«دست‌آرا»؛ صنایع‌دستی از ایده تا محصول در دانشگاه سوره

نخستین بوت‌کمپ صنایع‌دستی دانشگاه بین‌المللی سوره با عنوان «دست‌آرا؛ از سنت تا محصول» آغاز به کار کرد.
کد خبر: ۸۶۸۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۵ - 06October 2026

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، نخستین بوت‌کمپ صنایع‌دستی دانشگاه بین‌المللی سوره با عنوان «دست‌آرا؛ از سنت تا محصول» از ۱۱ مهرماه در گالری آیه این دانشگاه آغاز شده و تا ۱۶ مهر ادامه دارد؛ رویدادی که در آن هنرجویان و فعالان حوزه صنایع‌دستی، ایده‌های خود را با همراهی استادان و مشاوران تخصصی به سمت طراحی و تولید محصول پیش می‌برند.

صنایع دستی
رویداد «دست‌آرا» با هدف ایجاد پیوند میان هنر‌های سنتی و نیاز‌های معاصر و با تمرکز بر طراحی صنایع‌دستی کاربردی در دانشگاه بین‌المللی سوره در حال برگزاری است؛ رویدادی که تلاش دارد مسیر حرکت از ایده و طراحی تا رسیدن به محصولی قابل تولید و عرضه را برای شرکت‌کنندگان فراهم کند.
 
در این بوت‌کمپ، شرکت‌کنندگان در رشته‌ها و گرایش‌های مختلف صنایع‌دستی، ایده‌های خود را با حضور استادان و مشاوران تخصصی بررسی و پرورش می‌دهند و در جریان جلسات آموزشی و مشاوره‌ای، طرح‌های خود را برای رسیدن به محصول نهایی توسعه می‌دهند.
 
سرامیک، شیشه، طراحی جواهرات، قلمزنی، نگارگری، تذهیب و گرایش‌های مختلف رشته چوب از جمله حوزه‌هایی است که در این رویداد مورد توجه قرار گرفته است. در بخش سرامیک دکتر مهران هوشیار، در حوزه شیشه استاد مرتضی وفایی و در طراحی جواهرات سمیه اربابی به‌عنوان استاد و مشاور حضور دارند. همچنین استاد مهدی باباخانی و زهرا رحیمی در بخش قلمزنی، استادان داریوش جلیلیان و رضا یساولی در حوزه نگارگری، اردشیر مختاری در تذهیب و شهرام امیری در گرایش‌های مختلف رشته چوب در فرایند آموزشی این رویداد مشارکت دارند.
 
محور فعالیت‌های «دست‌آرا» تنها به آموزش تکنیک‌های صنایع‌دستی محدود نمی‌شود و موضوعاتی همچون طراحی محصول، قابلیت تولید، کاربردی‌کردن صنایع‌دستی، توجه به نیاز‌های معاصر و حفظ هویت ایرانی در فرایند طراحی و تولید نیز دنبال می‌شود.
 
در کنار کارگاه‌ها و فرایند منتورینگ، برنامه‌های علمی دیگری نیز برای این رویداد در نظر گرفته شده است. دورهمی‌ها و نشست‌های علمی با حضور مدیرکل‌هایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استادان دانشگاه برگزار می‌شود که در آنها موضوعاتی همچون بازاریابی و بازارسازی، طراحی محصول، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
 
این بخش از برنامه «دست‌آرا» با هدف آشنایی شرکت‌کنندگان با مسیر‌های عرضه و بازارسازی محصولات صنایع‌دستی و همچنین بررسی ظرفیت‌های فناوری‌های جدید در طراحی و معرفی محصولات برگزار می‌شود.
 
رویداد «دست‌آرا؛ از سنت تا محصول» تا ۱۶ مهرماه در گالری آیه دانشگاه بین‌المللی سوره ادامه دارد و دبیری آن بر عهده دکتر مهدی محمدی، مدیر گروه صنایع‌دستی، هنر اسلامی، کتابت و نگارگری دانشگاه بین‌المللی سوره است.
 
انتهای پیام/ 121
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار