کردستان رتبه اول کشور در تولید توت‌فرنگی و رتبه دوم کشور در تولید گندم را دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کردستان با رتبه اول توت‌فرنگی، رتبه دوم گندم، رتبه دوم نخود، رتبه پنجم سیب‌زمینی، رتبه هفتم گیلاس و آلبالو و... عنوان‌دار در تولید محصولات کشاورزی است.
کد خبر: ۷۶۹۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۱ - 11August 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «سعدی نقشبندی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، در گفت‌وگویی خبری، از تدوین و رونمایی نقشه‌راه بی‌نظیر و علمی در بخش کشاورزی استان خبر داد. 
 
کردستان رتبه اول کشور در تولید توت‌فرنگی و رتبه دوم کشور در تولید گندم را دارد
 
وی اظهار داشت: این نقشه راه که حاصل حدود ۵ جلسه کارشناسی فشرده با حضور نخبگان این بخش است، اولویت‌های سرمایه‌گذاری کشاورزی استان در برنامه هفتم توسعه را مشخص کرده و پروژه‌های دولتی و خصوصی قابل اجرا در هر شهرستان را معین کرده است.
 
نقشبندی با تأکید بر اهمیت وجود یک سند بالادستی مستند برای هر اقدام توسعه‌ای در استان، اظهار داشت: ما نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که با اسناد بالادستی و سیاست‌های متولیان کشوری مغایرت داشته باشد یا جزو اولویت‌های آنها نباشد. بنابراین، اولین گام ما تعیین اولویت‌های بخش کشاورزی استان کردستان در طی برنامه هفتم بود.
 
نقشبندی عنوان کرد: بر اساس این اولویت‌ها، ضرایب وزنی به شهرستان‌ها اختصاص داده شده و سپس پروژه‌های عملیاتی، اعم از دولتی و خصوصی، در قالب هر شهرستان مشخص شده‌اند. 
 
وی افزود: اگر امروز تصمیم بگیریم در شهرستان سنندج یا سقز چه کاری انجام دهیم، دقیقاً می‌دانیم بر اساس داشته‌هایمان چه اولویتی داریم.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان این نقشه راه را کاملاً علمی و عملیاتی و بی‌نظیر در سطح کشور توصیف و ابراز امیدواری کرد که این رویکرد در سایر حوزه‌ها نیز به کار گرفته شود.
 
نقشبندی، رتبه اول کشور در تولید توت‌فرنگی، رتبه دوم کشور در تولید گندم، رتبه دوم کشوری نخود، رتبه پنجم کشوری سیب‌زمینی، رتبه هفتم کشوری گیلاس و آلبالو، رتبه هشتم کشوری گوشت مرغ، رتبه یازدهم کشوری در گوشت قرمز و رتبه یازدهم کشور در تولید عسل را از مزیت‌های کشاورزی کردستان ذکر کرد.
 
وی تأکید کرد که این آمار‌ها بر اساس آخرین آمارنامه کشاورزی بوده و واقعی هستند.
 
نقشبندی سپس به تفصیل به پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف کشاورزی استان پرداخت و چندین مزیت کلیدی را مطرح کرد و گفت: کردستان با تولید سالانه یک میلیون و ۳۸۰ هزار تن در ۶۵۰ هزار هکتار، در تولید گندم کشور پیشتاز است. 
 
وی با اشاره به اینکه تنها آرد نوع یک و دو در استان تولید می‌شود، پتانسیل تولید ۱۹ نوع آرد رژیمی، صنعتی و غنی‌شده را مطرح کرد. 
 
وی همچنین، تولید انواع نان حجیم صنعتی، نشاسته صنعتی، ماکارونی، انواع اسید‌های آمینه، مواد شیمیایی بهداشتی، کاغذ و خمیر از ضایعات گندم (کاه) را به عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری معرفی کرد و افزود: متأسفانه ۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه به دلیل عدم مدیریت ضایعات ضرر می‌بینیم.
 
نقشبندی اعلام کرد: با وجود رتبه دهم کشوری در تولید چغندرقند و تولید هزار و ۳۹۸ تن در شهرستان سقز، کردستان فاقد کارخانه تولید شکر است. 
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: با ۸ هزار و ۹۱۲ هکتار سطح زیرکشت و تولید ۳۵۷ هزار تن سیب‌زمینی، کردستان در این محصول نیز پتانسیل بالایی دارد. 
 
نقشبندی به ضرر کشاورزان به دلیل فروش ارزان محصول به دلالان اشاره کرد و فرآوری سیب‌زمینی به پوره، پودر و نشاسته را پیشنهاد داد.
 
نقشبندی با توجه به نیاز کشور به خودکفایی ۸۰ درصدی در تولید روغن، احداث کارخانه روغن‌کشی در مرکز استان را حیاتی دانست.
 
وی افزود: با رکورد تولید ۲۵۰ تن در هکتار گوجه‌فرنگی در شهرستان کامیاران، احداث یک کارخانه بزرگ فرآوری گوجه‌فرنگی با جذب سرمایه‌گذاری ملی و خصوصی (یک سرمایه‌گذار اعلام آمادگی ۳۰۰ میلیارد تومانی کرده است) را ضروری دانست.
 
نقشبندی به پتانسیل فرآوری محصولات دامی اشاره کرد و گفت: با وجود مرغ مادر، خوراک دام و کشتارگاه‌های مدرن، فرآوری گوشت مرغ به ۱۵ تا ۱۶ محصول نیم‌پز و آماده طبخ مغفول مانده است.
 
وی همچنین تصریح کرد: عسل و شیلات را نیز از مزیت‌های مهم استان کردستان محسوب می‌شوند.
 
نقشبندی تأکید کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی هستند که به توسعه پایدار بخش کشاورزی استان کمک شایانی خواهند کرد.
 
وی اعلام کرد: نسخه کامل این نقشه راه نیز موجود است و در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار