به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، نشست خبری ششمین جایزه ادبی داستان کوتاه دفاع مقدس (یوسف) پیش از ظهرامروز با حضور گلعلی بابایی رئیس سازمان هنری و ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و رحیم مخدومی دبیرعلمی جشنواره یوسف در ساختمان راهیان نور برگزار شد.
گلعلی بابایی در این مراسم گفت: جشنواره ادبی داستان کوتاه یوسف یکی از برنامه هایی است که در سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس مصوب شده است. این جشنواره در سال 1385 با همت جمعی از فعالان عرصه ادبیات وبا محوریت پیشکسوتان این عرصه و با رویکرد معرفی چهره های جوان عرصه نویسندگی برگزار شده و تا امروز پنج دوره از آن به خوبی برگزار شده است.
وی تصریح کرد: نامگذاری جشنواره ادبی یوسف با هدف معرفی شهید یوسف ملک سامران انجام شده است. وی یکی از نویسندگان اهل قلم و متعهد انقلاب اسلامی بوده که درزمان جنگ تحمیلی در جاده خرمشهر به شهادت رسید.
گلعلی بابایی با تشکر از تلاش همه دست اندرکارانی که برای بالا بردن سطح جشنواره فعالیت می کنند، افزود: تلاش ما برای بالا بردن کیفیت جشنواره هر سال مضاعف می شود، در همین راستا ما با نویسندگان مطرح کشور جلسات متعددی داشته ایم و درنهایت رحیم مخدومی که یکی از بهترین نویسندگان کشوردرعرصه دفاع مقدس است را به عنوان دبیر ادبی جشنواره انتخاب کردیم. مراسم اختتامیه این جشنواره نیز درهفته آخر بهمن انجام می شود.
درادامه جلسه رحیم مخدومی دبیرجشنواره ادبی یوسف اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره ایجاد حرکت در ادبیات دفاع مقدس بوده است. به نظرم عنوان این جشنواره بسیار مظلوم واقع شده و آن چنان که باید، روی آن کار نشده است.
وی افزود: متاسفانه آن قدر در مورد نام این شهید بزرگوار کار نشده که من به عنوان دبیرعلمی این جشنواه برای اولین بار است که اسم ایشان را می شنوم. نام شهید یوسف ملک سامران هم نام یوسف پیامبر(س) است و این نام در قرآن با داستان بسیار زیبای یوسف مترادف شده است. داستان یوسف یکی از بهترین داستانهای قرآن است که بیشتر از دیگر داستانها مورد توجه قرار گرفته است.
مخدومی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل روی آوردن سازمان هنری و ادبیات بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس به داستان کوتاه این است که داستان کوتاه هم در تولید و هم در نثر و هم در استقبال مخاطب از سرعت قابل ملاحظه ای برخوردار است، به گونه ای که هم به سرعت نوشته می شود وهم به سرعت خوانده می شود و خیلی سریع هم قابل نقد است.
وی ادامه داد: داستان کوتاه دفاع مقدس توانایی بسیار زیادی در جریان سازی ادبی دارد و امتیازات آن در مقابل داستان بلند و رمان بسیار زیاد است. با توجه به فضای حاکم بر جامعه که مخاطب زمان کمی دارد و در ضمن دوست دارد که داستان بخواند و از ادبیات جدا نشود داستان کوتاه زمینه خوبی برای ارتباط با مخاطب است.
دبیرعلمی جشنواره یوسف افزود: برای علاقمندان ادبی که می خواهند به عنوان نویسنده وارد حوزه ادبیات شوند داستان کوتاه مطلع بسیارخوبی است و نویسندگان میتوانند در این عرصه خودشان را با داستان کوتاه محک بزنند، کما اینکه از وقتی که جشنواره ادبی یوسف با محوریت داستان کوتاه شکل گرفته علاوه بر نویسندگان بزرگ و سرشناس، بسیاری از نو قلم ها نیز به این عرصه گرایش پیدا کرده اند و ما هر ساله با اسامی جدیدی از نویسندگان نوقلم مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به جلساتی که در سازمان برگزار کردیم مقرر شده است که آثار تا پایان آذر ماه دریافت شود و پس از آن جشنواره در دو بخش آثار تولید شده جدید و آثار چاپ شده برگزار شود.
دبیرعلمی جشنواره خاطرنشان کرد: در بخش اصلی جشنواره 380 عنوان داستان از 108 نویسنده به جشنواره رسیده که پیش بینی ما بر افزایش دوبرابری این آثار است. درهر دو بخش تیم های داوری شکل گرفته و در حوزه چاپی "خسرو باباخانی" از نویسندگان حوزه ادبیات داستانی به عنوان سرداورانتخب شده و در بخش آثار ارسالی "عباس جعفری مقدم" به عنوان سرداور تیم خود را تشکیل داده است.