ساخت سریالی با موضوع گیلان و مقاومتِ ۱۲ روزه ایرانیان

«حسین محمدپور»، نویسنده و کارگردان گیلانی از ساخت سریالی با موضوع مقاومت ۱۲ روزه خبر داد که از شبکه استانی گیلان (باران) پخش خواهد شد. الهام‌بخش و الگوی این کارگردان جوان در حوزه مقاومت، «شهید آوینی» است.
کد خبر: ۷۸۹۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳ - 02November 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت؛ سمیه اقدامی- «حسین محمدپور» نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده و بازیگر با اصالت صومعه‌سرا به عنوان یکی از فعالان برجسته در عرصه تولید آثار مرتبط با دستاورد‌ها و چشم‌انداز‌های گیلان، دفاع مقدس و مقاومت شناخته می‌شود. تلاش‌های مستمر وی در این حوزه، نه تنها به زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره ایثارگران و شهدای گرانقدر می‌انجامد بلکه به نسل‌های آینده نیز پیام‌هایی از عشق و وفاداری به میهن منتقل می‌کند.
ساخت سریالی با موضوع گیلان و مقاومتِ ۱۲ روزه ایرانیان
در ادامه مصاحبه‌ای از این نویسنده و بازیگر جوان می‌خوانیم.
 
ابتدا خودتون رو به طور کامل معرفی کنید؟
 
حسین محمدپور هستم متولد نوزدهم شهریور ۱۳۷۴ زاده رشت اصالتا صومعه سرایی... نویسنده، کارگردان، تهیه کننده و بازیگر. از سال ۱۳۸۸ نویسندگی را شروع کردم زیر نظر اولین استادم زهرا محمدی‌پور که ایشون اولین مشوق بنده در راه هنر بودند از دیگر اساتیدم در نویسندگی نیز به استاد صمدی نیا، استاد نیکنام، استاد جمشید خوشدل می‌توانم اشاره کنم.
 
در سال ۱۳۹۴ در اولین دوره جشنواره دانشجویی ققنوس با همکاری اداره حفظ آثار و بسیج دانشجویی برگزار شده بود در چندین رشته اول استانی شدم. از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ به مدت پنج سال بعد از این آثار چند پروژه خارج از استان گیلان کار کردم.
 
تحصیلات‌تان چیست؟ چه رشته‌ای خواندید؟ و چطور شد وارد این رشته هنری شدید؟
 
بنده فوق دیپلم صنایع شیمیایی دارم از دانشگاه شهید رجایی لاهیجان. علاقم به هنر باعث شد بعد از گرفتن فوق دیپلم دیگر در آن رشته ادامه تحصیل ندهم و مدرک‌های نویسندگی و کارگردانی بگیرم، مدرک فیلمنامه نویسی را زیر نظر استاد نواب محمودی از اساتید خوب استان گرفتم و مدرک دوره فیلمسازی از انجمن سینمای جوان زیر نظر اساتید برجسته مثل استاد مثل علیرضا دریادل، مهدی رحیمی نژاد، البرز پورصیاد گرفتم.
 
از مشوقان اصلی من خواهرم زهرا محمدی‌پور بودند که باعث شدند من به نویسندگی و کارگردانی و بازیگری علاقه‌مند شوم.
 
اسم گروه هنری شما چیست؟ چه تعداد افراد با شما کار هنری نمایشی می‌کنند؟ 
 
اسم گروه هنری ما گروه هنری گیل تاسیس سال ۱۴۰۰ (برای حمایت از هنرمندان گیلان و گیلانی انتخاب شده و ادای احترام به استان عزیزمان)
 
ما زیرمجموعه هیچ نهادی نیستیم و شخصی فعالیت داریم ولی در حال حاضر با اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان با مدیریت دکتر حسن حبیبی همکاری داریم که بعنوان تنها ارگان حمایتی از گروه ما بودند.
 
گروه هنری گیل متشکل از چهار مدیر که یکی خودم، سیدعلی علیزاده، سنا سعادت و سیدمهدی علیزاده که از اولین روز شروع گروه همکاری‌های لازم را در خصوص ساخت نمایش، فیلم کوتاه، مستند و پادکست‌های مختلف داشته‌اند باقی اعضای گروه شامل دستیار کارگردان و جانشین تولید و بازیگر و دوست خوب بنده مرتضی مصلحی که در نمایش بزرگ جلوه‌های عاشقی از تبار باران نقش میرزاکوچک‌خان جنگلی افتخار گیلان را بازی کردند و دیگر اعضا هم زهرا محمدی‌پور نویسنده، سید علی علیزاده آهنگساز و افکت صدا، سارا صلحی‌نژاد مدیر صحنه، دانیال محمدی بازیگر، سید رضا زوار موسوی
بازیگر و مشاور کارگردان، عسل چاووشی گریمور، آدرین کریمی بازیگر خردسال، نسرین ابهری عکاس، شادی فداکار بازیگر، سید مهدی علیزاده فیلمبردار، عکاس، سنا سعادت بازیگر و دستیار کارگردان، مرتضی مصلحی دستیار کارگردان، وانیشا ابراهیمی منشی صحنه و اجرای نور، امین جانعلی‌پور بازیگر هستند.
 
تا الان چه تعداد کار‌های هنری انجام دادید و با چه نهاد‌هایی کار کردید؟
 
با نهاد‌های شهرداری، کنگره ۸۰۰۰ شهید و اداره حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، کانون پرورش فکری،   همکاری به عمل آمده ولی حمایت‌های واقعا از هنرمندان جوان و آینده‌دار استان بسیار کم بوده و انتظار داریم حمایت‌ها از این گروه هنری بیشتر شود البته که کار برای شهدا ساختن بخشی از تکلیف ویژه تمامی هنرمندان خصوصا با به تصویر کشیدن زندگی این قهرمانان وطن هست.
 
 
آثار گروه گیل با توجه به ظرفیت و استعداد بالای اعضای گروه در بخش‌ها و ژانر‌های مختلف بسیار زیاد از ژانر اجتماعی تا دفاع مقدسی از پادکست و مستند تا ساخت نمایش و فیلم کوتاه و نیمه بلند هست.
 
یک سریال در مرحله پیش تولید در ژانر کمدی با موضوع جنگ ۱۲ روزه و نشان دادن مردم قهرمان استان گیلان که در جنگ ۱۲ روزه مهمان نوازتر از همیشه از هموطنان عزیزمان حمایت کردند و کنارشان بودند در دستور کار است.
 
آثار گیل با موضوع جنگ ۱۲ روزه و آثار دفاع مقدسی شامل نمایش چشم انتظار ۱ سال ۱۴۰۰، نمایش چشم انتظار ۲ سال ۱۴۰۱ و نمایش چشم انتظار ۳ سال ۱۴۰۳ هست.
 
این نمایش در مورد نقش فداکاری مادران و همسران شهید در طول جنگ تحمیلی بود و جان‌فشانی شهدا و رزمندگان برای دفاع از خاک وطن که با حضور نماینده مجلس و سرداران سپاه و افراد چهره در هنر و نظام برگزار شد.
 
نمایش پژواک سال ۱۴۰۴ در سالن آمفی تئاتر اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به حمایت از مدیر حوزه هنری سرهنگ فلاح و مدیرکل اداره دکتر سرهنگ حبیبی و حمایت از این نهاد بعنوان نخستین نمایش در مورد جنگ ۱۲ روزه در ایران و استان گیلان با حضور افراد بلند مرتبه و استاندار گیلان برگزار شد و با استقبال فراوانی مواجه شد که مجددا در همین ماه روی پرده خواهد رفت.
 
چه رتبه‌های استانی و کشوری در حوزه کار خودتان و گروه‌تان داشتید؟
 
در اولین دوره جشنواره دانشجویی ققنوس در چند مقام جایزه گرفتیم و در جشنواره فانوس امسال نمایش چشم انتظار ۳ مقام اول استانی را کسب کرد که با موضوع ایثار و شهادت بود. 
 
در حوزه اجرا ما ۴ کار نمایشی در باره دفاع مقدس توسط گروه گیل ساخته و اجرا شد و ۶ عنوان فیلم کوتاه دفاع مقدسی و دو عنوان مستند ساخته شده تا الان؛ و به زودی سریالی تماما گیلانی درمورد جنگ ۱۲ روزه توسط گروه گیل به کارگردانی خودم ساخته خواهد شد که در شبکه استانی گیلان (باران) پخش می‌شود.
 
بنظرم بهترین ابزار برای نشان دادن فداکاری و ایثار رزمندگان طبق صحبت‌های حضرت آقا هنر است؛ پس چه بهتر که با تشویق جوانان و آینده‌داران هنر این سرزمین تعداد آثار دفاع مقدسی برای زنده نگه داشتن یاد این عزیزان باشیم. الگوی من در حوزه مقاومت شهید بزرگوار آوینی بودند و بسیار به ایشان علاقه دارم البته ارادتمند تمامی شهدا و جانبازان و رزمندگان هستیم.
 
در این برهه از زمان که فضای مجازی و جنگ ترکیبی دامنگیر همه گروه سنی شده کار هنری چه جایگاهی دارد؟ آیا کار هنری توانسته جوانان و نوجوانان را به خود جلب کند.
 
در شرایط امروز که فضای مجازی و جنگ ترکیبی بر ذهن و روح جامعه تأثیر گذاشته، هنر نقش پناهگاه و آگاهی‌بخشی دارد. کار هنری اگر صادقانه و متعهدانه باشد، هنوز هم می‌تواند جوانان و نوجوانان را جذب کند، چون زبان اثرگذار احساس و حقیقت است. ما در گروه هنری گیل تلاش کرده‌ایم با کار‌های محتوایی و مردمی، این ارتباط را زنده و ماندگار نگه داریم.
 
چه راهکاری برای جذب مخاطبین خودتان دارید خصوصا در شرایط کنونی جامعه که دشمن در حوزه‌های فرهنگی و رسانه‌ای رخنه کرده است؟
 
در گروه هنری گیل، محور اصلی کار ما تبیین و بازآفرینی ارزش‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران دوران دفاع مقدس است. راهکار ما برای جذب مخاطب، بازگویی این مفاهیم با زبانی هنرمندانه و امروزی است؛ به‌گونه‌ای که نسل جوان بتواند با روح ایثار، مقاومت و باور شهدای آن دوران ارتباط قلبی برقرار کند. ما تلاش می‌کنیم با تولید آثار نمایشی و رسانه‌ای الهام‌گرفته از زندگی واقعی این قهرمانان، پیام وفاداری و انسانیت را در قالبی اثرگذار به مخاطب امروز منتقل کنیم.
 
چه ارگان‌هایی از شما حمایت می‌کنند؟
 
در حال حاضر تنها ارگانی که در حال حمایت لجستیکی و مالی از ماست اداره حفظ آثار و چند ارگان برای مراجعه پشتیبانی رفتیم، اما متاسفانه پاسخ مثبتی دریافت نکردیم و در صف انتظاریم.
 
چه انتظاری از نهاد‌های فرهنگی و مسولان استان دارید؟
 
انتظار ما از نهاد‌های فرهنگی و مسئولان استان این است که نگاهشان به هنر، حمایتی و راهبردی باشد نه مقطعی و تشریفاتی. هنر متعهد نیاز به پشتوانه دارد؛ چه در زمینه تأمین امکانات، چه در حمایت از تولید آثار مرتبط با شهدا و ارزش‌های دفاع مقدس. اگر این نهاد‌ها بستر مناسب برای فعالیت هنرمندان فراهم کنند، می‌توانیم در کنار هم، نسل جوان را با آرمان‌های ایثار و مقاومت آشنا کنیم و فرهنگ جهاد و فداکاری را زنده نگه داریم.
 
چه برنامه‌هایی در آینده برای گروه خودتان دارید؟
 
برنامه ما در گروه هنری گیل، ادامه مسیر تولید آثار نمایشی و رسانه‌ای با محوریت شهدا، ایثارگران و ارزش‌های دفاع مقدس است. در گام‌های پیش‌رو، قصد داریم با بهره‌گیری از ظرفیت جوانان هنرمند استان، آثاری تولید کنیم که تلفیقی از نگاه هنری، پژوهش تاریخی و زبان روز باشند. همچنین برنامه برگزاری کارگاه‌های آموزشی، اجرای نمایش‌های میدانی و تولید آثار کوتاه تصویری برای فضای مجازی را در دستور کار داریم تا پیام ایثار و مقاومت در قالبی نو و تأثیرگذار به نسل امروز منتقل شود.
 
آیا به کار در حوزه مقاومت علاقه دارید؟
 
بله، بدون تردید. کار در حوزه مقاومت برای من صرفاً یک انتخاب هنری نیست، بلکه یک باور قلبی است. احساس می‌کنم رسالت هنرمند در این دوران، روایت درست و تأثیرگذار از حقیقت و رشادت کسانی است که با جان خود از این سرزمین دفاع کردند. پرداختن به موضوع مقاومت، برای من فرصتی است تا ادای دِینی باشد به شهدا، جانبازان و همه کسانی که با ایثارشان به ما آموختند چگونه بایستیم و امید را زنده نگه داریم.
 
مطالعه احوالات شهدا تاثیری در زندگی شخصی و مجموعه گروهی شما داشته؟
 
از شهدا درس‌های زیادی قطعا می‌شود گرفت، این همبستگی که در گروه گیل اتفاق افتاده از برکت ساخت آثاری درمورد شهداست، چون شهدا به خودی خود پشتیبان ما بوده و هستند و امیدوارم با پشتیبانی‌هایی مسئولین بتونیم هرروز آثار بیشتر و قوی تری بسازیم تا گوشه‌ای از رشادت و شهدا را جبران کنیم
 
آیا در حوزه کار‌های هنری مسائل مادی برای شما مهم است یا حمایت‌های معنوی؟
 
بدون تردید، برای من و گروه هنری گیل، ارزش‌های معنوی و تأثیر فرهنگی کار در اولویت است. ما هنر را وسیله‌ای برای ادای دین به شهدا، مردم و باورهایمان می‌دانیم، نه صرفاً یک منبع درآمد. اما در عین حال، واقعیت شرایط اقتصادی را نمی‌توان نادیده گرفت؛ هنرمند هم برای تداوم مسیرش نیاز به حمایت دارد. حمایت مادی، اگر در کنار پشتیبانی معنوی باشد، می‌تواند به ما امکان دهد آثار عمیق‌تر، باکیفیت‌تر و ماندگارتری خلق کنیم. پس آنچه ما می‌خواهیم، حمایت واقعی است؛ هم از دل، هم در عمل.
 
برای آینده گروه هنری‌تان چه برنامه‌هایی دارید؟
 
برای آینده گروه هنری گیل، هدف ما گسترش فعالیت‌ها در سه محور اصلی است: تولید، آموزش و تأثیرگذاری فرهنگی. در بخش تولید، برنامه داریم آثار نمایشی و تصویری جدیدی با محوریت شهدا، مقاومت و هویت ایرانی‌اسلامی خلق کنیم. در بخش آموزش، برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای نوجوانان و جوانان مستعد استان در دستور کار است تا نسل تازه‌ای از هنرمندان متعهد پرورش یابند؛ و در بُعد فرهنگی، قصد داریم با همکاری نهاد‌های مرتبط، برنامه‌های مشترک، اجرا‌های میدانی و حضور در جشنواره‌های ملی را گسترش دهیم تا نام گیل به‌عنوان گروهی متعهد به ارزش‌ها و مردم، پررنگ‌تر از همیشه بدرخشد.
 
محتوای کار با موضوعات ایثار و مقاومت  خصوصا برای شهدا گیلان را از کجا تهیه می‌کنید؟ خودتان می‌نویسید؟
 
بله، بیشتر محتوا‌ها را خودمان در گروه هنری گیل می‌نویسیم. پیش از نگارش، تحقیقات میدانی انجام می‌دهیم، با خانواده شهدا، رزمندگان و ایثارگران گفت‌و‌گو می‌کنیم و از خاطرات، اسناد و روایت‌های واقعی آنان بهره می‌گیریم. این روش باعث می‌شود آثارمان ریشه در واقعیت و احساس مردم گیلان داشته باشد. گاهی هم از همکاری پژوهشگران یا نویسندگان محلی استفاده می‌کنیم تا روایت‌ها دقیق‌تر و مستندتر باشند. هدف ما این است که هر اثر، بازتابی صادقانه از روحیه ایثار و مقاومت مردم گیلان باشد.
 
در پایان نکته خاصی دارید که پرسیده نشده بفرمایید؟
 
تمام حرف‌ها گفته شد و امید بر آنکه در اتحادی بیشتر تمامی گروه‌های هنری به کمک هم بیایم و بتونیم آثار ماندگاری تولید کنیم، و همچنان از مسئولین از استاندار و شهردار محترم و نهاد‌هایی مانند شهرداری، حوزه هنری و کنگره هشت هزار شهید و ارگان‌های هنری وابسته به ایشان تقاضای حمایت مادی و معنوی و پشتیبانی داریم و بعنوان اولین گروهی که در استان گیلان و ایران اولین نمایش درمورد جنگ ۱۲ روزه و مقاومت کشورمان، فیلم کوتاه و مستند و پادکست در این باره ساخته تقاضای حمایت بیشتر داریم و در مسیر ساخت سریال هم در این باره پشتیبانی‌های زیادی لازم داریم که امیدواریم انجام شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار