سید افقهی در گفت‌وگو با دفاع پرس:

ایران هراسی ثمره اعتماد بی‌جا به غرب/آمریکا در پی ترفندی برای تغییر ساختار در نظام جمهوری اسلامی است

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: آمریکا در راستای پروژه ایران هراسی، یکی از دلایلی که برای خود دارد این است به دنیا و سرمایه گذاران غربی بفهماند، ایران نیز به سمت بحران قدم برمی‌دارد و بی‌دلیل وارد ریسک معامله با ایران نشوند.
کد خبر: ۸۱۴۷۴
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۶ - 09May 2016

ایران هراسی ثمره اعتماد بی‌جا به غرب/آمریکا در پی ترفندی برای تغییر ساختار در نظام جمهوری اسلامی است

سید هادی سید افقهی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع پرس، درباره چرایی تلاش آمریکا برای محدود کردن قدرت ایران در خاورمیانه گفت: از همان ابتدا که موضوع مذاکرات هستهای میان ایران و کشورهای غربی آغاز شد؛ واضح بود که هدف نهایی آمریکاییها توافق بر سر مسائل هستهای با ایران نبوده است، امروز که بیش از چندین ماه از توافق هستهای کشورمان با دنیای غرب میگذرد متوجه میشویم که هدفگذاری آمریکا در رویایی با انقلاب اسلامی در منطقه بر سر مسائل دیگری است.

وی ادامه داد: رویایی و تقابل میان ایران و کشورهای غربی، پس از توافق هستهای نامهای دیگری چون برجامهای چندگانه به خود گرفت. در منطقه غرب آسیا امروز شاهد سرکوبها و عصیانگریها و تجاوزگریهای نظامی آمریکا هستیم. در حال حاضر در سوریه آمریکا به چه دلیلی نیرو پیاده کرده است و یک فرودگاه صحرایی برای فرود هواپیماهای نظامی و باری خود احداث کرده است؟

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: حضور بیدلیل و محاصرهجویانه آمریکا در منطقه سیادت و تمامیت ارضی آن کشورها را زیر پا میگذارد و این طرح تنها متوجه ایران نیست چرا که اخیرا در یمن نیز یک ناو "یو اس اس روزولت" و 6 ناوچه جنگی و هواپیماهای بارگیری و جنگنده، بخش قابل توجهی را از جنوب عدن و غیر عدن اشغال کردند.

سید افقهی درخصوص طرح آمریکا پیرامون حضور در منطقه بیان کرد: آمریکا از طرح دخالت آشکار در منطقه بهره میگیرد و هدف نهاییاش درباره ایران حول سه محور تغییر گفتار رژیم، تغییر رفتارو تغییر ساختار محقق میشود.

وی استراتژی بلند مدت آمریکا را تغییر گفتار، رفتار و ساختار دانست و گفت: آمریکا برای از میان برداشتن جمهوری اسلامی اهداف بلند مدتی دارد و تغییر ساختار یکی از این اهداف است و سازوکارها و بسترها در راه رسیدن به این استراتژی همین پایگاهها در عرصه جنگ سخت و نظامی است که در نهایت منجر به انزوای سیاسی خواهد شد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: بسترهای استراتژی آمریکا در جهت رسیدن به اهدافش در منطقه و جمهوری اسلامی، ظرفیت سازی منفی علیه ایران در قالب پروژه ایران هراسی است که کشورهای حوزه جنوب خلیج فارس مرتبا این پروژه آمریکایی و جنگهای طایفهای و مذهبی را ترویج میدهند.

سید افقهی به کاهش سطح روابط دیپلماتیک ایران و عربستان اشاره و کرد و گفت: عربستان امروز به عنوان قطب دست نشانده آمریکا در منطقه با بسترسازی ایران هراسی در میان غرب آسیا همچون دخالت جمهوری اسلامی در امور داخلی کشورها، فتنه شیعه و سنی و ادعای واهی حمایت ایران از تروریسم را ترویج میدهند و پس از آتش سوزی سفارت عربستان در تهران، هم در اتحادیه عرب و هم در سازمان همکاری اسلامی در استانبول برای کشورمان قطعنامه صادر کردند.

وی این اقدامات از سوی عربستان را تفننی و بیدلیل ندانست و اظهار داشت: بستر سازی که امروز عربستان به حمایت آمریکا در منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران انجام میدهد برای این است که به مردم غرب آسیا این باور را بدهند که این ایران است که عامل تهدید و خطر است و این تفکر جمهوری اسلامی را در اذهان جایگزین رژیم صهیونیستی کند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی قطع ارتباط کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران را ناشی از توجیه مدام آمریکا دانست و تصریح کرد: تمام این بسترها با مدیریت عالی آمریکا است که همپیمانان خود در منطقه را توجیه میکند که اگر ایران وضعیت بهتری نسبت به حال حاضر پیدا کند، همه کشورهای حاشیه خلیج فارس را در برمیگیرد و پایتختهای شما را تصرف میکند؛ لذا بستر، ایران هراسی شکل گرفت.

سید افقهی خاطر نشان کرد: از آنجایی که برخی مسئولان در دوره پسا برجام انتظار داشتند شکل بهتری از آمریکا را دریافت کنند و این دوران را زمان ترمیم خسارتهای وارده به جمهوری اسلامی و بازگشت پولهای بلوکه شده به کشورمان میپنداشتند؛ در حالی آمریکا نیت چنین کاری را برای کشورمان نداشته است لذا برخی بیجهت دلخوش بودند و همه چیز را منوط به دوران پسا برجام کردند.

وی تاکید کرد: امروز آمریکا در راستای پروژه ایران هراسی، یکی از دلایلی که برای خود دارد این است به دنیا و سرمایه گذاران غربی بفهماند، ایران نیز به سمت بحران قدم برمیدارد و بیدلیل وارد ریسک معامله با ایران نشوند. بنابراین برخی از مسئولین بیش از حد به وعدههای پسابرجامی خوشبین بودند در حالی که اگر گوش به هشدارهای مقام معظم رهبری مبنی بر عدم اعتماد بر آمریکا میدادیم،امروز در این تله ایران هراسی و در مربع آمریکا و عربستان گرفتار نمیآمدیم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار