استقرار ارتش الجزایر در نیجر

بنابر توافق الجزایر و نیجر، یک یگان از ارتش الجزایر در پایگاه سابق فرانسه در «ماداما» واقع در نیجر مستقر خواهد شد.
کد خبر: ۸۷۲۹۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۰ - 29October 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، الجزایر و نیجر در پی گسترش همکاری‌های نظامی و امنیتی خود، توافق کرده‌اند که نیرو‌های ارتش الجزایر در شمال نیجر مستقر شوند. بر اساس اطلاعات منتشرشده، این یگان قرار است در پایگاه «ماداما» مستقر شود؛ پایگاهی که پیش‌تر یکی از مراکز عملیاتی پیشروی نظامیان فرانسوی در چارچوب عملیات «برخان» بود و در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری مرز لیبی قرار دارد.

پایگاه نظامی ماداما

روابط دو کشور پس از اختلاف بر سر سرنگونی یک پهپاد مالیایی به دست ارتش الجزایر در سال ۲۰۲۵، برای مدتی تیره شد، اما در سال ۲۰۲۶ بهبود یافت. منافع اقتصادی، به‌ویژه همکاری‌های انرژی نیز در نزدیکی دوباره دو کشور نقش داشته است. از جمله، طرح خط لوله گاز «ترانس‌صحرا» که قرار است گاز نیجریه را از مسیر نیجر به الجزایر منتقل کند، بار دیگر فعال شده است.

در ماه‌های اخیر، الجزایر چهار بالگرد به نیرو‌های نیجر تحویل داد و شرکت دولتی «سوناطراک» نیز حفاری یک چاه نفت جدید در شمال این کشور را آغاز کرد. همچنین، در پی ناآرامی نظامی در نیجر، الجزایر چهار جنگنده «سوخو ۳۰» و یک هواپیمای سوخت‌رسان به نیامی اعزام کرد.

پارلمان الجزایر در سوم آبان، اعزام نیرو به شمال نیجر را به درخواست دولت این کشور تصویب کرد؛ اقدامی که پس از امضای توافق نظامی میان دو کشور در بیست و نهم مهر صورت گرفت. حزب حاکم الجزایر، مقابله با تهدید‌های فرامرزی، تروریسم، قاچاق سلاح و مواد مخدر را از دلایل این تصمیم اعلام کرده است. با این حال، مأموریت اصلی یگان الجزایری احتمالاً حفاظت از زیرساخت‌های انرژی خواهد بود، نه مشارکت مستقیم در عملیات رزمی.

این استقرار در شرایطی انجام می‌شود که نیجر پس از قطع همکاری‌های نظامی با فرانسه و آمریکا، با تهدید‌های گروه‌های جهادی روبه‌روست و به دنبال شرکای امنیتی جدید است.

انتهای پیام/ 999

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار