به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس؛ حسن آسان عثمان علیاف، سفیر قرقیزستان در ایران صبح امروز (سهشنبه) در نشستی خبری که به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این سفارتخانه در تهران در محل سفارتخانه این کشور برگزار شد ضمن قدردانی از ایران به خاطر حمایتهایش از این کشور به بررسی روابط دوجانبه تهران - بیشکک پرداخت.
او با اشاره به همکاریهای دو کشور در عرصههای مختلف خاطرنشان کرد: تعامل خوبی بین دو کشور وجود دارد و ایران اولین کشوری بود که استقلال قرقیزستان را بعد از جدایی از شوروی به رسمیت شناخت و از زمان تا امروز به حمایتهای خود ادامه داده است.
سفیر قرقیزستان در ایران با تاکید بر این که تعاملات بین تهران - بیشکک براساس توافقهای صورت گرفته بین دو کشور دنبال میشود افزود: در این سالها بین دو کشور توافقهای دوجانبهای صورت گرفته که از این میان 56 توافقنامه بین دو دولت و 48 قرارداد بین سازمانها و مسوولان و مقامهای ایران و قرقیزستان به امضا رسیده است.
وی ادامه داد: این توافقهای دوجانبه عمدتا در زمینههای سیاسی، تجاری، کنسولی و اخذ ویزا بوده است.
عثمان علیاف تحریمهای غرب علیه ایران را دردناک توصیف کرد و گفت: دولت قرقیزستان از مذاکرات و سیاستهای دولت ایران حمایت کرده و اقدام این کشور برای تعامل با سایر کشورها را مثالی خوب برای خود میداند.
سفیر قرقیزستان با اشاره به سفر رییسجمهور کشورش در شهریور ماه سال گذشته به ایران، این سفر را در راستای حمایت از سیاستهای ایران دانست.
او با اشاره به پروژههایی که ایران در قرقیزستان انجام داده است تاکید کرد: ساخت پل و سایر پروژههایی که ایران در کشور ما به عهده گرفته اغلب پایان یافته و ما به افتخار از آنها برای سایر کشورها میگوییم.
سفیر قرقیزستان همچنین در پاسخ به این سوال که نظر دولت شما درباره عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای چیست؟ گفت: ما از عضویت دائم ایران در این سازمان حمایت میکنیم و معتقدیم عضویت ایران موجب اعتباربخشی به این سازمان میشود.
وی همچنین در رابطه با خطر تروریسم و راههای مقابله با آن توضیح داد: ما میخواهیم تا از تجربیات ایران در مقابله با تروریسم در سوریه و عراق همچنین عملکرد ایران برای پذیرش مهاجران افغان اطلاع یافته و از این تجربیات استفاده کنیم. البته در خصوص مبارزه با گروههای تروریستی تماسهایی با ایران داریم.
سفیر قزقیزستان در تهران خواهان تعامل بیشتر با ایران شد و تاکید کرد: در حال حاضر تعامل ما حدود 70 میلیون دلار است ولی ظرفیت دو کشور بسیار بیشتر از این مبلغ است.
عثمان علیاف در پایان در مورد تعطیلی پایگاه آمریکا در بیشکک نیز توضیح داد: با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار داد این پایگاه هم لغو شد.