درهای «باغ ملی» به سمت «سه‌راه امید» گشوده شد

این دو اثر شامل هشت روایت از تجربه اسارت و آزادی است که با قلم جمعی از نویسندگان و با نثری روان به رشته تحریر درآمده است. روایت‌هایی که علاوه بر بازخوانی بخشی از تاریخ دفاع مقدس، تصویری از فرهنگ ایستادگی، مقاومت و امید در میان مردم نجف‌آباد ارائه می‌دهد.
کد خبر: ۸۵۵۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۵ - 18August 2026

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، آیین رونمایی از مجموعه روایت‌های گروهی نویسندگان نجف‌آباد با محوریت خاطرات آزادگان و رزمندگان این شهر برگزار شد؛ مجموعه‌ای که در قالب کتاب‌های «باغ ملی» و «سه‌راه امید» بخشی از خاطرات سال‌های اسارت و لحظات آزادی آزادگان نجف‌آباد را روایت می‌کند.

کتاب‌های نجف‌آباد

این دو اثر شامل هشت روایت از تجربه اسارت و آزادی است که با قلم جمعی از نویسندگان و با نثری روان به رشته تحریر درآمده است. روایت‌هایی که علاوه بر بازخوانی بخشی از تاریخ دفاع مقدس، تصویری از فرهنگ ایستادگی، مقاومت و امید در میان مردم نجف‌آباد ارائه می‌دهد.

نجف‌آباد به دلیل برخورداری از لشکر مستقل و تقدیم شمار قابل توجهی شهید در دوران دفاع مقدس، به عنوان «پایتخت شهدای ایران» شناخته می‌شود؛ عنوانی که ضرورت ثبت و بازخوانی خاطرات رزمندگان، آزادگان و خانواده‌های شهدا را دوچندان کرده است.

کتاب‌های نجف‌آباد

در این آیین، فضل‌الله نجفیان، فرمانده گردان فتح در عملیات خیبر، با اشاره به سال‌های اسارت خود، بر ضرورت ثبت و مکتوب کردن خاطرات رزمندگان و آزادگان تأکید کرد و اظهار داشت: روایت این تجربه‌ها نباید در حافظه فردی باقی بماند، بلکه باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

مجید ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم بر ضرورت احیای ظرفیت‌های موزه دفاع مقدس تأکید کرد.

وی جنگ را به گنجی از تجربه‌های انسانی و تاریخی تشبیه کرد و با اشاره به نمونه‌هایی از زندگی رزمندگان و سربازان جنگ در کشور‌های مختلف، بر اهمیت حفظ و عرضه این میراث برای نسل‌های آینده تأکید داشت.

یکی از نویسندگان این مجموعه نیز با بیان اینکه «نوشتن از جنگ فقط ثبت خاطرات گلوله و آتش نیست» اظهار کرد: جنگ در تجربه انسان‌ها با ترس، فقدان، مقاومت، تحمل و امید گره خورده است و روایت آن بخشی از روایت یک جامعه به شمار می‌رود.

وی افزود: ملت‌ها از طریق روایت می‌توانند هویت حقیقی خود را بهتر درک کنند؛ به‌ویژه زمانی که هنوز موضوعاتی برای فهمیدن، ترمیم کردن و جلوگیری از تکرار خطا‌های گذشته وجود دارد. جنگ تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه زخمی است که تا زمانی که در حافظه جمعی حضور دارد، نیازمند روایت شدن است.

سید روح‌الله حسینی، دبیر این مجموعه نیز از برنامه‌ریزی برای ادامه انتشار این آثار تا جلد دهم خبر داد. استقبال مخاطبان از این مجموعه به چاپ دوم کتاب‌ها در کمتر از چند ماه منجر شده و همین استقبال، انگیزه گروه نویسندگان را برای ادامه این مسیر افزایش داده است.

این مجموعه با حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران و مجموعه فرهنگی شهرداری نجف‌آباد منتشر شده است.

انتهای پیام/ 122

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار