شهید دستغیب؛ برگ زرینی از دفتر انقلاب اسلامی

همسـر شهید دستغیب می‌گوید: شب جمعه‌اى که فرداى آن روز به شهادت رسید، دچار حالت عجیبى شده بود که سابقه نداشت. گویا در عالم دیگر سیر مى‌کرد، مضطرب بود. وقتى علت را جویا شدم به فکـر فـرو رفت و گفت فردا صبح مى‌گویم.
کد خبر: ۷۷۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۵ - 11December 2013

شهید دستغیب؛ برگ زرینی از دفتر انقلاب اسلامی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، شهید آیتالله سید عبدالحسین دستغیب در شب عاشورای 1292 شمسی در شهر شیراز، در خانوادهای روحانی پا به عرصه وجود گذاشت. این تولد مبارک در خانهای محقر در یکی از کوچه های قدیمی شیراز، کنار بازار مرغ که امروز "خیابان احمدی" نامیده میشود، صورت گرفت. ولادت او در شب عاشورا، باعث شد که به "عبدالحسین" مسمی شود و حیاتش مصداق بارزی از نام شریفش گردد.

پدرش سید محمد تقی فرزند میرزا هدایت الله مرجع بزرگ فارس بود که به هنگام تولد فرزندش در کربلا به سر میبرد. شهید دستغیب در سن 12 سالگی از نعمت پدر محروم شد و از همان تاریخ سرپرستی مادر، سه خواهر و دو برادر خویش را به عهده گرفت.

مبارزات سیاسی

مبارزات ایشان در حقیقت در دوران حکومت رضا خان شروع شد و چـون مى دانست که پهلوى اول مى خـواهد عمامهها را بر دارد و روحانیت را از بیـن ببرد مقاومت مى کرد. در بحبـوحه کشف حجاب نیز وقتى مجلسى از طرف رژیـم ترتیب داده شده بود که علما با زنانشان حاضر شـوند با ایـن مسأله به مبارزه برخاست. سال ۱۳۴۱هـ. ش که مبارزات امام خمینـى (ره) شـروع شـد ایشان به رهبـر انقلاب پیام فـرستـادنـد که در شیـراز حـاضـر به همکـارى هستند.

ایشان در ۱۵خرداد ماه ۴۲بازداشت و به تهران تبعید گردیـد. در سال ۴۳ مجـددا بازداشت و به تهران اعزام و زنـدانـى شـد. شهیـد آیت الله دستغیب در ایـن مـدت رهبرى مبارزات مردم فارس را نیز به عهد داشت و با پایمردى ایستادگـى کرد و حاضـر به ملاقات یا مذاکره نشـد. در سال ۵۶ نیز مـدتـى در منزل خـود تحت محاصـره و پـس از درگیرى و کشتار پنجـم رمضان در شیراز و تعطیلى مسجد جامع با شروع حکـومت نظامـى باز داشت و در تهران زندانى شد. امام همیشه روى ایشان حساب مى کرد و تا پیروزى انقلاب پیـوسته با ایشان در تماس بـودند. وى رئیـس حـوزه علمیه فـارس بـود و همزمان به در خـواست اهالـى شیراز و فرمان امام خمینـى (ره) امامت جمعه را نیز عهده دار شد.

شهادت

سـرانجـام شهید آیت الله دستغیب روز جمعه بیستم و آذر ماه ۱۳۶۰مطابق با ۱۴۰۲هـ. ق به هنگـام عزیمت به نماز جمعه همراه با چند تـن از یاران دیگر شربت گـواراى شهادت را مى نـوشند و به لقاء پروردگار مى شتابند. آرامگاه آن عالم جلیل القدر و شهید بزرگوار جنب مرقد مطهر سیـد میر احمد، آرامگاه خاندان دستغیب مى باشد.

بخشی از وصیتنامه آیت الله شهید حاج سید عبدالحسین دستغیب

وصیت میکنم فرزندان خود را به تقوی، و سعی در اینکه واجبی از آنها فوت نشود، و مرتکب حرامی نشوند و در هر حال خدا را حاضر بدانند، دنیا را محل عبور و آخرت را محل قرار بدانند و این ضعیف را از دعا فراموش ننمایند.

متن پیام حضرت امام خمینی (ره) به شهید آیت الله دستغیب جهت انتصاب ایشان به امامت جمعه شیراز:

بسم الله الرحمن الرحیم

خدمت حضرت مستطاب حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج سید عبدالحسین دستغیب دامت برکاته.

مرقوم محترم که حاکی از صحت مزاج شریف بود واصل گردید طوماری هم از اهالی محترم شیراز بوسیله حامل نامه رسید که خواستار شده بودند جنابعالی دعوت آقایان را جهت اقامه نمازجمعه بپذیرد و بدین ترتیب مناسب است جنابعالی اقدام فرموده و نماز جمعه را در شیراز بخوانید، از خدای تعالی ادامه توفیقات و سلامتی آنجانب را خواستارم.

والسلام علیکم ورحمه الله برکاته


پیام امام خمینی (ره) برای سالگرد شهید آیت الله دستغیب

بسم ا للّه الرحمن الرحیم

پیشنهاد شد که در رابطه با یادوارهٔ شهید معظم حجت الاسلام و المسلمین مرحوم آقای حاج سید عبدالحسین دستغیب کلمه اى بنویسم:

یاد این شهید در دل عاشقان فضیلت و ملت وفادار ایران زنده است. مسجد و محراب و منبر شیراز نغمه ملکوتی این شهید راه اسلام را از یاد نمیبرند، درس هاى انسان ساز ایشان که در قلب انسان هاى متعهّد غوغا برپا میکرد، جاویدان است.

دستغیب در دستِ غیب نشینان ملکوت سپرده شد و در آغوش رفیق اعلی آرمید، او نمرده که زندگانی جاوید در جرگه پرده نشینان قدس و عاشقان لقاء ا للّه یافت.

از خدا بیخبرانی که همت بر قتل این رهبران فضیلت و رهروان به سوی محبوب گماشتهاند، با فضیلت و حق طلبی مخالفند، اینان گمان میکنند که با این حرکات غیر انسانی مذبوحانه، در صف عاشقان شهادت و سوختگان در راه پیوستن به لقاء ا للّه شکافی پیدا میشود. اینان طعم ایمان به غیب و عشق به محبوب را نچشیده و شپرگانی هستند که از وصل آفتاب گریزانند و مردگانی هستند به صورت زندگان که با اعمال وحشیانه خود میخواهند سد ّراه حقیقت کنند و اسلام عزیز را به خیال فاسد خود به تباهی کشند.

خداوند قادر اسلام بزرگ را فرو فرستاده و حفظ و نگهبانى آن را تضمین فرموده است. از خداوند تعالی رحمت براى شهیدان خصوصاً این شهید معلّم اخلاق و مهذّب نفوس و مرشد مردم خواستار و براى بازماندگانش صبر و اجر مسألت مینمایم.

و السلام علی عباد اللّه الصالحین

هشتم ربیع الأوّل ۱۴۰۲

روح اللّه الموسوى الخمینى

نحوه ترور شهید آیت الله دستغیب

منافقین طی بیانیهای در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۶۰از سوی واحد عملیاتی فاطهه امنیتی در خصوص ترور آیت الله دستغیب در بولتن خبری شماره ۵ مسئولیت ترور ایشان را به عهده گرفت: "در روز جمعه ۲۰ آذر این واحد رزمنده (واحد عملیاتی فاطهه امنیتی) به قصد انجام این عملیات (ترور آیت الله دستغیب) که از قبل مورد شناسایی قرار گرفته بود به محل اعزام و در لحظه تعیین شده خواهر مجاهد "گوهر ادب آواز" یکی از اعضاء واحد انقلابی پس از شکستن حلقه محافظان آیت الله دستغیب با انفجار بمب دست ساز، وی را به همراه ۱۲تن دیگر از همراهان ترور کردند."

درباره ترور شهید آیت الله ترجیع بندی سروده شده است که شدت حادثه ترور ایشان دلالت دارد با این مضمون که: "دیدهها بارد، سینهها نالد، دستغیب صدپاره شد، دیگر نمیآید"

آیت الله دستغیب طبق معمول ساعت ۱۱/۳۰ دقیقه صبح جمعه، ۲۰ آذرماه ۱۳۶۰به طرف میعادگاه نماز جمعه رفتند، چند لحظه بعد، گوهر ادب آواز ۱۹ ساله و از اعضاء منافقین که در کوچه به قصد ترور به انتظار مانده بود به بهانه داشتن نامهای که میخواهد شخصا به دست آیتالله برساند، خود را به ایشان نزدیک کرد و با انفجار بمب قوی دست سازش باعث ترور آیت الله و عدهای از همراهان شد.

دیوارهای کوچه، درهای منازل، کف کوچه و پشت بامها غرق در خون شد به نحوی که نتوانستند اجساد را شناسایی کنند.

از همسر شهید آیت الله دستغیب نقل شده است: شب جمعه اى که فرداى آن روز ایشان به شرف شهادت نائل آمده و به لقاء الله پیوستند دچار حالت عجیبى شده بودند که سابقه نداشت. گویا در عالـم دیگر سیر مى نمـودند مضطرب به نظر مى رسیدند وقتى علت را جـویا شدم به تفکـر فـرو رفته سپـس فـرمـودنـد فـردا صبح مى گویم.

چنـد شب پـس از شهادت شهید آیت الله دستغیب خـانـم مؤمنه و صالحه اى در شیراز ایشان را در خـواب مى بیند و آن بزرگوار به آن خانم مؤمنه مى گوید: مـن اینجا خـوابـم نمى برد زیرا برخى از قطعات جسدم همراه جنازه دفـن نشـده و در محل حادثه است. آن خانـم گزارش خواب خـود را به خانواده شهید آیت الله دستغیب اطلاع مـى دهد و خانـواده شهید فـورا دست به کار شده و در اطراف محل حادثه یک قطعه از گـوشت بدن آن شهید را کشف نمـوده و پـس از نبـش قبر آن قطعه باقى مانده را درون کفـن ایشان مى گذارند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار