ولایتمدار: تصویب طرح مقابله با نفوذ برای رفع خلأ‌های قانونی ضروری بود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر ضرورت تدوین طرح مقابله با نفوذ گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه و تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، خلأ‌های قانونی در حوزه‌هایی مانند استفاده از سلاح، مقابله با جاسوسی و برخورد با عوامل نفوذ بیش از گذشته احساس شد و طرح مقابله با نفوذ با هدف رفع این خلأ‌ها در کمیسیون امنیت ملی به تصویب رسید.
کد خبر: ۸۵۷۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۱ - 25August 2026

سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، با اشاره به اقدامات این کمیسیون پس از جنگ ۱۲ روزه اظهار داشت: پس از تجاوز علنی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، متوجه شدیم که در برخی حوزه‌ها خلأ‌های قانونی بسیار حیاتی وجود دارد که می‌تواند بر سرنوشت کشور تأثیرگذار باشد.

هعحل

وی افزود: بر همین اساس، موضوعاتی از جمله قوانین مربوط به استفاده از سلاح، نحوه برخورد با جاسوسان و خائنان و همچنین طرح مقابله با نفوذ با جدیت و سرعت در دستور کار قرار گرفت. این طرح در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اکثریت آرا تصویب و مراحل بررسی آن پیگیری شد.

ولایتمدار با اشاره به واکنش‌های صورت‌گرفته نسبت به طرح مقابله با نفوذ گفت: از واکنش‌هایی که در بیرون از مجلس نسبت به این اقدام مشاهده می‌کنیم، بیشتر به ضرورت و اهمیت این طرح پی می‌بریم؛ چراکه نوع رفتار و مخالفت‌ها با آن نشان می‌دهد که این واکنش‌ها در مواردی سازمان‌یافته و مدیریت‌شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: برخی افراد در قالب حقوقدان نسبت به این طرح موضع گرفته‌اند و برخی نیز در رسانه‌هایی که سابقه فعالیت آنها با رسانه‌های معاند گره خورده است، به مخالفت پرداخته‌اند. همچنین افرادی در قالب مباحث علمی اظهارنظر کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد بخشی از این واکنش‌ها از یک مرکز مشخص هدایت می‌شود که با تصویب چنین طرحی در شرایط کنونی مخالف است.

وی تأکید کرد: البته ادعا نمی‌کنیم طرحی که در کمیسیون تصویب شده هیچ نقصی ندارد. طبیعی است که طرح در ادامه مسیر قانون‌گذاری مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد، اما خلأ قانونی موجود در این حوزه کاملاً احساس می‌شد و دشمن نیز از همین خلأ‌ها برای نفوذ و وارد کردن ضربه به کشور استفاده کرده است.

ولایتمدار با اشاره به تجربه دو جنگ اخیر گفت: در جریان دو دفاع مقدس اخیر، این مسئله برای ما روشن‌تر شد که کشور به قوانین مشخص و کارآمدی برای حفظ منافع ملت و صیانت از جان مردم نیاز دارد.

وی افزود: ممکن است برخی بند‌های طرح نیازمند اصلاح یا حتی بازنگری باشند، اما کلیت این طرح در شرایط فعلی مانند اکسیژن برای تنفس است؛ چراکه دشمن با ترکیب فناوری‌های جدید و استفاده از عوامل نفوذی و خائن توانسته است ضرباتی به کشور وارد کند و ما باید برای مقابله با این تهدید، نسخه‌ای علمی، تخصصی، قاطع و جدی داشته باشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره نگرانی برخی خبرنگاران، فعالان اقتصادی و استادان دانشگاه نسبت به برخی بند‌های طرح نیز گفت: همان‌طور که پیش از این نیز تأکید کردم، آنچه در کمیسیون به تصویب رسیده هنوز قانون نهایی نیست و مراحل قانون‌گذاری خود را طی می‌کند.

ولایتمدار خاطرنشان کرد: در جریان بررسی این طرح، از صاحب‌نظران مختلف از جمله اصحاب رسانه، حقوقدانان، استادان دانشگاه و استادتمام‌ها دعوت شد و ساعت‌ها درباره مفاد آن بحث و بررسی صورت گرفت.

وی ادامه داد: این بررسی‌ها همچنان ادامه خواهد داشت و پس از آنکه طرح به صحن مجلس برسد، نمایندگان نیز مفاد آن را بررسی و درباره جزئیات آن اظهارنظر خواهند کرد؛ بنابراین نباید درباره متن نهایی طرح با عجله قضاوت کرد.

ولایتمدار در پایان گفت: قطعاً تا زمانی که این طرح مراحل قانونی خود را طی کند، چکش‌کاری‌های لازم انجام خواهد شد و نگرانی‌های دلسوزانی که نسبت به برخی مفاد آن دغدغه دارند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/381

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار