به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مراسم تشییع زنده یاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب در حوزه هنری در حال برگزاری است.
در این مراسم جمعی از کاروان شاعران انقلاب مانند حسین اسرافیلی، علیرضا قزوه، شمسایی، عباسعلی براتیپور و جمعی از اهالی فرهنگ و مسئولان فرهنگی کشور مانند محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، حجتالاسلام حشمتی معاون قرآنی کشور، محمدرضا سرشار، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی ارشاد، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه ها و... حضور دارند.
علی جنتی وزیر ارشاد و حجتالاسلام گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز در این مراسم حضور دارند.
سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران درباره شعر و شخصیت سبزواری، گفت: حماسه سرایی در شعر فارسی سابقه طولانی داشته و بزرگانی مانند فردوسی در این زمینه شعر گفتهاند اما سبزواری تفاوتش در این است که فضای انقلاب را درک کرد.
وی افزود: بسیاری از شعرا چه پیش و چه بعد از انقلاب با او همنوایی کردند. سبزواری از کسانی بود که بین شعر و مردم پل ارتباطی برقرار کرد. او بسیاری از مفاهیم را از مردم گرفت و با شعر بارورتر کرد.
مراسم رسمی تشییع پدر شعر انقلاب با ذکر مناجاتی از او با صدای شمسایی آغاز شد:
دردمندم آه درمانی فرست
مرهمی بر زخم پنهانم فرست
دیده دارم باز از بینش به دور
دیده جان دیده جانم فرست
ای خوشا انسان شدن انسان شدن
عهد بستن بر سر پیمان شدن
وی ادامه داد: در مقابل ما پیکر مردی است که بیش از 70 سال شاعر مردم بود و برای اعتقاداتش و اصلاح جامعه تلاش وافر داشت. حالا امروز در مقابل مردم فرهنگ دوست و در حوار شهدای گمنام تشییع میشود.
پس از سخنان شمسایی، پیام مقام معظم رهبری از زبان حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی قرائت شد.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی بهشرح زیر است:
با دریغ و تأسف خبر درگذشت شاعر نامدار معاصر جناب آقای حسین آقا ممتحنی معروف به حمید سبزواری را دریافت کردم. این نام ماندگار و پرافتخار، یادآور تلاش ارزنده هنرمندی سختکوش و شجاع در پشتیبانی از انقلاب در عرصه شعر و ادب است. حمید سبزواری، صریح و ثابتقدم و موقعشناس، هنر والا و فاخر خود را به خدمت گرفت تا انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را از جنبه اثرگذار شعر روان و جذّّاب، تغذیه و تأمین کند. سرودها و منظومههای بلند و غزلها و قصیدههای خوشساخت و پرمضمون او، ثروت ادبیِ درخوری را تقدیم انقلاب کرد. با انقلاب زیست و برای اسلام و انقلاب سرود و وفادارانه در کنار انقلاب ماند. رحمت و رضوان خدا نصیب او باد. مصیبت درگذشت او را به خاندان گرامی و همه دوستداران بهویژه همشهریان قدردان سبزواریاش تسلیت عرض میکنم.
سید علی خامنهای
23 خرداد 1395
حجت الاسلام گلپایگانی در ادامه با اشاره به پیام مقام معظم رهبری درباره زنده یاد سبزواری، گفت: قدر زر زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری. در این پیام نکات صریح و برجسته ای در وصف این شاعر وجود دارد. شاعری که خدا به او عمر طولانی عنایت کرد و در این مدت حدود 75 سال سرود و زحمت کشید و قلم زد و سخن گفت و جلسات ادبی را اداره کرد و آنگاه که ندای ملکوتی امام در جهت خیزش انقلاب بلند شد، لبیک گفت و بهترینها را تقدیم نظام و انقلاب کرد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: سرودهای ماندگاری که با تاریخ انقلاب همره و همگام است. همه ما از کودکی و نوجوانی این سروده ها را در ذهنمان داریم. شعر «خمینی ای امام» و یا آن سروده ماندگار در رثای شهید مطهری از این شاعر است. گاهی یک بیت نه کار یک مقاله که کار صد مقاله و سخنرانی را انجام میدهد. بزرگان دین ما و ائمه اطهار همه قدردان چنین شاعرانی بودند.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به پیام مقام معظم رهبری، گفت: این ضایعه را به رهبر انقلاب و جامعه ادبی تسلیت میگویم. بعد از خواندن پیام رهبر انقلاب جای سخنرانی نیست.
وی ادامه داد: استاد سبزواری را بعد از انقلاب و در شورای شعر صدا و سیما شناختم. با شناخت 37 ساله گذشته از ایشان او را چهرهای مخلص و همراه با بصیرت و کسی که قلبش برای انقلاب و اسلام میتپید، دیدم. استاد 70 سال در راه آرمانهای انقلاب شعر سرود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اشعار او حماسههای ماندگاری در اذهان مردم بود. اشعار ایشان که الآن گوش نواز ماست در حافظه همگان میماند. برای استاد سبزواری از خداوند طلب آمرزش و برای خانواده ایشان طلب صبر میکنم.
در ادامه این مراسم، محمد گلریز سرود "این بانگ آزادی" را اجرا کرد و گفت: پیام انقلاب در این سرود گنجانده شده است.
همچنین در ادامه این مراسم سرود ماندگار دیگری از استاد سبزواری با عنوان "خمینی ای امام" را تعدادی از دانشآموزان اجرا کردند.
سعید حدادیان شاعر و مداح اهل بیت در ادامه این مراسم ضمن ذکر مصیبت اهل بیت، به همراه جمع قطعه معروف یاد امام و شهدا را قرائت کردند.
همچنین وی در ادامه شعری را تقدیم استاد سبزواری کرد که تعدادی از ابیات آن به این شرح است:
آتشی دارم به جان گویی خدا روز ازل
خلق کرده جای خاک از خون و خاکستر مرا
شعر پاکم پرتوی از شیر پاک مادر است
نور قرآن ریخته در کام جان مادر مرا
دیده مجنونم که در دشت عطش روییده ام
نشکند طوفان و چون هم نشکند سرسر مرا
از تبار نو بهارم سربه دار سبزوارم
هان کفن سازید از نسرین و سوسن بر مرا
همرهم بودید هم ازمنزل اول به صدق
هم صدا باشید هان تا منزل آخر مرا
میبرندم بال در بال ملایک در بهشت
دستههای قدسیان با بانگ یا حیدر مرا
لحظه تلقین زبان ذکر افهم یا حمید
روضهای خوانید از آن سید بی سر مرا
آنقدر شور حسینی هست در جانم که عشق
برده از جای عشق یک پرده بالاتر مرا
سالک راه ولایت بودهام روز نخست
میشناسند از بن جان رهرو و رهبر مرا
هم دلیران مهر میورزند بر اشعار من
هم شهیدان یاد میآرند در سنگر مرا
ای خمینی میهمان داری مریدت آمده است
نزد پیغمبر شفاعت کرده آن سرور مرا
غیر ذکر یا علی ذکری ندارد بر زبان
دست میگیرد علی در عرصه محشر مرا
محسن ممتحنی فرزند استاد سبزواری نیز در این مراسم با اشاره به پیام مقام معظم رهبری گفت: همیشه الطاف ایشان نسبت به خانواده ما بوده و انشاءالله ادامه خواهد داشت. ما همیشه دعاگوی همه بزرگان هستیم.
در پایان این مراسم نیز پیکر شادروان حمید سبزواری با حضور شاعران و مسئولان فرهنگی بر دستان اهالی فرهنگ به سمت تالار وحدت تشییع شد. امروز شاعران که شاگردان سبزواری بودند حق استاد را به جا آوردند.
قرار است پیکر این شاعر در زادگاهش به خاک سپرده شود و مراسمی نیز به منظور بزرگداشت او روز شنبه در مسجد قبا برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/