بهرامی: باید شبکه ارتباطی منسجمی برای اثربخشی توسعه هوش مصنوعی شکل بگیرد

رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: اگر شبکه ارتباطی منسجم میان دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و انجمن‌های تخصصی شکل نگیرد، اثربخشی برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی در کشور محقق نخواهد شد.
کد خبر: ۷۸۶۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴ - 20October 2025

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «عبدالحسن بهرامی» رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار داشت: به همت ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی ظرفیت خوبی برای هم‌افزا کردن شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه هوش مصنوعی و سه حوزه آب، انرژی، امداد و نجات برای کاربردی‌سازی این حوزه ایجاد شده است.

بهرامی: برای اثربخشی برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی باید شبکه ارتباطی منسجم میان دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان شکل بگیرد

وی با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی میان نهاد‌های علمی و صنعتی، افزود: اگر شبکه ارتباطی منسجم میان دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و انجمن‌های تخصصی شکل نگیرد، اثربخشی برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی در کشور محقق نخواهد شد. در این راستا، موضوع همکاری با انجمن‌ها و تشکل‌های علمی و صنفی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

بهرامی همچنین یکی از ظرفیت‌های بالقوه در نظام فناوری کشور را نظام صنفی و رایانه‌ای دانست و گفت: اگر بخواهیم حرکت مؤثر و ماندگاری در این حوزه شکل بگیرد، بدون شک این امر از مسیر شبکه‌سازی و تعامل میان مجموعه‌های مختلف از جمله ستادها، انجمن‌ها و دانشگاه‌ها می‌گذرد.

وی ادامه داد: محور‌های این سه فراخوان طی نشست‌ها و جلساتی با وزارت نیرو، نفت و سازمان هلال احمر و بنابر اعلام نیاز‌های آنها تعیین شده است.

بهرامی با بیان اینکه فراخوان آب، انرژی، امداد و نجات دومین فراخوان در بحث کاربردی‌سازی هوش مصنوعی است، خاطرنشان کرد: فراخوان اول پیشتر تحت عنوان فراخوان تسهیلات مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و وزارت صمت با عاملیت صندوق صحا منتشر شد، هدف از این فراخوان، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند، تأمین مالی و تسهیل اجرای طرح‌های فناورانه راهبردی، برای هم‌افزایی فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری و همه ارکان صنعت و معدن کشور است و تا کنون بیش از ۴۰ پیشنهاد (پروپوزال) در این حوزه دریافت کرده‌ایم که آخرین مهلت ارسال این فراخوان پایان مهرماه است. 

عمادالدین فاطمی‌زاده دبیر دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی نیز به جزئیات فراخوان توسعه فناوری و کاربرد‌های هوش مصنوعی در حوزه آب، انرژی، امداد و نجات پرداخت و بیان داشت: اولویت‌های ما در این فراخوان مبتنی بر سه اصل است؛ نخست، ایده ناظر بر چالش مهم کشور باشد، دوم اینکه مستقیم به زندگی مردم مرتبط باشد و سوم مساله با هوش مصنوعی قابل حل بوده و در راستای ماموریت‌های ستاد هوش مصنوعی باشد.

وی ادامه داد: یکی از شرکت‌ها باید دانش‌بنیان بوده و شرکت اصلی می‌تواند فعال در حوزه هوش مصنوعی یا آب، انرژی، امداد و نجات باشد.

فاطمی‌زاده همچنین بر زمینه‌های حمایتی معاونت علمی در خصوص فراخوان‌های ارائه شده متمرکز شد و اظهار کرد: حمایت‌ها ابتدا به شکل تسهیلات خواهد بود، اما تحت شرایطی این تسهیلات قابلیت تبدیل به گرنت را نیز خواهد داشت و آن به نتیجه رسیدن پروژه و داشتن بهره‌بردار است.

وی در پایان تصریح کرد: زمان قرارداد‌ها ۱۲ ماه خواهد بود و اگر مجموعه فناوری در پروسه دانش‌بنیان شدن قرار داشته باشد، آنها هم می‌توانند مخاطب این فراخوان باشند.

انتهای پیام/381

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار