اندیشکده آمریکایی عنوان کرد:

لزوم گسترش پدافند هوایی آمریکا به بخش خصوصی

بخش خصوصی به ابزار‌هایی برای دفاع از خود در برابر تهدیدات پهپادی یا سایبری غیرمتعارف نیاز دارد.
کد خبر: ۸۷۲۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۰ - 26October 2026

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: تحولات نوین در معادلات امنیتی و نظامی جهان پرده از شکاف‌ها و آسیب‌پذیری‌های هولناکی در ساختار دفاعی آمریکا برداشته است. در شرایطی که آمریکا سال‌هاست با تکیه بر موقعیت جغرافیایی و دو اقیانوس پیرامون خود خیال‌پردازی می‌کرد، ظهور فناوری‌های نوین پهپادی و حملات سایبری پیچیده ثابت کرده است که امنیت ملی این کشور به شدت شکننده و آسیب‌پذیر است. واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که فضا‌های نبرد دیگر به خطوط مقدم محدود نیستند و قلب اقتصادی و زیرساخت‌های حیاتی آمریکا در برابر حملات هدفمند کاملاً بی‌دفاع رها شده‌اند.

آمریکا

در همین راستا، اندیشکده «نشنال اینترست» با انتشار تحلیلی به بررسی این چالش‌ها پرداخته و با اذعان به ناتوانی ساختاری واشنگتن، اعتراف کرده است که نزدیک به هشتاد درصد از زیرساخت‌های حیاتی این کشور، از شبکه‌های انرژی و پالایشگاه‌ها گرفته تا مراکز داده و صنایع کلیدی در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و دولت فدرال به هیچ عنوان منابع و ابزار لازم برای محافظت از آنها را در اختیار ندارد. از سوی دیگر، قوانین دست‌وپاگیر و ساختار‌های فرسوده حقوقی در آمریکا شرکت‌های تجاری را از انجام اقدامات بازدارنده فعال علیه پرنده‌های مهاجم منع کرده و این تناقض مرگبار، اقتصاد و امنیت آمریکا را در برابر تهدیدات پیرامونی کاملاً فلج ساخته است؛ بحرانی که نشان‌دهنده افول توان بازدارندگی و درماندگی آشکار واشنگتن در مقابله با چالش‌های امنیتی است.

متن کامل این تحلیل به شرح زیر است:

مسکو اخیراً تغییر عمده‌ای در راهبرد دفاعی خود نشان داده است: شرکت‌های تجاری روسیه باید مسئولیت دفاع از تأسیسات خود را در برابر حملات پهپادی فزاینده بر عهده بگیرند. در حالی که برخی ممکن است این را عمدتاً نشانه‌ای از ضعف و شکست مسکو در جنگ با اوکراین بدانند، اما رهبران غربی باید این اقدام روسیه را به عنوان یک هشدار روشن در نظر بگیرند. قواعد جنگ به طرز چشمگیری تغییر کرده است. فضا‌های نبرد فیزیکی و دیجیتال دیگر محدود به خطوط مقدم نیستند. پهپادها، موشک‌ها و حملات سایبری اکنون می‌توانند به همه جا برسند. هیچ پناهگاه جغرافیایی وجود ندارد. جوامع محلی، زنجیره‌های تأمین و شبکه‌های برق خصوصی، صرف نظر از فاصله، همگی به شکلی برابر وارد بازی جنگ شده‌اند.

دشمنان بالقوه آمریکا، از جمله بازیگران غیردولتی مجهز به پهپاد و یا موشک، اکنون می‌توانند به راحتی به قلب تجاری آمریکا ضربه بزنند. علاوه بر تسلیحات، دشمنان آمریکا می‌توانند با استفاده از حملات سایبری، به تولید، تأمین آب، حمل و نقل، شبکه برق، راکتور‌های هسته‌ای و شبکه‌های ارتباطی یا داده آمریکا حمله و به آنها آسیب برسانند.

کنگره پیش از این با تصویب قانون آسمان‌های امن‌تر، گام بزرگی برای کمک به حل این مشکل برداشته است. این قانون، اختیارات رسیدگی به این تهدیدات را در سطوح پلیس و اجرای قانون ایالتی و شهری گسترش می‌دهد. با این وجود، این قانون جدید هنوز تنها به بخشی از مشکل می‌پردازد و بخش خصوصی را که اکثر اهداف بالقوه اعم از پایگاه صنعتی دفاعی کلیدی آمریکا و دارایی‌های غیرنظامی راهبردی را کنترل می‌کند، کنار می‌گذارد.

حدود ۸۰ درصد یا بیشتر از زیرساخت‌های حیاتی آمریکا خارج از حوزه قضایی فدرال قرار دارد و توسط نهاد‌های تجاری خصوصی کنترل می‌شود. از ارائه دهندگان خدمات منطقه‌ای و کارخانه‌های فرآوری شیمیایی گرفته تا بنادر تجاری و مراکز داده، این دارایی‌های خصوصی، پایه راهبردی اقتصاد آمریکا هستند. واشنگتن منابع لازم برای محافظت از همه اینها را ندارد و هرگز نیز نخواهد داشت.

با این حال، امروزه اگر یک مرکز تجاری یک پهپاد غیرمجاز را که بر فراز یک کارخانه ترانسفورماتور یا یک سکوی نفتی فراساحلی در حال پرواز است، شناسایی کند، از نظر قانونی از انجام اقدامات فعال برای ایجاد اختلال، اختلال یا غیرفعال کردن آن تهدید منع می‌شود. چارچوب‌های قانونی منسوخ، از جمله قوانین شنود فدرال و ایمنی هوانوردی، اقدامات فعال ضد پهپاد در املاک خصوصی را به عنوان جرایم بالقوه فدرال تلقی می‌کنند. این وضعیت باید به سرعت تغییر کند. گسترش اختیارات دفاعی به نیرو‌های انتظامی ایالتی و محلی از طریق قانون آسمان‌های امن‌تر، گام بسیار خوبی برای شروع است، اما هنوز کافی نیست.

انتهای پیام/ 999

نظر شما
captcha
پربیننده ها