اعدام عوامل جاسوسی و تروریستی؛ ضربه‌ای جدی به نقشه‌های دشمن در جنگ تحمیلی سوم

در شرایطی که جنگ و فشار‌های خارجی می‌توانست فضای اجتماعی را متشنج کند، دستگاه قضا با اجرای قوانین و برخورد با جرائم عمومی و خاص، امنیت روانی و اجتماعی را برای مردم فراهم ساخت.
کد خبر: ۸۳۶۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۳۷ - 30May 2026

گروه جامعه دفاع‌پرس: سعید نوروزی‌پور؛ در طول تاریخ معاصر کشور، دوره‌های حساس و بحرانی متعددی وجود داشته‌اند که علاوه بر میدان‌های نبرد و جبهه‌های جنگ، عرصه‌های مختلفی از جمله خیابان‌ها، دیپلماسی و دستگاه‌های حکومتی را نیز درگیر کرده‌اند. یکی از این دوره‌های مهم، جنگ ۱۲ روزه و جنگ تحمیلی سوم است که در آن علاوه بر تلاش‌های نظامی و دیپلماتیک، دستگاه قضا نیز نقش حیاتی و تعیین‌کننده‌ای ایفا کرد و توانست به وظایف خود در راستای حفظ امنیت و عدالت به نحو شایسته عمل نماید.

قوه قضائیه

در این دوره، دستگاه قضا به عنوان یکی از ارکان مهم نظام، همزمان با میدان‌های نبرد و فعالیت‌های دیپلماتیک، به صورت جدی به رسیدگی به پرونده‌های حقوقی و امنیتی پرداخت. اهمیت این نقش زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم دشمن در این ایام با استفاده از ابزار جاسوسی و فعالیت‌های مخرب، تلاش داشت تا با نفوذ در درون کشور، امنیت داخلی را مختل کند و از طریق جواسیس و عوامل نفوذی، به اهداف شوم خود دست یابد.

یکی از اقدامات موثر دستگاه قضا در این ایام، برخورد قاطع و بدون اغماض با جواسیس و عوامل دشمن بود. این افراد که دارای جرائم متعدد علیه امنیت ملی و مصالح کشور بودند، پس از طی مراحل قانونی و رسیدگی‌های قضایی، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم شدند. این اقدام نه تنها نشان‌دهنده عزم راسخ دستگاه قضا در مقابله با تهدیدات داخلی بود، بلکه به عنوان پیامی قوی به دشمنان و عوامل نفوذی آنها تلقی گردید که نظام جمهوری اسلامی در مقابله با هرگونه تهدید و خیانت، از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

در کنار این اقدامات قضایی، دستگاه قضا با حفظ استقلال و بی‌طرفی خود، توانست در رسیدگی به پرونده‌های مختلف، ضمن رعایت حقوق متهمان، عدالت را به شکل کامل اجرا نماید. این عملکرد باعث شد تا اعتماد عمومی به دستگاه قضایی افزایش یابد و مردم در شرایط حساس جنگی، احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

از سوی دیگر، نقش دستگاه قضا در تثبیت نظم و قانون در خیابان‌ها و جامعه نیز بسیار مؤثر بود. در شرایطی که جنگ و فشار‌های خارجی می‌توانست فضای اجتماعی را متشنج کند، دستگاه قضا با اجرای قوانین و برخورد با جرائم عمومی و خاص، امنیت روانی و اجتماعی را برای مردم فراهم ساخت. این امر کمک کرد تا تمرکز نیرو‌های نظامی و دیپلماتیک بر روی مسائل اصلی جنگ حفظ شود و از بروز هرگونه ناامنی داخلی جلوگیری شود.

همچنین، دستگاه قضا در حمایت از دیپلماسی فعال کشور نیز نقش غیرمستقیم، اما مهمی داشت. با برخورد قاطع با جواسیس و عوامل نفوذی، زمینه برای مذاکرات و تحرکات دیپلماتیک با اقتدار بیشتری فراهم شد. دشمنان که قصد داشتند از طریق فعالیت‌های جاسوسی، به اطلاعات حساس دست یابند و دیپلماسی کشور را تضعیف کنند، با عملکرد دستگاه قضا ناکام ماندند و این موضوع موجب تقویت موقعیت کشور در عرصه بین‌المللی شد.

در نهایت، می‌توان گفت که دستگاه قضا در جنگ ۱۲ روزه و جنگ تحمیلی سوم، به عنوان ستون عدالت و امنیت داخلی، در کنار نیرو‌های نظامی، مردمی و دیپلماتیک، توانست نقش محوری خود را به خوبی ایفا کند. برخورد قاطع با جواسیس و مجرمان امنیتی، رسیدگی دقیق و منصفانه به پرونده‌ها و حفظ امنیت اجتماعی، از جمله اقدامات مهم این نهاد در آن برهه حساس بود که به تثبیت پایه‌های نظام و حفظ انسجام ملی کمک شایانی کرد.

در این میان اسامی بسیاری از عوامل و جواسیس دشمن که به جرایم متعدد محکوم و اعدام شدند به شرح زیر است:

- عباس اکبری، از لیدر‌های اغتشاشات اخیر، به اتهام محاربه و تخریب عمدی اموال عمومی.
- مجتبی کیان، عامل ارسال اطلاعات مراکز تولید صنایع دفاعی به دشمن آمریکایی – صهیونی در جنگ رمضان.
- رامین زله و کریم معروف‌پور، اعضای تشکیلات مخفی گروهک‌های تروریستی، به جرم برهم زدن امنیت کشور، قیام مسلحانه، تیراندازی و اقدام به ترور.
- بهمن فرزانه، به جرم قتل الهه حسین نژاد.
- عبدالجلیل شه‌بخش فرزند جلال، عنصر آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان.
- مهدی رسولی، محمدرضا میری و ابراهیم دولت‌آبادی‌نژاد، سه عامل موساد به جرم قتل، تخریب اماکن و اموال عمومی، ایجاد رعب و وحشت عمومی، کشتار و اجتماع برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور.
- محراب عبدالله‌زاده، از عناصر اصلی اغتشاشات شهرستان ارومیه و عامل ضرب و شتم منجر به شهادت سید عباس فاطمیه.
- عرفان کیانی، قداره‌کش اجاره‌ای موساد و از عناصر اصلی دشمن در اغتشاشات دی‌ماه ۱۴۰۴، به جرم تخریب و تحریق اموال عمومی و خصوصی و ایجاد رعب و وحشت در سطح شهر.
- امیرحسین حاتمی، از عناصر تروریستی دشمن در اغتشاشات دی ماه ۱۴۰۴، به جرم حمله به یک مرکز نظامی و تلاش برای دستیابی به سلاح.
- احسان افرشته، به جرم جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی از طریق ارتباط و همکاری با سرویس اطلاعاتی موساد.
- عرفان شکورزاده، به جرم همکاری با سرویس اطلاعاتی آمریکا و جاسوسی موساد.
- یعقوب کریم‌پور و ناصر بکرزاده، به جرم همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی و موساد.
- عامر رامش، تروریست آموزش دیده جیش الظلم.
- مهدی فرید، به جرم همکاری گسترده با سرویس تروریستی-جاسوسی موساد.
- امیرعلی جعفری، از عناصر مسلح و همکار شبکه موساد و عامل آتش‌زدن مسجد جامع قلهک.
- محمد معصوم شاهی و حامد ولیدی، از عناصر شبکه جاسوسی مرتبط با موساد.
- محمدامین بیگلری و شاهین واحدپرست، دو عامل دشمن در اغتشاشات دی‌ماه ۱۴۰۴.
- ابوالحسن منتظر و وحید بنی‌عامریان، دو تروریست دیگر تیم گروهک تروریستی منافقین در تهران.
- بابک علی‌پور فرزند علی و پویا قبادی فرزند مصطفی، از عناصر مسلح گروهک تروریستی منافقین.
- اکبر دانشورکار و محمد تقوی‌سنگ‌دهی، دو تروریست وابسته به گروهک تروریستی منافقین.
- مهدی قاسمی، صالح محمدی و سعید داودی، به جرم قتل و اقدام عملیاتی به نفع رژیم صهیونیستی و آمریکا.
- کوروش کیوانی، جاسوس رژیم صهیونیستی که تصاویر و اطلاعات اماکن حساس کشور را در اختیار افسران موساد قرار داده بود.

این اقدامات قاطع دستگاه قضا در مقابله با عناصر نفوذی و ضد امنیتی، موجب تقویت پایه‌های امنیت ملی و بازدارندگی در برابر دشمنان شده و اجازه نداد که نقشه‌های شوم آنان در داخل کشور عملیاتی شود.

در مقابل این اقدامات جدی و انقلابی، رسانه‌های معاند همچون شبکه بی‌بی‌سی فارسی بار دیگر به نقش «دلسوزانه» خود برای این افراد پرداختند و سعی کردند با بزرگنمایی و جهت‌دهی‌های رسانه‌ای، وجهه این مجرمان را تغییر دهند و آنها را قربانیان نظام معرفی کنند. این تلاش‌ها نشان می‌دهد که دشمنان همواره در پی بهره‌برداری رسانه‌ای از مسائل امنیتی کشور هستند تا به اهداف سیاسی و روانی خود برسند، اما هوشیاری و آگاهی مردم و دستگاه‌های امنیتی و قضایی، اجازه نداد که این نقشه‌ها موفقیت‌آمیز باشد.

در نهایت، عملکرد دستگاه قضا در این برهه حساس تاریخی، گواهی بر عزم و اراده نظام جمهوری اسلامی در حفظ امنیت، عدالت و اقتدار ملی است و نشان می‌دهد که در برابر هرگونه تهدید داخلی و خارجی، با قدرت و قاطعیت برخورد خواهد شد. این تجربه تاریخی، درس مهمی است برای همه کسانی که به هر شکل به دنبال ایجاد ناامنی و تفرقه در کشور هستند و تاکید می‌کند که دستگاه قضا، همواره به عنوان ضامن عدالت و امنیت، در کنار مردم و نیرو‌های مسلح ایستاده است.

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین