جهش بیش از ۶ برابری بازداشت حامیان فلسطین در انگلیس به بهانه قوانین تروریستی

داده‌های آماری در انگلیس نشان می‌دهد که شمار بازداشت حامیان فلسطین در این کشور طی یک سال گذشته به بهانه تشدید قوانین تروریستی علیه گروه‌های ضد اسرائیلی افزون بر ۶ برابر شده است.
کد خبر: ۸۰۰۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۲ - 18December 2025

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، آمار‌های رسمی دولت انگلیس که امروز (پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴) منتشر شده است، نشان می‌دهد که یک هزار و ۶۳۰ بازداشت صورت‌گرفته، معادل ۸۶ درصد از مجموع یک هزار و ۸۸۶ نفر از کسانی که طی یک سال منتهی به سپتامبر ۲۰۲۵ به اتهام فعالیت‌های مرتبط با تروریسم بازداشت شده‌اند، در ارتباط با گروه موسوم به «اقدام برای فلسطین» بوده است. این در حالی است که در کل سال قبل تنها ۲۴۸ بازداشت مرتبط با تروریسم ثبت شده بود و به این ترتیب، آمار بازداشت‌ها پس از تشدید برخورد با این گروه، بیش از ۶ برابر افزایش یافته است.

جهش بیش از ۶ برابری بازداشت حامیان فلسطین در انگلیس به بهانه قوانین تروریستی

بر پایه این گزارش، تنها در سه‌ماهه پس از قرار گرفتن گروه «اقدام برای فلسطین» در فهرست سازمان‌های تروریستی، یعنی از ژوئیه تا سپتامبر ۲۰۲۵، در مجموع یک هزار و ۷۰۶ بازداشت ثبت شده که نسبت به ۶۳ بازداشت در سه‌ماهه قبلی، جهشی حدود ۲ هزار و ۶۰۸ درصدی را نشان می‌دهد. از این تعداد، یک هزار و ۶۳۰ بازداشت به شکل مستقیم به اتهام حمایت از این گروه صورت گرفته و ۲۵۶ مورد دیگر سایر پرونده‌های مرتبط با قوانین تروریسم را شامل می‌شود که همان‌ها نیز نسبت به سال قبل حدود سه درصد افزایش داشته است.

گروه «اقدام برای فلسطین» که کارزار‌های «اقدام مستقیم» علیه شرکت‌های تسلیحاتی متهم به همکاری با رژیم صهیونیستی را سازمان‌دهی می‌کند، از پنجم ژوئیه سال جاری میلادی به فهرست سازمان‌های مشمول قانون تروریسم در انگلیس اضافه شد. بر اساس این قانون، عضویت یا حمایت از این گروه می‌تواند تا ۱۴ سال زندان در پی داشته باشد و حتی پوشیدن لباس یا حمل پلاکارد با نام این گروه، مجازاتی تا ۶ ماه حبس را به همراه دارد.

بر اساس گزارش‌ها، یکی از بنیان‌گذاران این گروه، علیه تصمیم وزارت کشور برای تروریستی اعلام کردن «اقدام برای فلسطین» در دادگاه عالی لندن اقامه دعوی کرده است. پس از آن‌که دادگاه استیناف تلاش دولت انگلیس برای مسدود کردن این روند را رد کرد و حتی دو محور حقوقی دیگر را هم به دلایل شکایت افزود، طرفین در انتظار صدور رأی نهایی دادگاه هستند.

داده‌های منتشرشده نشان می‌دهد که از مجموع یک هزار و ۸۸۶ بازداشت ثبت‌شده در یک سال گذشته، تنها ۳۱۹ مورد، معادل ۱۷ درصد، به صدور کیفرخواست منجر شده که ۲۴۳ مورد آن به پرونده‌های مرتبط با «اقدام برای فلسطین» مربوط است. این در حالی است که در سال قبل، حدود ۴۷ درصد بازداشت‌های مرتبط با قوانین تروریسم به طرح اتهام رسمی و صدور کیفرخواست انجامیده بود. این موضوع به گفته ناظران، نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از بازداشت‌های جدید بیشتر جنبه ایجاد فضای ارعاب دارد تا پیگیری قضایی مؤثر.

هم‌زمان با انتشار این آمار، پلیس انگلیس شامگاه چهارشنبه در پی تجمع حامیان فلسطین مقابل وزارت دادگستری در منطقه وست‌مینستر چهار نفر را به دلیل سردادن شعار‌هایی درباره انتفاضه فلسطین به اتهام اخلال در نظم عمومی بازداشت کرد و یک نفر دیگر نیز به اتهام ممانعت از اجرای قانون دستگیر شد. این اقدام ساعاتی پس از آن صورت گرفت که فرماندهان پلیس لندن و منچستر در بیانیه‌ای مشترک، به بهانه حملات اخیر در سیدنی و منچستر، ادعا کردند استفاده هدفمند از شعار انتفاضه در تجمع‌های ضد رژیم صهیونیستی می‌تواند مصداق تشویق به خشونت باشد و هشدار دادند با شعار‌ها و پلاکارد‌های حامی انتفاضه برخورد خواهند کرد.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که محدودیت‌ها علیه تحرکات ضد اسرائیلی در انگلیس پس از جنگ اخیر در غزه به‌طور محسوسی تشدید شده است. پلیس در یکی از تجمع‌های حامیان فلسطین، نزدیک به ۵۰۰ نفر را به بهانه قوانین تروریستی بازداشت کرد و این اقدام با واکنش تند گروه‌های مدنی و حامی حقوق بشر روبه‌رو شد.

ناظران معتقدند ترکیب این آمار با برخورد اخیر پلیس با شعار‌های حامی انتفاضه، تصویری نگران‌کننده از گسترش دامنه استفاده از قوانین تروریسم برای مهار اعتراضات حامی فلسطین در انگلیس ترسیم می‌کند. در حالی‌که دولت و پلیس انگلیس این رویکرد را با ادعای حفظ امنیت و مقابله با افراط‌گرایی توجیه می‌کنند، فعالان و نهاد‌های حقوق بشری می‌گویند تبدیل شعار‌های سیاسی و کنش‌های مدنی به پرونده تروریسم با ادعای پرچمداری حقوق بشر و آزادی بیان در غرب در تضاد است و می‌تواند به عادی‌سازی سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز و تشدید تبعیض علیه حامیان فلسطین بینجامد.

انتهای پیام/955

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار