آیین رونمایی از چهار عنوان کتاب تازه انتشارات ۲۷ بعثت برگزار شد

آیین رونمایی از کتاب‌های «صف‌شکنان»، «علمدار کمیل»، «اشکی در آب» و «ابراهیم در گلستان» با حضور سردار حسن زاده برگزار شد.
کد خبر: ۸۶۱۳۳۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۹ - 10September 2026

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، آیین رونمایی از چهار عنوان کتاب تازه انتشارات ۲۷ بعثت با حضور سردار «حسن حسن‌زاده» فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ، نویسندگان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به ادبیات دفاع مقدس برگزار شد. 

در این مراسم، کتاب‌های «صف‌شکنان»، «علمدار کمیل»، «اشکی در آب» و «ابراهیم در گلستان» معرفی و رونمایی شدند؛ این کتاب‌ها با تکیه بر اسناد، مصاحبه‌های مستند و روایت‌های دست‌اول، ابعادی تازه از فعالیت گردان‌های لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهند.

«صف‌شکنان»؛ روایت گردان ویژه شهادت

کتاب «صف‌شکنان» به قلم «سوسن رادمان‌پژوه» روایتی از شکل‌گیری و فعالیت گردان ویژه شهادت است که از دل واحد آرپی‌جی شکل گرفت. این گردان در سال‌های جنگ چندین‌بار در جریان عملیات‌ها تقریباً از بین رفت، اما هر بار دوباره سازماندهی شد و به میدان نبرد بازگشت.

نویسنده در این کتاب نشان می‌دهد که گردان شهادت، با وجود کمبود امکانات و تجهیزات، همواره در خط مقدم و در نقش صف‌شکن حضور داشته و در مقابله با عملیات زرهی عراق، راه‌حل‌های تازه و ابتکاری ارائه کرده است.

انتشارات 27 بعثت

«صف‌شکنان» حاصل مصاحبه‌های مستقیم با اعضای گردان، اسناد رسمی مرکز حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و دفتر راویان لشکر ۲۷، و نیز منابع مکتوب معتبر است. در این اثر، مخاطب با روند شکل‌گیری گردان از ایده‌های اولیه «علیرضا ناهیدی» تا تلاش‌های «عبدالصمد کریم» و «محمدجواد رضایی آشنا» می‌شود؛ سپس دوره فرماندهی و تثبیت گردان به‌دست «علی‌اصغر صفرخانی» و در نهایت، هدایت آن در مراحل پایانی توسط «جواد صراف» و «اکبر عاطفی» روایت می‌شود.

«علمدار کمیل»؛ زندگی‌نامه فرمانده گردان کمیل

کتاب «علمدار کمیل؛ زندگی‌نامه شهید «محمود ثابت‌نیا» فرمانده گردان کمیل لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)» به قلم «مشهود گودرزی‌نژاد» توسط انتشارات ۲۷ بعثت وابسته به مرکز مطالعات پژوهشی ۲۷ بعثت سپاه محمد رسول‌الله(ص) در ۱۹۹ صفحه در قطع رقعی به چاپ رسیده است.

«اشکی در آب»؛ روایت مستند زندگی جانشین گردان کمیل

کتاب «اشکی در آب» نوشته «طیب ملکی» و منتشرشده از سوی انتشارات ۲۷ بعثت، با روایتی مستند داستانی از زندگی شهید محمود خدایی، جانشین گردان کمیل، منتشر شده است.

این اثر در قالب روایتی مستند داستانی، به زندگی و سیر شخصیتی شهید محمود خدایی، مشهور به «سعید»، جانشین گردان کمیل می‌پردازد و تلاش دارد تصویری انسانی، تدریجی و غیرشعاری از مسیر رشد، انتخاب و حضور او در متن تحولات اجتماعی و دفاع مقدس ارائه کند.

«ابراهیم در گلستان»؛ ناگفته‌های فرمانده گردان کمیل

کتاب «ابراهیم در گلستان» زندگی شهید ابراهیم‌علی معصومی، قائم‌مقام تیپ یکم عمار و فرمانده گردان کمیل لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) به قلم محسن نجفی از سوی انتشارات ۲۷ بعثت منتشر شد.

روایت کتاب از تولد شهید در روستای شاهنجرین بخش رزن شهرستان همدان آغاز می‌شود و با بهره‌گیری از تصویرپردازی، مخاطب را ابتدا با فضای روستا و سپس با محیط زندگی خانواده شهید همراه می‌کند.

ابراهیم‌علی معصومی در دوران نوجوانی، به دلیل محرومیت‌های منطقه و با انگیزه پیشرفت و بهبود شرایط زندگی، همراه پسرعمه‌هایش راهی تهران شد. او ابتدا در سپرسازی و سپس در یک خیاطی مشغول به کار شد. با آغاز مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی، در تظاهرات حضور فعالی داشت و از نزدیک شاهد کشتار مردم در جمعه سیاه، ۱۷ شهریور ۱۳۵۷، بود. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو پسر و یک دختر بود.

پس از پیروزی انقلاب، به سپاه پاسداران پیوست و پس از یک سال حضور در سپاه همدان، به تهران آمد و وارد پادگان ولی‌عصر(عج) شد. با شکل‌گیری ساختار تیپ ۲۷ و سپس لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)، به این مجموعه پیوست و در ادامه در عملیات‌های مختلف حضور یافت.

از بخش‌های قابل توجه کتاب، روایت حضور نیروهای لشکر ۲۷ به فرماندهی حاج احمد متوسلیان در سوریه است که بر اساس مطالب و نکات ثبت‌شده از سوی خود شهید روایت شده است.

نویسنده در تدوین این اثر، از زندگی‌نامه خودنوشت شهید معصومی نیز بهره برده و تلاش کرده خاطرات و روایت‌ها را بر پایه اسناد و نقل‌های مستند ارائه کند. در این اثر، روایت زندگی شهید تنها به دوران کودکی، مبارزات و سال‌های حضور او در جبهه محدود نمی‌شود؛ بلکه زندگی خانواده او، همسر و فرزندانش و وقایع پس از شهادت نیز روایت شده است. کتاب سرانجام با خبر تفحص پیکر شهید به پایان می‌رسد.

شهید ابراهیم‌علی معصومی در ۱۳ آبان ۱۳۶۲، در عملیات والفجر ۴ به شهادت رسید. پیکر مطهر او پس از هشت سال، در سال ۱۳۷۰ تفحص و در قطعه ۲۶ بهشت‌زهرا(س) تهران به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/ 271

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار