عتباتی: تأخیر در احقاق حق به منزله تضییع حقوق مردم است

رئیس کل دادگستری استان تهران در بازدید از شعب دادگاه‌های تجدیدنظر استان گفت: تأخیر در احقاق حق به منزله تضییع حقوق مردم است و باید با بهره‌گیری از برنامه‌های عملیاتی و سند تحول و تعالی قوه قضاییه، برای کاهش اطاله دادرسی و افزایش رضایتمندی مراجعان تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.
کد خبر: ۸۵۹۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۲ - 02September 2026

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان تهران در بازدید ۷ ساعته از تمامی شعب دادگاه‌های تجدیدنظر استان، واحد‌های اداری، ستادی، ضمن دیدار و گفت‌و‌گو با قضات و مستشاران، بر نقش بنیادین این مرجع در ارتقای دانش قضایی و ترویج رویه‌های صحیح رسیدگی تأکید کرد.

قوه

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به جایگاه ویژه دادگاه‌های تجدیدنظر تهران به عنوان مرجع اصلی رویه سازی قضایی در کشور، اظهار کرد: تصمیمات و آرای صادره در این مجموعه نه تنها در سطح استان، بلکه به عنوان الگو برای محاکم سراسر کشور مطرح است.

عتباتی افزود: قضات باسابقه در این مرجع، علاوه بر وظیفه ذاتی در احقاق حق، رسالتی آموزشی بر عهده دارند که باید با انتقال تجربیات حقوقی و ارتقای سطح دانش قضات جوان و محاکم بدوی، زمینه استحکام تصمیمات قضایی را از همان مراحل اولیه فراهم آورند.

تعیین تکلیف پرونده‌های معوق در اولویت قرار گیرد

وی با قدردانی از تلاش‌های مجاهدانه همکاران قضایی و اداری در رسیدگی به حجم بالای پرونده‌ها، بر ضرورت ساماندهی شعب و تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های مسن و معوق تأکید کرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: تأخیر در احقاق حق به منزله تضییع حقوق مردم است و باید با بهره گیری از برنامه‌های عملیاتی و سند تحول و تعالی قوه قضاییه، نسبت به کاهش اطاله دادرسی و افزایش سطح رضایتمندی مراجعان، تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

رویکرد صیانتی و پیشگیرانه در نظارت بر سلامت اداری

رئیس کل دادگستری استان تهران با تأکید بر سلامت اداری و حفظ شأن دستگاه قضا، رویکرد مدیریتی خود را مبتنی بر صیانت و پیشگیری به موقع از آسیب‌ها عنوان کرد.

وی با بیان اینکه مجموعه‌های نظارتی و حفاظتی باید با هوشیاری کامل مانع از مخدوش شدن جایگاه قضا شوند، از قضات خواست تا با نظارت دقیق در شعب خود، زمینه مقابله با هرگونه فساد در نطفه را فراهم آورند.

عتباتی در پایان با اشاره به دغدغه‌های معیشتی کارکنان، از تشکیل هیئت امنا برای پیگیری قانونی تأمین مسکن همکاران بر اساس موازین قانونی ومقررات حاکم خبر داد و اظهار کرد: با هدف ارتقای انگیزه و قدردانی از زحمات ایثارگرانه خادمان عرصه عدالت، پیگیری مطالبات رفاهی و ایجاد کارگروه‌های تخصصی در دستور کار مدیریت دادگستری استان قرار دارد.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار