روز نخست/ وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

روز نخست وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان با حضور خیل عاشقان آن روح سفر کرده در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد.
کد خبر: ۸۴۵۵۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۵ - ۰۶:۰۹ - 04July 2026

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان صبح امروز (شنبه) با حضور خیل عاشقان آن روح سفر کرده در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد. 

امام

 

مردم ایران از سراسر کشور و از شهرها و روستاها و همچنین افراد بسیاری از کشورهای مختلف دنیا خود را به مصلی تهران رسانده‌اند تا با رهبر مستضعفان جهان وداع کنند.

شرکت‌کنندگان که با لباس عزای حسینی(ع) و هم‌چنین عزای شهادت قائد امت اسلامی در مراسم حضور یافته‌اند پرچم ایران، تصاویر امام شهید، نماد «مُشت‌گره‌کرده» و هم‌چنین تصاویر حضرت آیت‌الله سید مجتبی حسینی‌خامنه‌ای را در دست دارند تا هم با رهبر فقید وداع کرده و از سویی دیگر با امام حاضر، اعلام بیعت کرده و عهد ببندند.

حضور بی‌نظیر و گسترده مردم، از پیر و جوان، از ساعات اولیه امروز جلوه‌ای کم‌نظیر از همبستگی و انسجام ملی را رقم زده است؛ حضوری که نه‌تنها بیانگر عمق پیوند عاطفی ملت با رهبر شهید انقلاب است، بلکه نشان می‌دهد در لحظات تاریخی، همه اقشار جامعه فارغ از سن، طبقه و جایگاه اجتماعی واحد برای پاسداشت آرمان‌های انقلاب گرد هم می‌آیند.

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

کاروان‌های مردم عزادار با پرچم‌های خونخواهی امام شهید، وارد مصلی می‌شوند.

درب‌های مصلی هنگام اذان صبح به‌علت حضور گسترده مردم زودتر از موعد باز شد تا مردم بتوانند به صحن اصلی مصلی امام خمینی (ره) بیایند.

خیابان‌های منتهی به مصلی امام خمینی (ره) مملوء از عاشقان امام شهید شد.

پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب و خانواده ایشان در جایگاه برای وداع مردم در مصلی امام خمینی (ره) قرار گرفت.

نمایی از مصلی تهران با خیل عظیم عزاداران قائد شهید امت

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

مراسم اقامه نماز بر پیکر امام مجاهد شهید و شهدای خانواده ایشان فردا، ساعت ۶ صبح برگزار می‌شود.

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر


حجت‌الاسلام شیرازی: اقتدار نیرو‌های مسلح ثمره تدابیر رهبر شهید است

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فراجا در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس، با اشاره به نقش بی‌بدیل اندیشه‌های رهبر شهید در ارتقای توانمندی نیرو‌های مسلح اظهار داشت: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران توفیق داشتند که تدابیر ولایت را در حوزه‌های تجهیز، آموزش، ارتقای معنویت و افزایش اقتدار با دقت دنبال کرده و به‌صورت کامل اجرایی کنند.

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

وی با اشاره به اقدام اخیر آمریکا و هم‌پیمانانش تصریح کرد: امروز شاهدیم که آمریکایی‌ها با همان اتحاد همیشگی با جبهه استکبار و این بار با همراهی برخی کشورها، به ایران اسلامی تعرض کردند؛ اما نتوانستند هیچ غلطی بکنند. این ناتوانی، نشانه‌ای روشن از به ثمر نشستن تدابیر آن رهبر عزیز و شهید است.

حجت‌الاسلام شیرازی خاطرنشان کرد: اگر آن تدابیر راهبردی نبود، قطعاً جمهوری اسلامی ایران نیز مانند بسیاری از کشور‌ها تا امروز از بین رفته بود. حفظ کیان جمهوری اسلامی و قدرت‌نمایی ایران در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی مرهون فرماندهی و مدیریت حکیمانه امام خامنه‌ای عزیز است.

مداحی حاج صادق آهنگران در وداع با امام شهید؛ یا فاطمه فرصت برای گریه پیدا نکردیم! مدت‌ها منتظر این لحظه‌ها بودیم ... گریه کنیم ... ناله کنیم ... 

متفکر آزاد: درس بزرگ رهبر شهید پیشرفت بر پایه اقتدار ملی است

«روح‌الله متفکر آزاد» عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس، به تبیین نقش آن شهید در تقویت اقتدار نیروهای مسلح پرداخت.

متفکر

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی رهبر شهید اظهار داشت: آنچه روشن است این‌که رهبر عزیز و شهید ما یک رهبر الهی بود؛ نگاه توحیدی و تفکر استراتژیک ایشان ـ یعنی تلفیق نگاه مکتبی با اندیشه راهبردی ـ بی‌نظیر و کم‌نظیر بود.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس تصریح کرد: معظم‌له همواره تأکید داشتند که اقتدار باید درون‌زا باشد و ملزومات آن را نیز می‌پذیرفتند؛ ایشان در پاسخ به کسانی که توان موشکی و حوزه نظامی را زیر سؤال می‌بردند، آنان را به عقلانیت و درک واقعیت‌های میدان توصیه می‌کردند.

متفکر آزاد خاطرنشان کرد: رهبر شهید انقلاب به ما نشان دادند که مسیرشان درست بوده و اقتداری که امروز حاصل شده، در سایه رهبری حکیمانه و تدابیر معظم‌له محقق شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که شهادت رهبر معظم انقلاب اسلامی، ما مسئولان و مردم را به حرکت و جهشی تازه وادارد تا شاهد اتفاقات مبارک و زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) باشیم.

مردم عزادار ایران اسلامی که به‌علت وقوع جنگ رمضان و ترورِ امام شهید در روز ابتداییِ این جنگ، نتوانسته بودند برای قائد امت به عزاداری بپردازند که مصلی امام خمینی (ره) فرصت اقامه‌ی عزا برای امام شهید را فراهم کرده و دسته‌جات عزاداری در حال ورود به صحن اصلی و در جوار پیکر امام شهید و خانواده‌شان هستند.

محمدی‌پناه: جمعیت حاضر در مصلی خونخواه رهبر شهیدمان هستند

«محسن محمدی‌پناه» مداح کشورمان در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس، با تأکید بر اینکه مداحی موفق باید پرشور، حماسی و فراگیر باشد، اظهار داشت: مبنای اصلی این مسیر، آیات قرآن و مبانی فکری امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است.

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

وی با اشاره به استقبال گسترده مردم از اثر باید برخاست، عنوان کرد: ما همیشه کار خودمان را انجام می‌دادیم و کمتر به اثرگذاری و گستردگی آن فکر می‌کردیم، اما خدا خواست و این کار میان مردم منتشر شد و بر جان جبهه حق نشست.

محمدی‌پناه با بیان اینکه ماندگاری یک اثر مذهبی به فطری بودن آن بازمی‌گردد، افزود: وقتی کاری بر فطرت بنشیند، در خلوت ذهن و دل مردم زمزمه می‌شود. این یعنی آن اثر در باور مخاطب نفوذ کرده است.

این مداح کشورمان همچنین با اشاره به بازخورد‌های مردمی درباره این اثر گفت: پیام‌هایی از نوجوانان، جوانان و حتی خانواده‌های شهدا دریافت کرده‌ام که نشان می‌دهد این کار توانسته با دل‌ها ارتباط برقرار کند؛ یکی از خواهران شهدا گفته بود این اثر باعث شد دوباره از خانه بیرون بیایم و پای خون برادر شهیدم بایستم.

محمدی‌پناه در بخش دیگری از سخنانش به برخی انتقاد‌ها درباره طرح مباحث سیاسی در مداحی‌ها پاسخ داد و تصریح کرد: اگر بحث، مبانی اعتقادی و دینی باشد، سیاسیِ جناحی نیست. 

وی با اشاره به حال‌وهوای جمعیت حاضر در مراسم وداع با پیکر قائد امت، گفت: این اجتماع، جمعیتی داغدار و در عین حال آماده برای خون‌خواهی و دفاع از آرمان‌های خود هستند.

مردم عزادار ایرانی با ندای «الله اکبر» به پیشگاه پیکر مطهر رهبر شهید و رهبر جدید حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای ادای احترام کردند. 

مداحی میثم مطیعی در رثای رهبر شهید امت

مداحی عربی در اجتماع عزاداران شهید امام خامنه‌ای 

مدیحه سرایی بنی‌فاطمه در فراق رهبر شهید انقلاب؛ ما چشم انتظاریم که برگردی آقا ... بیا خطبه خوان شو در مصلی آقا جان!

جزئیات جدید از برگزاری مراسم وداع و اقامه نماز بر پیکر قائد شهید امت

سردار «حسن حسن‌زاده» رئیس ستاد برگزاری آیین وداع، نماز و تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران، با اشاره به استمرار برنامه‌های وداع با قائد شهید امت در مصلای امام خمینی (ره) تهران، اظهار داشت: به دلیل بازخورد بسیار مثبت مراسم وداع در نخستین روز برگزاری، بسیاری از مردم درخواست کردند این برنامه بار دیگر تکرار شود؛ به‌گونه‌ای که مراسم با پخش بخش‌هایی از بیانات و صدای رهبر شهید آغاز شود.

وداع تاریخی و حماسی ملت ایران با رهبر شهید انقلاب+ فیلم و تصاویر

سردار حسن‌زاده افزود: همکاران ما باید اقدامات لازم را برای نگهداری پیکر‌های مطهر انجام می‌دادند که این موضوع در دستور کار قرار دارد تا پیش از هر نوبت اقامه نماز، این برنامه تکرار شود و هم‌زمان با کنار رفتن پرده، صدای رهبر شهید برای حاضران پخش شود.

رئیس ستاد برگزاری آیین وداع، نماز و تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران با توصیه به زائرانی که در مواکب و زائرسرا‌ها مستقر هستند، گفت: از زائران درخواست می‌کنیم برنامه‌ریزی خود را به گونه‌ای انجام دهند که پیش از اقامه نماز در مصلای تهران حضور یابند و از این برنامه معنوی و اثرگذار بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: ویژه‌برنامه شب وداع، امشب (شنبه) از ساعت ۲۱ آغاز می‌شود و تا اقامه نماز صبح ادامه خواهد داشت. توصیه می‌کنیم مردم این برنامه را از دست ندهند.

سردار حسن‌زاده با تأکید بر اینکه یکی از ماندگارترین برنامه‌های وداع با رهبر شهید، اقامه نماز بر پیکر ایشان خواهد بود، اظهار داشت: سالیان متمادی مردم ایران و امت اسلامی در مصلای تهران به امامت ایشان نماز اقامه می‌کردند و با معظم‌له دیدار داشتند. اکنون نیز در حال فراهم‌کردن مقدمات برگزاری نمازی تاریخی بر پیکر رهبر شهید هستیم تا شکوه این مراسم برای همیشه در تاریخ ثبت شود.

رئیس ستاد برگزاری آیین وداع، نماز و تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران افزود: با توجه به تماس‌های مکرر کاروان‌ها، مجموعه‌ها، نهاد‌ها و گروه‌های مردمی که مسئولیت هدایت زائران را بر عهده دارند، درخواست شده است که زمان برگزاری نماز با اندکی تأخیر برگزار شود تا امکان حضور هرچه بیشتر مردم فراهم شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس، نماز بر پیکر رهبر شهید حدود ساعت ۸ صبح روز یکشنبه اقامه خواهد شد و مردم تا ساعت ۷:۳۰ فرصت دارند که خود را به مصلای تهران رسانده و در صفوف نماز مستقر شوند.

سردار حسن‌زاده با اشاره به پیش‌بینی حضور گسترده مشتاقان، گفت: انتظار می‌رود علاوه بر ظرفیت کامل مصلای تهران، خیابان‌های اطراف نیز مملو از جمعیت شود. تمام تمهیدات لازم برای پخش صوت مراسم در نقاط مختلف پیش‌بینی شده است و پس از تکمیل ظرفیت مصلی و معابر اطراف، از مسیر خیابان شهید سلیمانی تا تونل و پل سیدخندان نیز امکان بهره‌مندی مردم از صوت برنامه فراهم خواهد بود.

رئیس ستاد برگزاری آیین وداع، نماز و تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران درباره برنامه‌های شنبه شب نیز اظهار داشت: در تمامی میادین اصلی تهران، اتوبوس‌هایی برای انتقال مردم به مصلای تهران پیش‌بینی شده و مترو نیز خدمات‌رسانی خواهد کرد تا شهروندان بتوانند در مراسم وداع شبانه با رهبر شهید حضور یابند.

وی ادامه داد: مراسم وداع تا ساعت ۲۰ روز دوشنبه ادامه خواهد داشت. از آنجا که انتقال پیکر‌های مطهر رهبر شهید و اعضای خانواده مکرم ایشان به‌صورت زمینی و با خودرو‌های ویژه انجام می‌شود، نیازمند برخی آماده‌سازی‌های اجرایی است؛ از این رو پس از اقامه نماز مغرب و عشاء، پیکر‌های مطهر منتقل خواهند شد؛ اما برنامه‌های مصلای تهران همچنان ادامه خواهد داشت و مردم می‌توانند در این مکان حضور یافته و از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده بهره‌مند شوند.

سردار حسن‌زاده درباره مراسم تشییع روز دوشنبه نیز گفت: محدوده اصلی مراسم از خیابان دماوند، میدان امام حسین (ع)، خیابان انقلاب، میدان انقلاب، خیابان آزادی و میدان آزادی پیش‌بینی شده و در صورت تداوم حضور جمعیت، مراسم تا بزرگراه شهید فهمیده ادامه خواهد یافت.

رئیس ستاد برگزاری آیین وداع، نماز و تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران افزود: خودروی ویژه حمل پیکر‌های مطهر تجهیز و آماده شده است و پیکر‌ها در خودرو‌های مخصوص و با رعایت تمامی تمهیدات لازم در مسیر تشییع منتقل خواهند شد.

وی در پایان تأکید کرد: از هر نقطه‌ای که امکان ورود خودروی حامل پیکر‌های مطهر به مسیر مراسم وجود داشته باشد، با همکاری مردم این اقدام انجام خواهد شد. از مردم عزیز درخواست می‌کنیم همان‌گونه که در مراسم وداع همراهی مثال‌زدنی داشتند، در مراسم تشییع نیز همکاری لازم را داشته باشند. برنامه‌ریزی ما برگزاری مراسمی ۱۰ تا ۱۲ ساعته تا میدان آزادی است و ان‌شاءالله شاهد برگزاری بزرگ‌ترین مراسم تشییع تاریخ خواهیم بود.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین