زاکانی: برای بازسازی خسارت‌های جنگ باید از ظرفیت زمین استفاده کنیم

شهردار تهران با اشاره به استمرار شرایط جنگی و ضرورت بازنگری در مدل‌های تأمین مالی کشور گفت: ظرفیت قابل‌توجهی در حوزه زمین و اراضی حریم با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی وجود دارد که می‌توان با اهرم‌سازی مناسب، اعتبارات قابل‌توجهی برای بازسازی ابنیه آسیب‌دیده و میراث ملی ایجاد کرد، بدون آنکه بار مضاعفی بر دوش مردم یا شهرداری‌ها گذاشته شود.
کد خبر: ۸۵۹۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۳ - 31August 2026

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، در نشست امروز کمیسیون ماده ۵ عملکرد مدیریت شهری در بازسازی خرابی‌های ناشی از جنگ ۱۲ روزه، روند اعطای تراکم‌های تشویقی و راهکار‌های جدید جبران خسارت شهروندان و ابنیه شهری مورد بررسی قرار گرفت. این نشست با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، مسعود نصرتی معاون وزیر کشور، هاشم امینی معاون وزیر نیرو، علی دارابی معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وحید قربانی مدیرکل دفتر فنی و برنامه‌ریزی وزارت کشور، شهبازی نماینده دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد.

شهردار

علیرضا زاکانی شهردار تهران در این نشست با تشریح روند شکل‌گیری سازوکار استفاده از ظرفیت شهر‌ها برای بازسازی خسارت‌های ناشی از جنگ، اظهار داشت: طبق قاعده، بنیاد مسکن متولی این امر بود، اما به دلیل کسری اعتبارات کشور و در پی برگزاری جلسات متعدد با حضور رئیس‌جمهور و اعضای دولت، استفاده از ظرفیت کلان‌شهر‌ها و شهر‌ها برای جلوگیری از توقف روند بازسازی به تصویب رسید.

وی با تأکید بر اینکه مسئولیت اولیه بازسازی بر عهده شهرداری نبود، افزود: ضرورت ایجاب کرد مدیریت شهری وارد صحنه شود و حتی در حوزه اسکان موقت آسیب‌دیدگان، تأمین هتل‌ها و رسیدگی به خانواده‌های متأثر از حملات، با تمام توان پای کار آمد؛ به‌گونه‌ای که هزاران خانواده و افراد متعددی تحت پوشش خدمات شهرداری قرار گرفتند.

شهردار تهران با اشاره به استمرار شرایط جنگی و ضرورت بازنگری در مدل‌های تأمین مالی کشور تصریح کرد: باید از اتکای صرف به نفت و مالیات عبور کنیم. ظرفیت قابل‌توجهی در حوزه زمین و اراضی حریم با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی وجود دارد که می‌توان با اهرم‌سازی مناسب، اعتبارات قابل‌توجهی برای بازسازی ابنیه آسیب‌دیده و میراث ملی ایجاد کرد، بدون آنکه بار مضاعفی بر دوش مردم یا شهرداری‌ها گذاشته شود.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار