسم فرصتی برای بازشناسی شخصیت‌های علمی و مذهبی تأثیرگذار منطقه خواهد بود.
 
فرماندار سنندج در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم توجه جدی به آموزش و استعداد‌های کودکان تأکید کرد و گفت: باید در برنامه‌های فرهنگی به کودک‌نویسندگان بها داده شود و زمینه رشد آنها فراهم شود.
 
وی با اشاره به اینکه روستا‌ها نیز همانند شهر‌ها در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند، تصریح کرد: نباید در برنامه‌ریزی فرهنگی، مناطق روستایی نادیده گرفته شوند. توسعه فرهنگی باید متوازن باشد و دغدغه اجرای برنامه‌های فرهنگی در روستا‌ها نیز وجود داشته باشد.
 
سجادی در پایان اظهار داشت: در جلسات انجمن لازم است نظرات، مشکلات و دغدغه‌های ناشران، نویسندگان محلی و کتاب‌فروشان نیز شنیده و در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود. اعضای حقیقی انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان باید به عنوان مرجع و محور تصمیم‌گیری فرهنگی ایفای نقش کنند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار