"مرد نخستین" مروری بر زندگی پدر فیزیک ایران

پروفسور حسابی تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی را در بیروت گذراند و در رشته‌های ادبیات و علوم و نیز راه و ساختمان فارغ‌التحصیل شد. مدتی نیز پزشکی خواند.
کد خبر: ۸۱۰۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱ - 18December 2013

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "مرد نخستین" نوشته محموداکبرزاده، داستان زندگی پروفسور محمود حسابی، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ شانزدهم رسیده است.

این کتاب، فراز و نشیب را در زندگی علمی، سیاسی و فرهنگی پرفسور در قالبی داستانی برای خواننده ترسیم کرده است.

پرفسور حسابی تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی را در بیروت گذراند و در رشتههای ادبیات و علوم و نیز راه و ساختمان فارغالتحصیل شد. مدتی نیز پزشکی خواند. ولی آن را رها کرد و به مطالعه نجوم، ریاضی و زیستشناسی پرداخت و در همه آنها با موفقیت روبرو شد. سپس مهندسی برق، مهندسی معدن و دکترای فیزیک را در دانشگاه سوربن به پایان برد.

در سال ١٣٠٦ به تهران بازگشت و با توجه به فقر فرهنگی کشور، در راه گسترش علوم و فنون جدید دست به تلاش خستگیناپذیری زد. تأسیس دانشگاه تهران، دانشکده فنی و علوم، راهاندازی نخستین دستگاه رادیولوژی و ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی از کارهای اوست. دکتر حسابی پدر فیزیک ایران لقب دارد و یک بار نیز از سوی مجامع خارجی، به او عنوان مرد سال داده شده است.

داستان این کتاب از سوی "ایرج حسابی" فرزند پرفسور حسابی بازبینی شده است. شانزدهمین چاپ کتاب "مرد نخستین" تولید مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در 102 صفحه و قطع رقعی است.

نظر شما
پربیننده ها