واکنش علماء یمن به جنابداری الازهر از ریاض و سوءاستفاده از مقدسات اسلامی

«رابطة علماء یمن» با انتشار بیانیه‌ای، ضمن رد قاطع اتهامات علیه انصارالله، نسبت به بهره‌برداری سیاسی از قداست حرمین شریفین هشدار داد.
کد خبر: ۸۶۷۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۳ - 02October 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌مقدس، به دنبال طرح ادعا‌های جدید از سوی عربستان علیه جنبش انصارالله یمن مبنی بر حمله به تأسیسات برق در نزدیکی مسجدالنبی، موجی از بیانیه‌ها و موضع‌گیری‌ها از سوی نهاد‌های مختلف دینی در سطح جهان اسلام شکل گرفته است؛ روایتی ساختگی که با واکنش قاطع و هشدار رابطة علماء یمن مواجه شد.

رابطة علماء یمن

پس از طرح این اتهام از سوی ریاض، این پرسش بنیادین در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح شد که اساساً چه منفعت نظامی، سیاسی یا دینی برای انصارالله در حمله به مسجدالنبی متصور است؛ مکانی که همگان بر بطلان چنین فرضیه‌ای به دلیل فقدان هرگونه توجیه عقلانی و استراتژیک اتفاق نظر دارند.

با این وجود، در پی جوسازی‌های رسانه‌ای عربستان، ابتدا «الازهر» با صدور بیانیه‌ای شتاب‌زده، این ادعا را محکوم کرد؛ اقدامی که در راستای مواضع اخیر این نهاد علیه جبهه مقاومت ارزیابی شده و این شائبه را تقویت کرد که چرا برخی نهاد‌های دینی در پذیرش و محکومیتِ روایت‌های ارائه‌شده توسط محور سعودی-اماراتی با چنین سرعتی پیش‌قدم می‌شوند.

به دنبال این فضا، نهاد‌های دیگری همچون تولیت دینی مسجدالنبی، «رابطة العالم الإسلامی» و «جمعیت مرکزی اهل حدیث پاکستان» نیز بیانیه‌هایی صادر کرده و این حادثه را تعرض به حرمت مدینه منوره و مقدسات اسلامی دانستند.

هشدار صریح رابطة علماء یمن

در نقطه مقابل این موج‌سازیِ دینی و سیاسی، «رابطة علماء یمن» با انتشار بیانیه‌ای، ضمن رد قاطع این اتهامات، نسبت به بهره‌برداری سیاسی از قداست حرمین شریفین هشدار داد. 

این نهاد دینی تأکید کرد که نباید از اعتبار و جایگاه رفیع مکه مکرمه و مدینه منوره به عنوان ابزاری برای پیشبرد پروژه‌های سیاسی، فضاسازی علیه انصارالله و تکرار ادعا‌های دروغین استفاده شود. 

رابطة علماء یمن همچنین با یادآوری این حقیقت که مکه و مدینه برای ملت مجاهد یمن و آحاد نیرو‌های مقاومت از مقدس‌ترین خطوط قرمز اسلامی به شمار می‌روند، تصریح کرد که حفظ حرمت این اماکن مقدس نباید دستمایه منازعات سیاسی و رسانه‌ایِ جریان‌های وابسته قرار گیرد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار